M314
Et stykke norsk marinehistorie på vei inn Oslofjorden. KNM «Alta» er en norsk minesveiper av Sauda-klassen, som var i bruk i det norske sjøforsvaret fra 1966 til 1996. Ca 8000 nordmenn har tjenestegjort
ombord. Tidligere har skipet tilhørt den amerikanske og belgiske marinen. Skipet var utelukkende bygget i tre eller ikke-magnetiske metaller. Skipet ble sjøsatt i 1953 og er nå en del av Forsvarsmuseet
Bildet inngår i albumet Industri -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-21 13:16:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-25 00:06:45
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger339
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246058} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ole David P.

Hei

Jeg har sett KNM ”Alta” mange ganger, men kun ved Festningskaien. Her er hun i sitt rett miljø. Fint med god informasjon om båtens historie. Det kunne godt ha vært mer av slik fotografisk informasjon på doten. Fint bilde.

Mvh
OD
Inger-Lise S.

Har sett noen av disse, trolig av nyere dato..Ved kai I Tromsø...Her kommer detaljene godt fram.Et fint bilde.

Inger-Lise
Avsluttet .

Fint lys,fine farger og en god dokumentasjon av litt av Norges marine:-)
Fint bilde.
Hilsen Tone!
Marius S.

Hei!
Et flott bilde av gamle Alta i sitt rette element. Tjenestegjorde på den nye minesveiperen KNM Alta og minejaktfartøyene KNM Oksøy og Hinnøy i 2000-2001. Under NATO-tjeneste fikk jeg gleden av å se noen av gamle-Altas ''slektninger'' på den belgiske marinebasen i Zeebrügge, hvor de lå og råtnet opp. Et flott og ærverdig fartøy, som ble avløst av ny norsk teknologi i vedensklasse.

Marius
Knut Børge S.

Hei Rune!
Et flott dokumentasjonsbilde av en av marinens stoltheter, flott! Kanskje akkurat denne skuta blir en av mine fremtidige arbeidsplasser hvis jeg må inn i militæret/sjøforsvaret, hvemt vet?

mvh KBS
Rune S.

Takk for hyggelige kommentarer, Ole David, Inger-Lise, Tone, Marius og Knut Børge! Flott at dere likte bildet! Nå ligger M314, hva jeg vet, ved Festningskaien i Oslo, som Ole David skriver. Tror den gjør noen små tokt, bl.a. til trebåtfestivalen i Risør. Så, Knut Børge, om du kommer til å tjenestegjøre på noen minejeger så blir det antagelig en slik som Marius var på. F.eks. KNM Oksøy - kan du jo google fram.

Mvh
Rune S
Knut H.

Hei Rune
Flott informasjon om den flotte minesveiperen.
Dette er vel de siste av sjøforsvarets sine båter
bygd i tre,Her avbildet i strålende vær med
rykende skorstein som skaper liv i bilde.
Fin dokumentasjon og gjenngivelse av en saga
som er på hell.
Mvh Knut
Ole-Kristian T.

Hei Rune! Et stilig dokumentarisk bilde av denne minsveiperen :)
Bergliot E.

Flott bilde og dokumentasjon av den gamle minesveiperen. Fin komposisjon og omgivelser. Kunne nok tenkt meg at havet hadde mindre av lysstikkene som er hvite her.

Bergliot:)
Rune S.

Takk for hyggelige kommentarer, Knut, Ole-Kristian og Bergliot! Hyggelig at dere likte bildet! Jeg var også litt betenkt når det gjelder refleksene i sjøen, Bergliot. Legger ut en ny versjon som jeg mener ikke skal være utbrent.

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu