Dagfinn Enerlys siste fotballkamp
Kristiansand, 29. oktober 2005. Start møter Fredrikstad i årets siste seriekamp. Få husker resultatet. Langt flere husker kampen for hendelsen som førte til nakkebrudd og karrierestopp for Dagfinn Enerly.
Fototeknisk mangler det utvilsomt veldig mye. Men det magiske øyeblikket, som alle fotografer drømmer om, er så definitivt i mine øyne fanget på dette bildet! Bildet er tatt noen få hundredeler før Øyvind Hoås uheldigvis lander på hodet til Dagfinn Enerly, og Enerly setter baken i bakken. Har lenge vært i tvil om jeg skulle legge ut dette bildet. Men når jeg tilfeldigvis fant det igjen under en ryddesjau, så tenkte jeg: skitt au! For samtidig med at jeg har fanget inn situasjonen, så føler jeg også avsky ved å se på bildet. Det gjør bare vondt når man vet hva resultatet ble for denne særdeles sympatiske og gode fotballspilleren som bare skulle spille litt fotball før han skulle hjem igjen. Jeg mener at dette er et bilde på både godt og vondt. Det var ikke bare lyden fra utløseren jeg hørte da dette bildet ble tatt på drøyt 10 meters avstand. Spillerne rundt ham er kun opptatt av ballen. Lite aner de at dette er øyeblikket som snur Enerlys livssituasjon fullstendig på hodet...
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244695} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Bjørn Tore E.

Du store min. Bildet dokumenterer godt en tragisk hendelse i norsk fotball ja. Kan ikke huske å ha sett et så close-up bilde av denne situasjonen.
Kathrine Å.

Uff, tragisk hendelse. Får vondt i magen av å se på dette, jeg.
Jeg kan heller ikke huske å ha sett et tilsvarende bilde tidligere.
Kathrine
Avsluttet .

Dette er et bilde en ikke klarer å legge vekk. En blir rett og slett stum, og fortsetter å kikke. Som du selv skriver - et magisk øyeblikk.
Vidar S.

Selv som et vanlig ''sportsbilde'' er bildet i seg selv relativt spennede, fylt av action og kan tale for seg selv. Når vi nå kjenner den videre historien etter den hundredelen av sekundet bildet ble tatt, så blir det et meget urovekkende og ubehagelig bilde å se på...noe av samme følelsen man får ved å se bilder fra katastrofer, krig og ulykker hvor menneskers liv og framtid blir forandret på et kort øyeblikk. Et godt dokumentarisk bilde! Vidar
Bjørn S.

Var på jobb og sto og pratet med en stadionvakt da jeg ble oppmerksom på at det ble corner etter knappe 10 minutter i første omgang. Jeg lot kameraet gå av seg selv mens jeg fortsatte å prate med stadionvakten. Umiddelbart etterpå skjønte jeg at jeg muligens hadde truffet blink. Av de rundt 140 akkrediterte pressefolkene på stadion var jeg antageligvis den med dårligst fotoutstyr. Jeg fikk for alvor bevist at det ikke er utstyret det står på i enkelte gitte situasjoner. Litt flaks, og dette med å være på rett sted til rett tid osv.

Hyggelig med tilbakemeldingene så langt... Takk, takk!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu