- Vårlege inntrykk -
I dag har eg vore medlem på foto.no i 2 år. Eg har lært mykje pga kommentarar som eg har fått, og synes at eg lærer av å sjå på andre sine bilde i ulike kategoriar. Fleire fotobøker er kjøpte og som eg les i , men dess meir eg les finn eg ut at eg har så mykje meir å læra.
I PS 2 går det nok heller seint pga at eg er så lite teknisk av meg. Men fotogleda har gitt meg mange og kalde turar til sjøen, men det er ein hobby som eg kosar meg med også.
PS. Flippar de bildet ser kan ein sjå både bilen og den blåe krukka.
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-24 21:07:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger357
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246682} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Steinulf L.

Ganske så fint med gjentakelsen i dråpene og de få, men lekre fargene. Fin vårstemning.
Avsluttet .

Dette var vakkert Tone:-)
Nydelige farger og fine klare dråper.
Syns du har tatt et flott bilde her.
Deilig vårfølelse:-)
Hilsen Tone!
Monika Frisvold V.

Hei Tone
Flotte farger i den klare dråpene...
Litt mystikk i det mørke som blir forsterket med den tåke''fargen''
Likte dette...
mvh monika
Laurberg G.

Hej Tone. Om det nu er vårlys eller andet får nok afhænge af hvem og hvor. Her er våren allerede langt fremme og farverme meget lysere end dit billede. Men smukt er det med de tre spejlende dråber. Violette og hvide blomster såvidt jeg kan skønne. Smuk, smuk. Kender du sangen eller verset her:

Hvor kan I dog gruble og græde?
Så længe guds himmel er blå.
Mit hjerte det skælver af glæde,
blot duggen dynker et stå.

Fortsat god lørdag. mvh. lau
Anne Ø.

Så vakkert, så vakkert. Her har du virkelig lykkes å få til noe flott med lyset.
Fint med de runde formene som også gjentar seg i bakgrunnen.
Anne:)

Tone B.

Hei Tone,

Et friskt bilde med fin bruk av dybdeskarphet og med duse gode fargetoner i bakgrunnen. En enda større skarphet på dråpene hadde vært optimalt, men uansett er dette fint slik også. Flott med speilingen i dråpene.

Flott igjen Tone :-)

God helg fra Tone
Ole-Kristian T.

Dette var nydelig, deilige farger og flott lys. Velkomponert :)
Anita M. S.

Aj Aj Aj, for et lekkert fargespill!
Mvh Anita
Bergliot E.

Dette var vakkert. Knallskarpt og mange fine detaljer. Syns du har vært heldig med lyset her. Tøffe farger rundt og i tillegg har du fått de med i vannboblene. Veldig bra. Det eneste jeg ikke likte var rammen. Den ble litt for hard i bildet.

Bergliot:)
Ronny A.

Dette var lekkert, Tone! Genialt med de blomstene som speiles i dråpene. Ypperlig fanget. Misunner deg den makrolinsa;-)
mvh Ronny
Ingunn S.

Dette var skikkelig fint Tone. Synes du har lykkes svært godt her med det nydelige lyset og fargene som speiles i de skarpe dråpene. Nydelig bakgrunn også. Gratulerer!!!

Hilsen IngunnS:)
Eva Marie P.

Utrolig lekkert bilde, særlig med lyngen som speiler seg i dråpene.
Farvene og komposisjonen er veldig bra.
Du er flink du Tone:)
-epl
Anne-Lise S.

Jeg tenker nok mer på høst når jeg ser disse rosalilla lyngblomstene i speilinga i dråpene, men fargene er friske og fine. Våren kan også være fuktig, og ser man på de amerikanske påskefargene som er mer i pastell enn hva vi har her på bjerget, så fungerer tittelen sånn okei likevel.


Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Ganske artig og severdig bilde, flotte vårfargar,
teknisk ikkje heilt på topp (skarphet og støy m.a.)

Flott heilhet likevel!

Mvh Inger Anne
Stig Børre E.

Vakkert!
Vet etter at jeg selv har fått meg et dugelig makroobjektiv at slike bilder ikke er lette å ta. Du er utrolig dyktig i denne sjangeren. Syns alt stemmer her. Bra!

StigB
Avsluttet .

Jaså. E våren komt te Lyefjell. Vel, den er jo det her nede i byen og. Bøndene e igang med ploging og den velduftanes hevdaloktå. Å eg e så gla i den fine odøren som er i hevdå, det er så utrolig mange flott nyanser. Synd det ikke kan fotograferes. Hevdaloktå altså.

Her har du fått plassert hele gårdsrommet og bilen med i en dråpe.
Gratulerer med 2-års dagen forresten.

Jeg har i grunnen ikke så mye konstruktivt å komme med. Og det er jo fordi du alltid er så flink med disse blomsterbildene.

Hvis jeg skulle si noe negativt måtte det være grenen; den går rett igjennom hele bildet. Men hadde den ikke gjort det så hadde det heller ikke vært noen dråper å fotografere?

Vakkert og vårlig, men det henger også litt høst/vinter igjen i bildet med den lillafarven i bakgrunnen. Så sånn sett passer det ypperlig til årstiden.

mvh arild
Tone A.

Tusen takk for kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Det er utruleg så fort desse 2 åra har gått, og jammen har eg fotografert mykje i periodar. Resultat: Eg held på å gå igjennom bilda, og har nå kome til august 2006 til brenning av dvd. Det kjem jo arbeid i ps2 utanom så eg må koma ajour til sammaren og slik at eg kan brenna ein dvd i månaden.

Arild: Dæ hæ toge ei stond for ein tebagevende jærbu frå byloftå i Bergen, før eg vart vande med denne fæle hedaluktå. Onna Lyefjell ligg dæ fleire gara så me kjenne lokta heilt opp når dæ blæse får sørvest.
Hevdaloktå kan me ikkje fotografera, men i går tog æg et bilde av traktoren då den gula søylå sto ut som ein bue i dæ gylna lyse. Dæ vart bara mæ dæ eina bilde, fordæ han forsvant så fort. Men lukta dæ gjorde dæ, men snart ska æg hiva ud Plenkruttet, og då kan eg minnast dæ hærlege bildet ditt mæ:
''Plenkrutt for folket''. Adle klaga når åg he heve ut Plenkrutt på 2 haga så æg he.
Dette er eit bilde frå våren i fjor og frå ei krukke som står utanfor huset. Speglingane er vårlyngen som har så friske rosatonar, det gråe er singelen og så ser du litt av bilen med hjulet og krukka som har same blåtonar som bilen.
Det grøne er eit blad frå minipåskelilja, og det var vanskeleg å få dråpane skarpare pga stor blendar då eg ville ha ein dus bakgrunn.
Vårlyng vil eg anbefala på det varmaste pga at dei kjem i gjen år etter år, men må passast på med vatning så dei ikkje tørkar ut første våren.
Lyset er litt tungt pga at det er mot nord i skuggesida men med lys på høgresida.

Lauberg: Takk for eit nydeleg vers, men den sangen kjenner eg ikkje.
God helg til alle!
Helsing Tone som er så glad i våren.




Avsluttet .

hehe, trur eg ska bjynna å sella havdalokt på boks. 50 krone boksen må eg ha.
Tenk deg tanken. Sidde der på julaftå uten lokt. Tenk så fint det hadde vore å åpna en boks med skikkele hevdalokt fra vår og sommeren 2007. Å eg glede meg.

Ha en luktfri natt da Tone:) Men eg kan godt senda opp noge hevdalokt te nattekosen. Den dokke hadde har vel føge vekk nå.

Uff, for en skam, kånå har lagt seg for lenge siden, og her sidde eg å bare tulla.

Go lokt
mvh arild

Tone A.

Hei Arild
Æg æ ikkje goe te å skriva på jærsk og dæ va mange skrivefeil i kommentararen min. Men æg tvihaldt på jærdialektå mi i 21 år i Bergen og på nynorsken, slik at då æg kom tæbage så snakka eg breiare enn dei som bur på Bryne nå som æ påvirka av Sandnesdialektå. Ungane mine snakka jærsk heima og bergensk ude, sjøl om dei på Jæren seie at dæ æ jærskbergens.
Æg trenge ikkje hevdalokt på boks ennå, æg mest må manna mæg opp te æg ska hiva ud 8 sekke mæ Plenkrutt og helste sko hatt på mæg gassmaska.
Go natt, æg hæ tenåringa som gjære at æg æ længe oppe!
Hælsing Tone
Ivar B.

Et vakkert bilde igjen Tone! Varme farger med vårlig inntrykk. Til å bli glad av. Fin speiling i dråpene og godt kompåonert. Vakkert. Mvh Ivar.
Sturla M.

Hei!
Så mange har sagt så mye, men måtte si noe jeg å,
Dråpene med speilbildet i var en nydelig detalj, fargene er flotte og jeg synes du har truffet bra på dybdeskarpheten, er litt usikker på utsnittet, synes at det mangler noe oppe siden bladet går gjennom midten av bildet.
Sturla.
Inger-Lise S.

Hei Tone! Dette var rålekkert! Kombinasjonen av farger, dråpene med sine speilinger og bakgrunnen som formidler mystikk...Og det samen med det friske over hele bildet! En uvant og meget effektfull kombinasjon.
Men du er dyktig og da :-)

Kos deg i påsken!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu