Bølge á la Hokusai
Stormsøndag ved Feistein fyr, med forrykende vind og veldige bølger.
Bildet inngår i albumet Landskap -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-23 20:20:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-23 20:23:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ3 LUMIX
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger411
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246591} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ivan H.

Hei

Tøft bilde!
Bra komposisjon, ville kanskje sett mer av venstre side der bølgen er mest dramatisk.

Men, mye bedre i s/h.

Hilsen
Ivan Holmedal
Nina C. K.

Takk for kommentarene dine, Ivan. Jeg har lagt ut originalversjonen, pluss en versjon i svart hvitt. Originalbildet ble noe blasst, synes jeg. Derfor valgte jeg å legge ut en autobalansert versjon. Jeg synes den ga bedre resultat enn hva jeg fikk til selv.
Anders R.

Hej

Jag gillar originalversionen, vilket tryck det är i den bilden! Naturligt läcker, det du upplever som ''blasst'' tycker jag förstärker känslan av oväder.

Mvh
Anders
Ivar B.

Versjon 1 fallt ikke i smak hos meg. Likte bildet, men ikke fargen. Versjon 3 er derimot et flott, dramatisk og røfft bilde. Du har likevel en del å vinne i presentasjonen i s/v. Spesielt gjelder dette at det hvite i forgrunn og hus er litt for grå. Du får et tøffere bilde med bedre toneforhold ved å gjøre dette lysere. Bortsett fra det et bilde som virkelig formidler tøffe værforhold. Bra!Mvh Ivar.
Venche J.

Oi Nina, her har du virkelig stått i blåsten.
Versjon tre er min absolutte favoritt. Jeg er ellers enig med IB i at du bør prøve å få bort gråskjæret i det hvite.

Wenche.
Alan Thomas Duncan W.

Nina;

- Splendiiiid

Meget godt fanget
Keep up the great work.
Best regards;
Alan :)
Nina C. K.

Takk for kommentarer fra dere alle. Fint å få vite hva som fungerer, og hva som kan gjøres bedre. Det er en veldig fin måte å lære mer på. Jeg synes egentlig det var litt synd å legge ut dette bildet uten å kunne presentere det på den optimale måten i forkant. Samtidig ser jeg at det var lurt å legge ut forskjellige versjoner, for da er det lettere å sammenligne og peke på enkelte elementer. Jeg føler meg som en novise når det gjelder det tekniske og det blir snakk om å bearbeide gråskjær og toneforhold. Men det er jo den biten jeg skal gripe fatt i og lære mer om etter hvert. Må bare smøre meg med tålmodighet og innse at ting tar tid. Roma ble som kjent ikke bygget på en dag. Hilsen Nina
Avsluttet .

Hei Nina!
Her liker jeg nok best V3,den er røff og tøff slik været er på bildet.
V1 blir for krass i fargen syns jeg.
V2 er også fin på sin måte,men jeg velger meg nok V3:-)
Hilsen Tone!
Bergliot E.

Heisann,
Ja her var det skikkelig ruskevær. Du verden for noen bølger. Flott bilde med fin komposisjon og lys. Vet ikke hvilke versjon jeg likte best. Alle hadde sine særpreg så det ble vanskelig å velge her.

Bergliot:)
Nina C. K.

Det er en stund siden dere la inn kommentarer, Tone og Bergljot. Fint å få tilbakemeldinger på hvilken versjon dere liker, og hvorfor. Eller at valget er vanskelig. Til Ivar og Wenche: Jeg har ennå ikke lært hvordan jeg skal få bort gråskjæret i det hvite. Men det kommer nok med tiden. Nok en gang, takk for alle bidrag.
Torbjørn K.

Svært så voldsomt vær her. Jeg synes støyen og den litt røffe himmelen fungerer bra, og jeg synes v3 blir den beste. V1 blir litt vel blå etter min smak. Ideelt sett kunne jeg tenke meg fyret litt mer mot høyre, men det er lett å si i etterkant.

Torbjørn
Marcus C.

Otroligt vacker bild med härlig dramatik! Jag tycker endast om din svartvita version vilket känns mest naturlig med stämmningen som finns i din bild. Mycket bra komposition!
John B.

Hei!!
Her var det jo bevegelse i massevis.....synes det var både røft og tøft, men orginalversjonen holder best for meg.
Ha en fin helg!
John B.
Anne-Lise S.

Originalen viser dette forrykende uværet i all sin ekthet, der tåken ligger som en grå masse over landskapet og gir dette diffuse uttrykket som for noen kanskje kan bli noe for blasst, grått og konturløst. Jeg kunne nok ''smelt til'' med å dra litt i mellomtonespakene i levels der og også noe i kontrasten, men da med vare for at tåka vil gi disse pixlerasjonene som ofte sees når man etterarbeider bilder med tåke i. Jeg vet ikke hvorfor det skjer, så om noen vet vil det være lærerikt å få svar på akkurat det. Kanskje du vet det, Nina? V1 blir for meg for blå! Ikke for at ikke tonene i det blå er fine å se på, men akkurat for dette motivet som har slikt driv over seg, og som er så vakkert i seg selv, så synes jeg kanskje at bildet forringes noe. En slik blåfarge kler nok dessverre ikke akkurat dette, slik jeg ser det. Da liker jeg bedre V3 som har noe malerisk over seg. Litt av en opplevelse dette her, og jeg lurer jo på hvordan du klarte å holde deg oppreist i slik vind....

Anne-Lise
Nina C. K.

Takk for kommentarer fra dere, Torbjørn, Marcus, John og Anne-Lise. Jeg er enig i at det er for mye blått i versjon 1. Det var et av mine første famlende forsøk på å få bølgene til å komme klarere fram. Her kan det nok prøves og feiles mange ganger for å finne en riktig balanse.

Komposisjonen er det ikke så mye å gjøre med, for bildet er ubeskåret. Jeg prøvde forskjellig varianter, og har flere bilder hvor fyrtårnet er mer sidestilt. Men det var vanskelig å få alt til å klaffe, både et bra utsnitt pluss den optimale måten å fange bølgene på.

Når det gjelder vindstyrken, så er det ikke så vanskelig for meg å holde meg på beina selv om det blåser. Jeg har stor ballast-faktor :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu