:: andejakt ::
Var ute å kjøre tur på Jæren i går og observerte denne havørna, som dreiv å jakta ved et vann. Fantastisk naturopplevelse!
Bildet inngår i albumet Dyr -
Utstyr
  • Canon EOS 1D MkII
  • Sigma EX 120-300mm f2,8 APO HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger371
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246313} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Knut Børge S.

Hei Truls!
Ja dette må ha vært litt av en opplevelse, ingen tvil:) Et fint bilde av ørna der den jakter på stokkendene, flott formidlet. Fikk den tak i noen mon tro?

mvh KBS
Frode H.

Et fasinerende bilde! Lurer på om de to i ''første rekke'' hadde høy puls :-)..

Har selv tenkt på å ta litt fuglebilder utover våren/sommeren - aller helst action- bilder (fugler i bevegelse - er litt lei av å se på Stokkander som flyter rolig rundt :-). I den forbindelse synes jeg det var interessant å se at det også finnes slike flotte rovfugler på Jæren. Er det lov å spørre om hvor du observerte denne fuglen, evt hvilke områder på Jæren en bør oppsøke?

Mvh
Frode
Truls S.

Takk for kommentarene.
Ørna fikk ikke tak i disse 2 endene, men jeg observerte den i rundt 5 min når den hang over vannflata og venta på en and som hadde dykka. 3-4 ganger kom anda opp i vannoverflaten og gikk rett ned igjen, så klart:)

Frode: Denne ørna befant seg på sørsiden av Orrevannet, når jeg traff på den. Ved Orrevannet er det et yrende fulgeliv og du vil kunne observere flere forskjellige rovfugler i området. Dem holder seg ofte et stykke fra veien, så det er ikke så ofte jeg får dem på ''skuddhold'' med min 300mm, men det hender og da som oftest når jeg sitter i bilen.....blir fort noen timer, før det dukker opp noe. Som regel reiser jeg dog uten å ha fått tatt noen bilder, av rovfugl, men moro er det uansett:)
Frode H.

Takk skal du ha, Truls! Da blir det vel en tur til Orrevannet om ikke så altfor lenge. Prøver å ''kartlegge'' steder som kan være aktuelle, og det å finne ''kruttet opp på nytt'' er jo tungvint:-).

Ser at både du og flere andre ''lokale'' har mange flotte bilder av diverse rovfugler. Så at det er muligheter for slike blinkskudd i distriktet, er jo helt tydelig.

Mvh
Frode
Truls S.

Du kan jo også ta kontakt med disse her, så er det mulig dem kan gi mere informasjon om hvilke områder som er bra:

http://www.sveinunghobberstad.net/nofjaeren.htm

De gangene jeg kommer over fugler, så er det ifm. at jeg er på tur for å ta surf/vindsurf bilder, er langt i fra den ivrigste når det kommer til fuglefoto, men du har jo sett de andre lokale karene som tar fantastiske fulgebilder og det går jo an å kontakte dem også:)
Frode H.

Takk skal du ha, Truls!

Du er kanskje ikke den mest aktive innen fuglefotografering, men surfebilder, ja det kan du!

Mvh
Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu