Bildet inngår i albumet Tjekkia -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger1421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245939} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Kristoffer L.
Ahh... et herlig gatefotografi i klassisk forstand.

Ingenting slår gatens eget teater.

Det eneste som kunne gjort dette bildet bedre enn det er, hadde kanskje vært en sammenkrøllet avis bak ved hekken. Dette er det selvsagt nesten bare tull å si, for bildet fungerer som bare det.

Håper du har mer slikt på lager.

- Kristoffer
Avsluttet .
topp gatefotografi...Det kan se ut som det er avisrester karen i bakgrunnen raker sammen...Jeg velger å tro det så da gir det bildet et + :)

Alt i sitt ess :)
Erik B.
Dette bildet skulle nok helst vært på bildegalleriet, siden du kun får en ettords-kritikk fra meg denne gangen.

Glimrende!

Hilsen Erik.
Marit E.
En flott hverdagsskildring med store kontraster!
Hver mann sitt arbeidsredskap.
Toppers!

Marit
Stig Børre E.
Flott bilde ;-)
Seriøst, det er jo veldig bra. Et bilde som forteller en historie om forskjeller.

StigB
Bergliot E.
Ja dette var et flott gatefotografi. Store forskjeller på menneskene her, både i jobb og klær. Fin plassering av personene i bildet. Et perfekt bilde.

Bergliot:)
Bjørn H.
Et bra bilde i denne sjangeren dette Arne.

Alle opptatt med sitt. En raker søppel og gjør det pent, de andre sluker dagens nyheter på vei til kontoret, helt sikkert :)

Liker måten de står på i forhold til hverandre.

Bra komp, og et type motiv som lett faller i smak.

Bjørn.

charlotte s.
kjempebra.likte veldig godt plasseringa av menneskene i bilder,og i forrhold til hverandre:-)
charlotte
Erik J.
Fin beretning, flott kontrast uten overdrivelse og dermed et enkelt, troverdig øyeblikk fra virkeligheten som umiddelbart gir tankespinn. En klassiker!
Ivar B.
Formidler forskjeller både i stand og økonomi og sannsynligvis lever de et ganske så forskjellig liv han i bakgrunnen og de som er fordypet i aksjekursene? En grei historie og skildring, men føler likevel ikke at dette gir meg så veldig mye, uten at det nødvendigvis kan lastes bildet. Mvh Ivar.
Ketil K.
Dette er godt sett og raskt oppfattet. Men når man ser på innholdet i bildet er spørsmålet om historien eller signalet bildet gir skal oppfattes som troverdig?

Jeg tenker da på den enes død, den andres brød tankegangen. (Dere betaler, leser og kaster, mens jeg rydder og får jobb.) Men dette er skikkelige avislesere, og de kaster sjelden avisen på gaten. Iskrem- og hotdogspisere derimot kaster papir - men med det i stedet for avisleserne ville det ikke bli like tydelig fotografisk sammenheng.

Bildet kan selvfølgelig oppfattes anderledes, klassesamfunn osv. og i en slik sammenheng er troverdigheten på plass.
Odd Tore S.
Konsentrert konsentrasjon med en mengde finurlige detaljer.
Kunsten å lese avis med dokumentmappe/stresskoffert, f.eks.
Videre utlegging etter eget behov.
Rakeren minner meg litt om han Oscar fra praktikanttiden i utseende og holdning, men der stopper det også. Oscar var opphavet til betegnelsen ''hvilepinne'' for kost.
Odd Tore

Bente K.
Skomaker bli ved din lest var min første tanke til dette bildet. Dette understrekes ved at personene til høyre ovetydelig vender ryggen til personen som raker. Uniformeringen er også på plass ser jeg, veske og avis.
Et bilde som forteller mer enn ord.

mvh Bente
Rolf S.
En dagligdags situasjon som man møter mange av i alle storbyer, men som det skal øves mye på - både for å oppfatte og ikke minst skape et godt bilde ut av.
Og man trenger ikke kjenne dine bilder gjennom mange år for å se at du har øvd.










Anne-Lise S.
Ja, dette er et erketypisk gatefotografi som de fleste bare rusler forbi uten å tenke noe videre over. Mange ser det ikke en gang, men det gjør du, og du skal ha stor ros for blikket du har. Her er det kontraster gitt, mellom de avislesende og mannen som rydder opp etter ''dem''. Herlig sett, og alldeles fortryllende!

Anne-Lise
Joachim H.
Hærlig

Dette bildet forteller historien godt.

Plasseringen av mennene med avisene.

Vet de i det hele tatt at det er en mann som jobber å sliter bak seg, tar de seg noen gang tid til å se seg rundt.
Flott beskrivelse av en dagligdags situasjon som ikke mange hadde fått med seg. Et bilde av denne typen beskriver mye om fotografen bak og hva han ser ut av situasjonen. Jeg for min del ville vell som mange andre kastet et lite blikk bort på dem og løpt videre uten så mye å tenke på å ta opp kamera å knipse situasjonen.
Men det er vell dette som skiller en god fotograf fra oss andre 2 rangs fotografer som ikke er i nærheten av å levere et så godt bilde som dette. Tar selvfølgelig ikke alle over en kam men dette var virkelig bra levert Arne.

mvh
Leclic
Lars-Anders M.
Bra sett og fotografert. Topp.
L-A M.
Anders P.
Føyer meg til rekken av beundrere. Her har du klart å fryse virkeligheten i et øyeblikk som forteller veldig mye.
Avsluttet .
Vanskelig å gi kritikker til gode fotografer, men prøver likevel. Syns bildet formidler en grei fortelling, og situasjonen er meget godt sett. Men bildet mangler noe magisk, noe som kanskje har med lys, perspektiv, deltakelse å gjøre, tror jeg. Jeg blir liksom en betrakter til bildet, en som står på avstand. Det inviterer meg ikke.

Vi har alle ulike bildesyn, så jeg vil gjerne få lenke til en som inviterer meg inn: <a href=''http://www.photo.net/photos/Beau%20*''>lenke</a>

Inge
Avsluttet .
Kristoffer L.
Må bare si til Inge at det var en fantastisk link. :-)

- Kristoffer
Arne S.
Takker så mye for gode innspill og kommentarer!

Inge: Bra link! Jeg følger deg så absolutt i ditt ressonement. Øyeblikkets magi er noe å søke etter. Dette bildet er mer stillferdig i sitt uttrykk. Ja, det er en betraktning mer enn fotografens kreative vinkling. Når det er sagt mener jeg at denne type bilder også har sin berettigelse.

Det å være en betrakter til gatelivets små hendelser, enten som tilfeldig forbipasserende eller som fotograf, er en fascinasjon i seg selv. Alt skal ikke være spektakulært. Dette begrunner jeg ut ifra dagens oppjagede verden, ikke minst i det visuelle stormløpet vi blir utsatt for, der alle skal overgå hverandre for å bli sett og hørt.

Det å forholde seg til noe enkelt og dagligdags, uten diagonaler, strølys og store flater, oppleves befriende for en som har en dragning mot det spektakulære. Men som jeg har sagt tidligere, betrakteren eier bildet i øyeblikket, og det hjelper fint lite hva fotogafen - egentlig - mener.

;)
Knut L.
Fabelaktig, fortellende ''gatefotografi'' - godt sett og nydelig presentert i meget passende s/h.

mvh
Knut
Avsluttet .
Utrolig bra gatefotogratfi:)
Peter M.
jepp, topp gatefoto dette, rett fotograf på rett sted til rett tid ;-)


-Peter-
Espen A. I.
Fin sammenheng mellom gammalt og nytt her. Det gamle kastes, mens informasjonshungrige mennesker flesker i seg dagens nyheter, de til og med stopper opp for å få med seg dette. Glimrende tilskudd i en stresset hverdag, Arne.

Espen
Magnar B.
artig kvardagssituasjon. Festleg m han som knip mappa si mellom knea i staden for å setja henne ned… Stor kontrast mellom typane her… det er med og framhevar bildet som dermed fortel ein annan og kanskje litt lenger historie om livet og menneska.
Anne Ø.
Så herlig å kunne ta seg tid til å betrakte.
Er svært godt fanget denne stunden på morgenen.
Alle i sin egen hverdag, tanker.


Anne:)
Siri Elisabeth J.
Du minner meg på at jeg ALLTID må ha med kamera, og blikket, ikke minst..
Det har du hatt her. Et bilde som forteller mye om liv. Underleppa til han som raker er jo prikken over ien... Kanskje den sier noe om hvor avslappende og digg det er å bare stå der og rake...?
Godt sett, godt fanget.

Hilsen Siri:-)
Arne S.
Takker for nye innspill! Du så det Siri, underleppa er saken! :-)
Knut-Inge J.
Herleg 'decisive moment'. Underleppa var også det første eg beit meg merke i :-) Tre ulike ''uniformer'' - nesten som dei tar del i ein hemmeleg konspirasjon, som venter på ein/eit eller anna..... Litt film-scene-feeling.
Marit O.
Hei Arne
Flott og fortellende, her formidler du at det er forskjel på mennesker der noen tar livet med ro mens andre må jobbe.
Herlig gatefotografi :)
Mvh Marit
Erlend M.
Jeg liker det! Jeg har lyst til å prøve meg på slikt selv men har ikke the guts.
Anne E.S. E.
Et godt fanget øyeblikk. Jeg elsker slike bilder.

MVH Anne
André M.
Meget god historiefortelling her, Arne. Enkle fotografiske knep og ''lavmælt'' etterbehandling. Likes...
Arne S.
Takker så mye for gamle nye kommentarer! :-)
Olav L.
Herlig gatefoto i genrens beste tradisjon. En hevrdagslig situasjon med innslag av motsatser og symbolikk. synes bildet forteller en del om samfunnet også, noe jeg mener et godt gatefoto skal gjøre. Gratulerer med et knallbilde.

O
Roar B.
To mot en, så mye informasjon mellom tre punkter. Å se det kan være innen rekkevidde. Å dokumentere det er en helt annen øvelse. Krever talent, finmotorikk og et våkent øye for å kunne fange fortellingens klimaks og høydepunkt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu