Grøtfjord by Night
Ingen nordlys å skrive hjem om denne natta, men Grøtfjord var vakker i måneskinn
Bildet inngår i albumet Øyliv - Bilder fra Tromsøya og yttersia
Utstyr
  • Pentax *ist DL
  • Pentax SMC-DA 16-45mm f/4 ED-AL
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/4
  • Lukker6-20s
  • Filmtypeiso800
  • Nei
  • AnnetHDR av 2 eksponeringer
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Bjørn R.

Hvor er Grøtfjord? Kjenner Grøtsund, men det er vel noe annet. Mvh Bjørn Fint bilde, by the way.
Odd E. k.

Hei Svenn!

En idyllisk plass med en flott natur. Komposisjonen er meget bra, men det skotter noe på skarpheten, da du har brukt for lang eksponeringstid. Kan se på stjernene at det er noe bevegelse samt at månen lyser som en kraftig stjerne på himmelen. Blenderen er også for lav, et høyere blendertall har muligens hjulpet på det skarpe lyset. Flott fanget uansett Svenn.

Mvh
Odd E.
Lars Ivarson F.

flott stemningbilet med djupn og funklande stjerner....
Eva Marie P.

Utrolig flott bilde dette. Helt konge.
-epl
Avsluttet .

Stilig bilde! Aldrig sett HDR brukt på så lange lukkertider før, men det var på mange måter stilig. Har HDR hjulpet til med å få frem støyen?

@Odd E. kjølstad: Er ikke helt inne på denne blenderåpning/skarphet greia. Hvordan ville et høyere blendertall gitt et skarpere bilde her?
Vegard L.

Slenger meg på det positive som er sagt. Et flott bilde.
Vegard
Svenn H.

Hei og takk for interessant respons!

Bjørn: Grøtfjord ligger på yttersia av Kvaløya. Sjekk med google så finner du flere bilder fra stranda der.

Odd: Takk for analysen! Stjerneskarpheten er dårlig, og det kommer bla. av at dette er sammensatt av 2 bilder tatt over et tidsrom på over ett minutt. Når så disse bildene settes sammen fremstår stjernebevegelsen som to punkter med et slep mellom. At månen er liten kommer først og fremst av vidvinkelen på 16mm (tilsv. 24mm på analog), samt at det ikke var fullmåne denne natta. En mindre blender hadde nok gitt finere ''lyktelys'' ja :-) Men da hadde økt lukkertid resultert i enda mer stjerneslep :-)

Steinar: HDR hjalp ikke noe særlig mht. støy (som jeg ønsket å begrense). Måtte ta noen runder i neatimage på utvalgte partier etterpå. HDR hjalp først og fremst med å unngå utbrenthet i de lyseste partiene, samt at snøen kommer bedre fram.

Lars, Eva og Vegard: Takker og bukker ;-D
Marianne B.

Du har jo tilogmed fott med litt nordlys i bildet.
Flott bilde av ei flott bygd.

Mvh. Marianne
Anders R.

Hej

Stilig nattbild men det blir lite mycket färgabseration i alla fall på min skärm, det kanske går att gå ned i ISO tal och öka tiden?

Mvh
Anders
Knut Børge S.

Hei Svenn!

Et fantastisk flott stemningsbilde du presenterer her, meget bra!

mvh KBS
Thorbjørn R.

Flott stemning og fint utsnitt her. Her er noe støy, særlig oppe i høyre hjørne. Dette er imidlertid vanskelig å unngå med lite lys og lange lukkertider. Ellers sitter dette kjempebra. Flott eksponering - de forskjellige lyskildene kommer fint fram.
Svenn H.

Marianne: Ja har du sett det var en anelse med grønt der i midten, og du kjenner vel bygda godt som holder til på den sia :-)

Anders og Thorbjørn: Ja jeg kunne godt kjørt mer støyreduksjon opp i høyre hjørne. Så det ikke så godt på min egen skjerm, men så det bedre på en annen etterpå. Alt har sin pris. Lavere iso hadde helt klart hjulpet på støyen.

Knut: Takker så mye!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu