- Våren har kome i hagen -
Morgonlys med eit lett skylag, slapp ikkje gjennom det gylne morgonlyset.
Rart kor glad ein blir av å sjå dei første krokusane, før det eksploderar med tulipanar og alle blomane i naturen. Og liggande kjenner ein fortsat vinterkulda i bakken og den kjølige vårbrisen.
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-23 00:55:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger336
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246486} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Inger-Lise S.

Delikat macro med vakre farger. Jeg liker best v#2.

Inger-Lise
John B.

Hei !!
To nydelige motiv som minner om tider som kommer... eller som faktisk på vår kant av landet allerede er her.
Synes at begge ver. går fint.
John B.
Avsluttet .

Veldig vakkert dette Tone!
ja jeg har jo sagt det før,du er så flink på sånne blomsterbilder.
Jeg må bare øve.........
Nydelige farger og ¨så fint med den forrste skarp og alt det andre ute av fokus.
Liker lyset og komposisjonen også:-)
Hilsen Tone!
Kjell Sigurd S.

Nygelig fargepallett fra hagens første skikkelige vårtegn. Fint utsnitt der blomster og blader bølger mot venstre. Noe fargestøy, spesielt i det grønne. Liker godt at du har med det gule nede på kronbladet i front. Bildet ditt bidrar til en skikkelig vårlig start på dagen Tone :-)

Kjell S
Geir F.

Kanskje holder jeg en knapp på versjon en men er sannelig ikke sikker. Begge bildene er gode. fargene er fantastiske. Det er nesten som man kjenner den kjølige vårlufta når man ser på dette.
Komposisjonen er god. Likte dette.
-fløde-
Tone B.

Hei Tone,

Dette var et virkelig fint vårtegn fra din kant! Jeg liker veldig godt plassering av fokuspunkt og den smale dybdeskarpheten. Nydelige fargetoner og friskt, fint fargespill. I første øyenkast likte jeg best v 2, men jeg er sannelig ikke sikker lenger og ender opp med å konkludere med at de begge er meget fine utsnitt på hver sin måte. Flott levert fra deg igjen Tone!

mvh Tone
Stig Børre E.

Lekkert. Liker v1 best. Flott komponert og fine farger.
Ikke kjempespennende, men et bra bilde i sin sjanger.
Godt å se litt farger på en grå dag!

StigB
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er eit bilde som gir meg masse av vårkjensle, flott formidla av deg:-)

Mvh Inger Anne
Steinulf L.

To gode blomsterbilder, begge teknisk bra og med fin bruk av selektiv fokus. Bilder som gjør at vårfølelsen kommer sigende..
Laurberg G.

God middag Tone. Et dejligt billede du her viser med den blå krokus. Nu ved jeg ikke rigtig hvor nordligt Bryne ligger i Norge. Men jeg forstår at det er tidligt vår hos Jer der. Her er vi allerede ved aflomstringen, og de gule påskeliljer står parat til at afløse. Begge versioner er dejlige med den selektive focus. Jeg tror dog at jeg foretrækker hovedversionen hvor det forekommer mig at der er bedst balance mellem det grønne, orange og blå lys i fordelingen på billedplanet. Men sådan er ret subjektivt. Ha en god forårsdag.

Her i det nordlige DK er i skrivende stund 10 grader C. Solen lidt difus og himlet let diset. Men umiskendeligt forår. Så jeg tror at jeg skal lidt ud med cameraet . mvh. lau
Odd E. k.

Hei Tone!

Flotte farger dette, noe som gir en fin stemning og fornemmelse av vår. God skarphet og lys på det fremste bladet, noe som fremmer fine detaljer i form og farger. Bakgrunnen er fylt opp med grønne blader og blomster, som ligger i en fin fokus. Flott dette Tone, der begge versjonene er meget bra. Vi får glede oss over en ny vår med mye kreativ fotografering og nyte den med alle våre sanser.

Mvh

Odd E.
Tone A.

Takk for kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Desse krokusane har eg fotografert fleire dagar og laga mange versjonar. Dei står så tett og med småe bladspissar ,så at synes at det er vanskeleg å få til eit bilde kor former og fargar spelar på lag saman med eit mjukt uttrykk. Men det er jo bare å øva meir. God helg!
:) Tone
Carina Hedegaard F.

Flotte krokuser Tone!
Liker bruken av blenderåpning her! Syns du klarer å få frem akkurat passe skarphet på den enkelte slik at de andre fremstår som en rolig og fin bakgrunn. Klarer ikke å bestemme meg for hvilken versjon som er best.. De er gode begge to! Har ikke krokuser selv, men ser at de begynner å dukke opp her også. Flotte vårtegn :)

Mvh Carina
Anne Ø.

Vakre, vårlige fargesammensetninger
i en god komp. der bilde utstråler harmoni.
Liker begge utsnittene.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu