... jeg våger meg på ''en klisje'' ; - Kjerkgata i Røros nedenfra og opp mot Bergstadens Ziir med turistmylder en sensommerdag før shoppingstengetid. Slik er det i våre dager.

For rundt 350 år siden skjøt bebyggelsen fart, fra Malmplassen, med to parallelle hovedgater, Kjerkgata og Bergmannsgata, og rettvinklede kvartaler etter mønster av byplanleggingen i ''bergverkskongen''Christian IVs tid. Den gang kombinerte innbyggerne bergverksarbeid med jordbruk.


Bildet inngår i albumet RØROS - - - bergstaden og landskaper omkring, sensommer 2006.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger386
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246866} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Ivar B.
Det er vel slik vi kjenner Røros. Koselig bebyggelse, turistene, opplevelsene og kirka som pryder det hel fra toppen. God stemningrapport fra det yrende livet en sommerdag. Mvh Ivar.
Bjørn H.
Trivelig sommerbilde fra Kjerkgata dette Knut.

Du viser oss hvilket yrende liv det kan være her, og hvor mange som virkelig søker den røroske atsmosfæren.

Som Ivar sier, en riktig så flott stemningsrapport.

Foretrekker nok som turist på Røros, - 20 blå, stjerneklar himmel og en aldri så liten kanefart, gjerne de nærmste dagene før jul :))

Bjørn.
Ronny A.
Hei Knut. Et koselig bilde fra Røros som viser livet i gatene og den spesielle arkitekturen som er så kjent:-) Flott.
mvh Ronny
Anne-Lise S.
Fint arkitekturbilde eller reiseskildring fra Kjerkgata dette her, med masse nysgjerrige folk og full fart i gate og i butikker. Alle vil ha en bit av Røros. Og hvorfor ikke, mener jeg. Røros står jo på UNESCO`s liste over verdensarven som vi absolutt bør ta vare på, og med de foruroligende nyhetene man har hørt om den berømte kirken, så .... Men tror de holder på å restaurere den nå, og etter det jeg har fått med meg tar det noe tid. Synes det kler motivet at du har med noe tekst til det, om Kjerkgata, som i dag er hovedgata og Bergmannsgata, som fra ditt ståsted her blir neste gate til høyre. Ser at også du får med denne skyggen som jeg synes preger Kjerkgata. Den er det vanskelig å gjøre noe med om man ikke går der en dag uten sollys siden gata er så smal. Det måtte i så fall være å ha en litt annen vinkel; som i ditt tilfelle kunne vært å ''sikte'' høyere og til venstre, med fare for utbrente områder i det hvite og uten mennesker. Eller du kunne ha ''sikta'' mot høyre og unngått de solfylte veggene, men da med fare for å miste mye av fargene som Røros gatene er så velkjente for. Nei, dette synes jeg var flott jeg!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu