Spurveugle og kråke
David mot Goliat i skogen, men bare så ingen tror på bildet slik de ser det...

Spurveugla kom på et utlagt åte som var tiltenkt hønsehauken. Selv har jeg aldri sett noe lignende, men det viser altså at ugledvergen kan ty til åtsler når det er matmangel.
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • Nikon F-5
  • 300mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244787} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Odd E. k.
Hei Kjartan!

En flott fanget situasjon, der spurveugla er en modig liten fugl. At den kan ta en kråke er vel å overgå seg selv. At den tar mus og småfugler er kjent. Småfuglene er veldig så hissig overfor denne uglen. Røyskatta er også modig, der den kan henge seg i strupen på en orrhane under flukt.
En flott fanget ugle, der den sikkert smakte på kråka. Flott fanget Kjartan!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .
Hei Kjartan,

Artig og se dias igjen.
Flott bilde, flott eksp og utsnitt.

mvh
Tommy
Terje S.
Flott Kjartan. Artig situasjon.

Mvh Terje
Aleksander M.
Hei
Flott situasjon hvor spurveugla er helt skarp! Bra bilde!
Kanskje litt unødvendig å ha så mye uskarpt i forgrunn? Jeg er ikke helt sikker.

Mvh Aleksander
Avsluttet .
Godt fanget og et nydelig uttrykk på spurvuglen.

Grattis med tittelen; Ukens fotograf, velfortjent.

Hilsen
arne
Sverre H.
Hei Kjartan,

Flott denne Kjartan, jeg lurte litt på sammensetningen med første øyekast. At Uglefamilien lot seg henrive til åtsler i harde tider var for meg ukjent. Hyggelig å lære noe nytt. Takk. Et artig bilde på nostalgisk format ;)

Du har en unik evne til å komme med bilder som er mer en bare et bilde.
Jeg begir meg ikke ut på noen teknisk vurdering av bildet, et å annet er det nok å peke på, men historien var det viktigste her synes jeg.

Sverre.
Kjartan T.
Takk for hyggelige kommentarer.

Ukens fotograf Arne? Joda takk, men jeg tror nesten det må ha vært en data feil? :)
Ole Birger S.
Gratulerer, enten det skyldes datafeil eller ikke. Fint bilde dette også, men hva med en tettere beskjæring, slik at den skarpe ugla ble mere dominerende? mvh obs
Svein B.
Dette er jo et kjempeskjeldent bilde Kjartan, selv om vi er vant med å se rovfugler på åte, så er generelt uglene slik av natur at de ikke går på åte. Jeg har sett noen bilder av større ugler ved åteplasser- men aldri på selve åta- og det kunne ikke falle meg inn att ei spurveugle skulle la seg friste av utlagt kråke! Nå er spurveugla uredd og er vel nedpå for å ta en sjekk- så du den spise/plukke i kråka?

Bildet er- foruten å være en skjelden situasjon- også godt komponert, fint teknisk- til tross for litt hardt direkte lys. Du har berget blikket til ugla, og det betyr mye. Kjempeartig bilde dette Kjartan!

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takk igjen for tilbakemeldinger.

Jeg har tre ruller med film fra denne situasjonen, spurveugla satt nemlig lenge på kråka og spiste i nærmere 15 minutter. Det har jeg også bilder som viser. Det finnes også en del bilder i litt softere lys og nærmere ugla (med converter). Bilde av ugleøyne, hode, ugla bare i et tre med fint lys osv. har jeg i arkivet, men valget jeg gjorde ved å legge ut dette var å vise noe som dokumenterer det spesielle i situasjonen, med et åte som kommer godt fram i bildet.

Da jeg tok bildene vurderte jeg det slik at dette nok var et bilde som stort sett var for den mer fugle/naturinteresserte. Kanskje kunne hendelsen og noen bilder vært publisert NOFs tidskrift, Vår Fuglefauna? Men de har jo bare blitt liggende i den store haugen med dias da:)

Morsomt er det at noen ser verdien, selv om det selfølgelig kunne vært valgt flere andre løsninger på presentasjonen. Jeg har ellers sett bilder av hubro på åte. Et finsk bilde av hubro på en sangsvane vant en stor fotokonkurranse, og det var ingen tvil om det var en utlagt svane. Noe jeg også har fått bekreftet fra Finske fotografer. Sangsvanen er nok et litt for stort bytte - og det er litt sørgelig at slike bilder publiseres uten en forklarende tekst. Slik kan vi naturfotografer fort bli kilder for myter og rene eventyr.
Linda G.
Hei Kjartan og takk for sist, det blir Smøla-tur igjen om ikke lenge på meg ja, flott plass! Her blir man ihvertfall ikke mindre inspirert til å ta bilder når man ser dine! Dette var utrolig flott, likte beskjæringen og ikke minst blikket til den tøffe lille ugla...
Flott bakgrunn som sto veldig godt til motivet. Artig at den satte seg akkurat der for det får fram den store størrelsesforskjellen på disse to. Sikkert en fantastisk opplevelse!
Mvh Linda Grønseth
Ole Martin D.
Da var det samme Ugla! Skjøt ein 200 bilder av denne dagen før, men som alle vet, mine bilder får dere ikke se! Det er jo spennende når noe slikt skjer og det er vel ikke svært vanlig det du viser frem her Kjartan. Flott.
Rolf S.
Artig bilde av Spurveugla, det må være sjeldent at ugler går på utlagt bytte og iallefall en liten Spurveugle på en stor Kråke.
Bilde stemmer jo ikke med det som skjer i naturen så det er viktig med en forklaring til bilde ellers så kan det bli fort misforståelser for det som ikke kjenner fuglen. Her skulle jo Hønsehauken sittet da hadde det stemt.
Bilde er ikke helt topp rent teknisk det er kråka for mye ut av fokus til syns jeg.
Men et spesielt bilde er det og som sikkert ikke mange har avbildet før.
Mvh Rolf
Øyvind A.
Siden jeg ikke er spesielt opptatt av fugler, vurderer jeg det ut fra bildemessige kriterier. Og da synes jeg det uskarpe blir for dominerende. Utsnittet bør vel være omtrent som det er, så da blir løsningen mer dybdeskarphet. Selvfølgelig lettere sagt enn gjort, men likevel.
mvh
Ø.
Kjartan T.
Takk for nye kommentarer. Hyggelig å høre fra deg Linda, og takk for sist! Håper du får inn noen blinkskudd på neste Smøla-tur da. Enig i at det er en fin plass, kunne godt ha tenkt meg å vært med, men litt langt å reise for en som sitter midt i naturen her i Namdalen.

Ole Martin, jeg er en av få som har sett bildene din. Synd at du driver å gjemmer de inne i den PCen som du har litt problemer med:) Det bildet av denne ugla når den sitter på ryggen av det levende ekornet - med de små vingene ut - Det er jo bare noe folk skulle ha fått sett...

Rolf og Øyvind: Kanskje skulle ha kråka ha vært mer i fokus, eller kanskje mer ut av fokus? Et kråkelik uten øyne er jo ikke så vakkert, og det suger oppmerksomhet. Dette ble mitt valg.
Øyvind A.
Nei vakkert er det ikke. Men kanskje nettopp derfor ville det være fint om kråka var tydeligere. Slik at naturens ubarmhjertighet hadde kommet enda bedre fram.
mvh
Ø.
Per Harald O.
Flott dette!

Stubben stjeler litt oppmerksomhet fra hovedmotivet.
Bør beskjæres i underkant.

Enig ang. Ole Martin: Bør komme ut av skapet!
Hilsen Per
Vegard L.
Et spesielt bilde. Artig med ugla.
Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu