Flukt II
Dere begynner kanskje å bli lei nå, men som dere kanskje har lagt merke til så har jeg jobbet en del de to siste månedene med å få bevegelse inn i bildene mine. Bildet er nok en stemningsrapport fra Østensjøvannet i Oslo.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-25 10:23:35
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon AFS 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPanorering på lang lukkertid. Mye sletting av bilder:-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1105
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (51)
Thorbjørn R.
Ja, bevegelse har du absolutt fått inn i dette bildet, men samtidig fint at du har klart å holde hodet skarpt. Dus, behagelig bakgrunn.
Avsluttet .
Har sansen for disse flukt bildene dine.
På samme tid som det er fart i dem så har de en god ro over seg.
Farger og lys er behagelig og godt.
Liker begge versjonene her.
Hilsen Tone!
Robin J.
Likte V2 veldig godt. Du er blitt riktig flink med panorering. Perfekt lukkertid på dette bildet til å få skarpheten der den skal være. Mvh RJ
Terje S.
Hei Ivar !


Syntes du har blitt dyktig i dine panoreringsforsøk. Ikke enkelt dette. Vet ikke hvilken 300 mm du har men har du hatt en med Vr har du fått hjelp av objektivet i panoreringa. På min 300 2,8 VR og min 70 -200 2,8 Vr bruker jeg Vr når jeg gjør slike forsøk. Flotte bilder begge 2 i mine øyne.

Mvh Terje
Anne Ø.
Utrolig bra.
Her synes jeg du får med mye, stemning, gode
fargetoner, linjer og svært bra bevegelse
og skarpheten på hodet.
Imponert!!
Anbefales.

Anne:)
Erik J.
Jeg syns dette ble veldig bra, spesielt i desaturert versjon. Du har fått fram bevegelse på en fin måte, og bildemessig får dette for meg et bedre innhold enn de mange fantastiske fuglebildene ellers her på dotten (som for meg ofte dokumenterer at fuglen er vakker/kjøttetende/etc og at fotografen er sinnsykt tålmodig)
Kjell Sigurd S.
Jeg synes du har lykkes godt her. Skarpheten på hodet er avgjørende og jeg kan levende forestille meg at du har jobbet litt for å få dette til ja :-) Du rekker vel maks 1 eksponering pr fugl som passerer der du vil ha den, og da er Østensjøvannet absolutt stedet å foretrekke. Resultatet er meget severdig med veldig fine vingebevegelser som også passerer hodet og legger et fint slør over det. Foretrekker V2, V1 har litt mye rødt. Du skal ikke se bort fra at det kan dukke opp kopieringsforsøk av dette fine bildet Ivar :-)

Kjell S
Steinulf L.
Synes v#2 ble svært så severdig. Du harc tyruffet godt på plassering av nødvendig skarphet.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var utrolig vakkert og veldig bra teknisk utført!!
Best i #1:-)

Inger Anne
Monika Frisvold V.
Bare nydelig i komp og farger....
Lekkert
mvh monika
Ivar B.
Hei! takk for at dere tar dere tid til en kommentar til bildet. Hyggelig at det faller i smak hos de fleste. Ser at det er litt forskjellige meninger om v1 eller 2 er det beste, og her er det vel den personlige smaken kommer inn i bildet. Selv har jeg endet på versjon 2 etter mye om og men.

Anne: Takk for anbefaling! Det varmer!

Terje: Har ikke VR funksjon på noen av linsene mine. Har heller ikke erfaring med det, men det høres spennende ut. Kunne tenkt meg en 80-200 med VR funksjon. Kan tenke meg at man får litt hjelp av den i slike situasjoner.

Mvh Ivar.
Brita Helen E.
Hei!
Igjen et meget severdig fluktbilde fra deg.
Bra skarphet på hodet og myke,fine bevegelser her. Veldig bra eksponert.
Drister meg til å spørre om hvilken lukkertid du har brukt her? :)
Bakgrunnen er også veldig behagelig og fin å se på med det hvite partiet nederst til den skarpe rødbrune fargen over fuglen. Versjon 1 for meg.
Tror dette bildet ville gjort seg veldig bra i s/hv med en svak bruntone.
Men du verden,bildet er en fryd å se på i farger også! :)

Bokmerket og anbefalt.
Gleder meg til å se flere slike bilder fra deg.

Mvh Brita...
Rolf S.
Hei.

Absolutt vellykket panorering med skarpheten liggende der den skal.

Jeg er imidlertid litt usikker på fuglens plassering i flaten. Kanskje blir det litt statisk med den midtplasseringen du har valgt ?
Du kan riktignok ikke kutte noe i det bildet du viser, men om du hadde hatt med litt mer nede og til venstre ?

Skjønner at du selv har landet på verson 2 som den foretrukne. Kan være enig i det. Den blir vel mest ''ekte''. På den annen side føler jeg at du får litt mer briljans i versjon 1, men den blir veldig rød.

Som du skjønner: Et bilde jeg liker, men samtidig ikke er 100% sikker på er helt ''i mål''.

Mvh Rolf
Knut L.
Imonerende fint rent teknisk.

Jeg velger meg #2 - eventyraktig vakkert med slør og myke bølgebevegelser i fde fine fargenyansene. Som RS sier; komposisjonsmessig - med litt mer rom foran (venstre) - og nede, hadde nok gjort seg.

Meget stemningsfullt.

mvh
Knut
Arvid M.
Hei Ivar!
Gratulera med eit nytt flott bilde! Dette var godt utført med fokus og klarheten på hode. Samt skikkelig fart på fuglen. Lika versjon 2 best, lika fargene på det.
Mvh Arvid
Stig Børre E.
Syns dette kort og godt ble knallbra. Liker v1 best - skal det være farger så skal det være farger. Veldig imponert over blandingen av bevegelse og skarphet. Sånn sett er dette bedre enn ditt forrige. Komposisjonen var mere spennende på ditt forrige. En blanding av de to så kan du finne andre motiver. Da blir det perfekt!

StigB
Kristin S.
Wow sir jeg bare...Anbefales!
Likte dette meget godt...dette var enda bedre en det forrige.
Liker v2 best.

Mvh Kristin
Tor Olav O.
Veldig bra. V2 klart for min del. Nydelig toner, perfekt skarphet. Plassering i flaten også bra for meg. Fortjent anbefaling

mvh
Tor Olav
Julie E.
Absolutt veldig flott!
Milevidt fra hva jeg holder på med, men det er vel lov å like det likevel. :)
Bevegelsene er utrolig vakre, nesten som dans.
Er imidlertid likevel usikker på plasseringen i flaten.
mvh Julie

ps uansett er det en glede å få se naturen på denne måten. Gode naturfotografer viser jo oss andre ting vi ellers aldri får se. Det settes stor pris på. :) ds
kåre l.
Sniker meg inn her med en liten kommentar på bk... :-)
Liker bevegelsen her. Veldig skarpt hode og fin flyt i hele bildet. Fargetonen synes jeg er best i v2. Vakkert :-)
Cornelia T.
flying in slow motion... fin bevegelse og ren komposisjon. Tror jeg liker v1 best, den er litt varmere pga fargen.

mvh, ct
anders s.
god kveld ivar . fra nå av er du kongen av lukkerhastigheter hehe. nydelig bilde av motiver jeg stort sett aldri har prioritert,men jeg ser nå at det er mer enn fjellryper som det kan tas bilder av hehe. ps du skal ha honnør for at du velger alternative løsninger på det meste du tar bilder av mvh anders
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et fasinerende bilde, der skarpheten og fokuset er topp. Meget bra dette, der alt stemmer. Flotte fine farger og en skarphet som er suveren til bildet. Teknisk meget bra.

En anbefaling fra meg!!!

Mvh

Odd E.
Tone A.
Hei Ivar
Her har du fått fram så mjukt eit uttrykk på fuglebildet, som er dominert av fuglen sine bevegelsar og mjuke linjer på vatn og bakgrunn.
Her er det versjon 2 som fell best i smak pga at her er det fuglen sine fluktvingeslag som dominerar bildet og kjem best fram, pga at i versjon 1 er det rødtonane som tek meir av oppmerksomheta i kokurranse om fuglen sine vingeslag.
Eit imponerande arbeid og ei stor tålsemd med eit spesielt uttrykk på fuglebildet som gjer, at det vert ei anbefaling frå meg også!
Trass i duse vingeslag så kjem dei fine linjene i vingene fram og hodet er skarpt. Flott lys på fuglen og på dei duse linjene på vatnet.
Bildet har eit mest malerisk uttrykk og er bare nydeleg.
:) Tone Aa.
Ivar B.
Hei! takk for overveldende respons og gode kommentarer. Det setter jeg pris på

Brita Helen: Synes ikke at et spørsmål om lukkertid er så veldig dristig:-) Bildet er tatt på 1/13 dels sekund. Bildet er også tatt på frihånd. At bildet er tatt på frihånd, øker ikke akkurat antallet skarpe bilder da bevegelsen bør gå mest mulig horisontalt. Det ideele er nok panorering på stativ eller Vr funksjon på optik (bildestabilisator som Terje s nevner). Jeg har derimot et stativhode som er lite egnet for panorering. Vet at Wimberley ( tror det er riktig navn) har et stativhode som egner seg godt til dette formålet. En morro fotografisk lek er det i allefall.

Rolf: Du har helt rett angående utsnittet, men det er dessverre ingen muligheter for forbedring. Ville gjerne hatt med mer av speilingen i bunnen og luft forran. Orinalen er faktisk en liten tanke mer midtstilt enn dette bildet, så jeg har tatt av en flis bak fuglen, men jeg er helt enig i din vurdering jeg har bare ikke mer å gå på. Når det gjelder fargene og naturlighet, så er vel versjon 1 det nærmeste vil jeg tro. Har ikke økt metningen på fargene der, bare stilt levels og senket mellomtonene noe. Versjon 2 er kraftig desaturert fra orginalen. Fargen i bakgrunnen er lyse strå med rødlig kveldslys på, men mellomtonene er senket. Grunnen til at jeg fallt på versjon 2 er som Tone sier at fargene i versjon 1 tar oppmerksomheten bort fra bevegelsen i fuglen.

Stig Børre: En blanding av mine to siste. Bruker jeg layers og multiply da:-) ?

Julie: Selvsagt er det lov å like dette selv om det er milevis fra det du holder på med. Jeg kan da også si at det også går motsatt. Jeg finner mye inspirasjon i dine bilder.

Takk også til Brita Helen, Kristin, Tor Olav og Odd E og Tone for anbefaling. Til å bli glad for!

Igjen takk alle sammen!!! Mvh Ivar.
Bjørn H.
Litt mer luft foran er nevnt og sier meg enig i det. Men du verden for en flott panorering og et vakkert bilde du har laget Ivar. Skarpheten og det tekniske er helt supert.

V1 er vel rød men har mer smell en V2. Midt i mellom er bra :)

Liker dette veeldig godt.

Bjørn.
willy m.
v2 for meg...drømmende herlig bilde....så ubeskrivelig fint å se disse fuglene alt annet enn skarpe;) men når det er sagt så er likevel fuglen tydelig nok til å feste seg i øyet...dette likte jeg
mvh willy
Eva Marie P.
Fasinerende bilde når du får frem bevegesene så tydelig. Alle har liksom sagt alt.... Enkelt bilde på en måte, men samtidig veldig dynamisk.
Du er kjempeflink:)
-epl
Eva Marie P.
jajaja ikke enkelt å ta/lage altså...men enkel i kompsisjon....JEg hadde aldri klart å ta et slikt bilde:)
Marit O.
Hei Ivar
Flott tatt, nydelige bevegelser i vingene samt at du har klart og beholde hode i fokus her.
Ble sitende og drømme meg litt bort nå.
Ja dette fortjener virkelig en anbefaldning :)
Mvh Marit
Siri Elisabeth J.
Full fart.
Mykt og elegant.
Litt utblåst i det hvite feltet på ryggen kanskje?
Men ikke plagsomt.
Nydelig farge på bakgrunnen!
Lækkert bilde!

Hilsen Siri :-)
Ivar B.
Takk til dere siste også! Hyggelig at dere liker bildet. Er ganske fornøyd med dette, så det er flott å høre at man ikke er på villspor.

Siri: Du har rett i at det er utbrente områder på ryggen av fuglen. For meg betyr dette ingen ting, men helt topp eksponering er det altså ikke.

Takk igjen alle sammen! Mvh Ivar.
Anne Lene B.
Hei Ivar
Versjon 2 er drømmeaktig og magisk!!
Utrolig vakkert fanget og eksponert!! :-)

Hilsen Anne Lene
Kjell Ivar Ø.
Gratulerer Ivar av de beste panorerings bilder på lenge. Utruleg
flotte farger også. Meget bra. Mvh Kjell Ivar
Espen A. I.
Herlig abstraktisme og flott lukker du har valgt her. Liker farveutvalget svært godt, her snakker vi om et prima øye som er trent for å se sammenhengen i et foto.
Her fortjener du bare skryt og jeg faller for v2.

Espen
Sverre H.
Hei Ivar,

Skjønner ikke hva du er så misunnelig for ;) Du har de ikke akkurat ligget på latsiden selv heller ser jeg. Fantastisk magi over dette bilde synes jeg. Og desatureringen i V2 fungerte utmerket. Jeg likte også spesielt godt de lyse partiene i nedre delen av bildet, bølge mønster som gir ekstra liv til opplevelsen. Arbeidet ditt med å skape bevegelse i bildene bærer frukter Ivar, bra jobbet!

Mvh
Sverre.
Jan-Eilert P.
Flott Ivar.

Foretrekkes i svart /hvit. Meget bra.

mvh

Jan-Eilert
hilde b l.
Versjon 2 for meg. Liker dette litt lavsaturert.
Fasinerende bilde, hvor du har klart å beholde skarphet i et bilde i full bevegelse. Liker gjennomsiktigheten, og den drømmeaktige stemningen dette gir meg. Meget bra.

-hilde b
Anne-Lise S.
Liker disse fuglebildene dine med denne strukturen. Fascineres av at ansiktet er såpass i fokus, mens resten viser at fuglen er i fart slik at der er god bevegelsesuskarphet. Liker begge versjoner.

GOD PÅSKE, Ivar!

Anne-Lise
Ivar B.
Takk for kommentarene! Ser at de fleste går for versjon 2 noe jeg selv også har kommet frem til. For meg blir dette et eksempel der forenklingen i å ta bort deler/eller alt av farger retter fokus mot hovedmotivet. Fargene i versjon 1 blir i mine øyne nesten konkurrerende med det som jeg virkelig vil få fram nemlig bevegelsen.

God påske til dere alle!! Mvh Ivar.
Bergliot E.
Knallbra bilde så jeg får tilslutte meg all rosen du alt har fått. V2 for meg.

Bergliot:)
Torbjørn K.
Jeg er imponert over at du har fått hodet til fuglen såpass skarpt her, når ting tydeligvis går fort for seg og lukkertiden er såpass lang. V1 ble kanskje litt vel fargerik, så v2 er nok det jeg liker best. Synes du lykkes svært så bra med å fange bevegelse i dette bildet her.

Torbjørn
Avsluttet .
Skikkelig bra dette også, akkurat skarpt nok til at blikket kan feste seg, samtidig er bildet abstrakt nok til å kunne falle inn under denne kategorien. Dette kan du godt henge opp på en av veggene i heimen din. God påske!

JRH
Inger-Lise S.
Skikkelig godt bilde:) Henger meg på all rosen her. Den har du ærlig fortjent.
Jeg liker best v#1. Mulig den kunne vært mindre rød, men jeg ville ikke tenkt tanken om jeg ikke hadde lest den her;)
Dyktig jobbet!

Inger-Lise
Jon A.
Tja. Alle kommentarene hittill sier egnetlig nok ;-) Men dette er helt klart et bilde i min smak også. Suverent gjennomført!

-Jon
Vegard L.
Virkelig bra dette.
Mvh Vegard
ingebjørg fyrileiv g.
Noe så vakkert! Det er en nydelig uklar bevegelse i bildet, men det er samtidig en skarphet som gjør at det ser meget fint ut. Fargetonene i v#2 er mest behagelige etter mitt skjønn, og det hele har et behagelig drømmende uttrykk.

vh ingebjørg
Bent O.
Hei Ivar, dette var meget bra! Likte versjon 1 best. Bra at du har fått det så skarpt på øyet og resten av fuglen med fine bevegelser. Ikke lett å treffe med slike panoreringer, men her har du vært dyktig.

mvh Bent
Ketil K.
For denne typen bevegelsesbilder er det meget vanskelig å få gode resultater. Her synes jeg resultatet er blitt litt vel standard. Ville jobbet for å få enten mer lys, mer bevegelse/samhandling i forhold til bakgrunnen eller mer handling inn i hovedmotivet bildet. Kravet til innhold i bildet svekkes ikke med uskarphet. Og uskarphet som ikke tilfører bildet noe og ikke samhandler eller løfter motivet har egentlig ikke ''livets rett'' men slører egentlig bare det hele til.


Jeg jobbet mye med denne typen bilder for 5 år siden, en del ligger fortsatt på fotono. Se bilde nr. 59796, bilde nr. 58453, bilde nr. 53307 eller bilde nr. 53106
Fred S.
Der var det noe i flukt, ja: måse hvis jeg ikke tar feil. Er inne i en fuglefase akkurat nå; den er sikkert forbigående, men sitter i alle fall med 2-3 bilder som skal ut etterhvert.
Ganske heldig med denne, men på sett og vis savner jeg litt flyt og ''rytme'' over fuglen. Det blir litt for mye vinger i alle retninger, som gir den et litt klumpete preg, det ser ut som om den basker litt med vingene, hvis du skjønner. Det er et inntrykk som kommer etterhvert som en betrakter fuglen, førsteinntrykket var nemlig ''jaha, slik er det jeg vil prøve å fange fugler. Med andre ord litt mixed feelings her, men i bunn og grunn har jeg sans for dette.

vh fred
Ronnie S.
Å lage slike bilder er ofte et sjansespill mellom det banale og det vellykkede. Dette er i mine øyne vellykket. Et spøkelsesaktig vesen som godt kunne fremstått i sorthvittversjon også. Bra!

MVH
RS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu