Opp mot den lokkende varmen
Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter.
Bjørnstjerne Bjørnson
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger554
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246748} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .

Hei Ingebjørg

Javel? Hva er det jeg ser? En edderkopp? Ser ut som om den sitter på en liten huske:) I bakgrunnen skimter jeg et strutsehode?

Jeg finner i grunnen ingen detaljer her som tiltaler meg. Du prøver å få til noe sart ut av en edderkopp. Synes ikke du lykkes her.

Det kan også se ut som om det er en maur?

Nå stilles så mange spørsmål her, jeg finner ingen svar uansett hvor lenge jeg har studert bildet.

Men, igrunnen et litt sånn koselig bilde. Men jeg ville hatt det enda litt koseligere hvis detaljene hadde fremstått klart. Det gjør de ikke her.

Vel, vi får se hva flertallet til slutt kommer frem til. Jeg er tvilende fordi bildet ikke gir meg noe.

mvh arild
Tone A.

Hei Ingebjørg
Eit insektsbilde frå deg var uvant. Her lurar eg på om dette ikkje er ein maur som er ute på jakt etter mat eller noko å bygga maurtue av. Det er flott lys på mauren som ser travelt opptatt ut med den posituren dvs klamrande på ein liten knopp.
Forgrunnen med det duse duse fargespelet gir den eit malerisk uttrykk. Den smale lysstripa aller nederst lurar eg på om eg ville ha kutta, pga den dreg blikket frå mauren øverst og lyset der. Også eg saknar litt meir skarpe detaljar på insektet, men er dette ein maur så er det småe saker også med eit makro-objektiv. Tittelen står fint til bildet kor det duse fargespelet har vårlege innslag og mauren har klatra opp.
:) Tone
willy m.

Heisann:) først og fremst: er usikker her på dette...bakgrunnen er fin og med god DOF, motiv,, flott bilde av det jeg ser er en maur, mauren har kulerunde øyne noe som gjør bildet koselig:) tittelen gjør at jeg assosierer med våren...ser ut til at den samler mat(noe den sikkert ikke gjør)...som kommentaren over er jeg usikker på dette...ender opp som Arild her med at det er koselig... :)
mvh willy
Simen Sebastian T.

Hei du.
Stilig bilde av en mauer som kommer opp fra et eller annet.
Du har klart å fokusere helt riktig, og DS er også perfekt.
Maueren er også plassert helt riktig i det gylne snitt.
Skjønner meg ikke helt på tittelen, menmen.
Finfint!
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Likte dette umiddelbart. Bruken av dybdeskarpheten, og lyset som faller på den dyktige lille skapningen. Liker det! Utsnittet i god Ingebjørg tradisjon!!

MvH, Johann
Odd E. k.

Hei Ingebjørg!

Ja, no begynner skogbunnen å bli varm. Maurtuene som ligger sørvendt har nok begynt å livne til, da maurene har kjent varmen fra sola. De kommer nå opp til overflaten for å jobbe. Her har du fanget en av disse arbeidskarene, da den sikkert er i ferd med å entre en liten tørr liten seljekvist. At den søker opp mot den lokkende varmen nå i vårsolen. Ja, det er helt sikkert. Et godt tegn på at våren er i anmarsj. Flott fanget og tenkt dette Ingebjørg!

Mvh

Odd E.
Stig Børre E.

Kult. Herlig komponert.
Savner ørlite skarphet.

StigB
Kamran I.

ikke det beste en har sett fra disse kanter dette her, uklarheten og mangel på noe interessant trekker ned...

-m:kamran-
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for gode tilbakemeldinger! Blandet kommentarer er alltid spennende.

Arild - du ser nok en maur ja. Den holder ikke på å samle mat eller materiale, men er oppe i en blåbærbusk (litt hjelp fra fotografen der..). Takk for at du (og flere) er ærlig!

Jeg glemte å skarpe opp i farta, men det får være. Jeg ville bare se hva dere syntes!


-ingebjørg
Ivar B.

Utrolig tøfft bilde! Savner som noen nevner litt skarphet, men bevares utrolig stilig! Herlig krabat. Mvh Ivar.
Fred S.

Maur eller liten marsboer, Ingebjørg ? Artig krabat, og øyenkontakt har du, tror jeg.... Får vel egentlig ikke helt tak på dette, for å være ærlig...

Men skulle egntlig inn og takke for kommentar på sighten;..du er nok ikke den eneste som har trøbbel med å finne deg til rette der, jeg har droppet den siden jeg også, er bare innom en sjelden gang for å se om det er noen rare diskusjoner på gang, enkelte av dem er bare helt klin kokos....

Blir vel mer aktiv her igjen så småningom, selv om jeg etterhvert har fått mye i vrangstrupen her også. Vi har hatt ''kosekultur'' her inne før, men nå har det tatt av så det skvulper over ; omtrent ikke en kritiisk kommentar å se, i alle fall ikke på galleriet: Fra direkte dårlige til ganske så middelmådige bilder som skrytes rett til himmels uansett, hvem f... har interesse av på holde på slik ?

PS: har du fått noen dreis på Nameus ?

vh fred
Kjell Sigurd S.

Her ble det for mye som ikke stemmer synes jeg. Manglende skarphet er nevnt. Synes også bildet blir litt todelt med halve bildet i brunt (inkl. maur) og resten mer fargerikt og med stedvise reflekser. Rett og slett for mye å forholde seg til synes jeg.

Kjell S
Bjørn H.

Hei Ingebjørg.

Hmmm... Vet ikke om jeg tar helt av her...

Okey, hadde denne vesle krabat vært superskarp og bra tekninsk hadde det hjulpet endel, men det er dessverre noe med kompet. som ikke henger helt på greip, uansett. For mye luft i bånn, og for rotete og urolig rundt hovedaktøren..

Håper du tåler å høre det, for du har jo sååå my fint ellers, ...sådetså .... -

Bjørn :))



Espen A. I.

Vettu hva, jeg er HELT uenig med alle her, fordi her falt jeg for handlingen og ikke minst komposisjonen med en gang! Alt ligger fint til, jeg skjønner ikke hvorfor flere liker dette HELT !

Espen
ingebjørg fyrileiv g.

Takk så mye for flere kommentarer!

Fred - øyenkontakt.. ? Den får ikke jeg helt tak i.. Når det gjelder sighten vs foto.no, er det ingen tvil for meg. Det er bare å overse det negative, eller se positivt på det. Jøss, for en optimist på morgenkvisten.. Jeg skjønner hva du mener. . Når det gjelder Nameus, så skulle jeg ta bilder av de på rockfestivalen, men det var misforståelser, og jeg hadde ikke råd til å betale meg inn for å ta bilder av de.. Så foreløpig er det ingen plan.

Bjørn - selvfølgelig tåler jeg kritikk! Det er jo det jeg lærer av. Det viktigste for meg her, er ærlighet i tilbakemeldinger.

Espen - fint at du liker bildet, selv om flertallet stritter imot. Selv er jeg nok mer enig med de enn deg, men jeg vet at det kommer fra levra, og setter som sagt pris på det.


-ingebjørg
Odd Tore S.

Travle tider her for tiden, men akkurat nå er det en liten pause med tid til å se på noen bilder i alle fall.
Av dine satser jeg på dette, våryr maur som turner er ikke helt dagligdags kost her. Her er fallhøyden stor for både maur og fotograf, og det synes jeg redder fotografen. Det er nok skarpt og definert her til å gi en setting, og nok uskarpt til å ane høyden og dybden.
Nå har det seg nok også slik at jeg liker å studere slike småkryp og hva de driver med av streker, så jeg er nok litt mottagelig for slikt.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

'våryr maur som turner''... Haha, du kan få sagt det du, Odd Tore! Det er vel litt høyere for han, enn for meg. Takk for fin kommentar! Hyggelig at du liker det :)

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu