Snart vår i Frognerparken
Falt for disse stramme lyktene. Prøvde å lage en komposisjon som passet til. Vil gjerne ha kommentarer; ros, ris eller forslag til endringer..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-27 11:35:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-27 11:45:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-03-27 12:34:43
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • SIgma 17-70 mm
  • Brennvidde44mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • AnnetKonverterte forgrunnen til s/hv. Måtte jobbe mye med kloneverktøyet i overgangene. Legger ut originalen så ser dere hva som er gjort.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger552
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247277} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Fint bilde med bra lys og fin dybde. Fargene er også kjempefine. Jeg ville kanskje ha kuttet på venstre side.
Ole-Kristian T.

Hei Anette! Takk for rask kommentar, veldig hyggelig! Lurte på hvor på venstre side du ville kuttet, føler det er lite å gå på?
Tom T.

Hei!

Dette var bra saker Ole:) Det første som slår meg her, er de flotte tidlig vår fargene. Så oppdager jeg den flotte komp og linjer det er i bilde. Ser lenge på bilde, oppdager nye ting. Tror jeg ville godt for kutt på begge sider, så nært inntil stolpene som mulig, .

Bra dette:)

mvh Tom Tveitan
Tom T.

Liker v3, tror du kan kutte toppen ned til ute lampen.
Avsluttet .

Liker nok best V3:-)
En blir liksom nødt for å gå denne stien.
Måten du har komponert bildet på fører oss inn mellom lyktestolpene og videre bortover stien.
Syns dette var et anderledes og stilig bilde.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Liker versjon 3 best:)
Ole-Kristian T.

Takk Tom for hyggelig kommentar og tips. Komposisjonen blir selvsagt strammere, og trolig bedre med å kutte på sidene. Er enig i at jeg nok da bør kutte øverst også, så #4 er på vei! Takk til Tone, hyggelig at du likte bildet! Og takk til Anette som følger med på bildet, er takknemlig for det!
Rune S.

Hei Ole-Kristian! Flott komposisjon i fine farger og linjer. Liker best #1 og #4.

Mvh
Rune S

Tine T.

Hei Ole-Kristian:)

Jeg liker v 1 og 3 best. Fine varme farger, rene linjer, et spennende bilde du har fått til:) Vet ikke om det bare er meg; men de greinene foran den første ''stolpen'' til venstre i bildet er for meg ''litt i veien''.... Men på den andre siden gjør de at bildet ikke blir så symmetrisk og ''stramt''. Hm...:)

Men jeg likte dette bildet kjempegodt:)
Cornelia T.

Hei, fint og nytt bilde av frognerparken. Liker komposisjonen din, fine linjer og former og kontraster, samt god dybde. Godt sett.

mvh, Lia
Tine F. B.

Flott, og litt uvanlig vinkling dette bildet fra Frognerparken. V3 for meg. Liker kontrastene og linjene i den versjonen veldig godt.
Mvh Tine
Avsluttet .

Jeg synes fremdeles versjon 3 er best. Bra med litt luft øverst:)
Ole-Kristian T.

Hei Rune, Tine, Cormelia, Tine F. og Anette! Det er veldig hyggelig å få kommentarer, takk til dere. Hyggelig også at dere liker bildet med min vinkling fra Frognerparken!
Eva Marie P.

Dette var stilig Ole-Kristian. Likte vel og v 3 best ja. Tøff komposisjon og fin balanse og dybde. Jeg liker dine valg av diagonale linjer som kommer godt frem her. Fine kontraster med hekken gresset, veien:)
Jepp eg e voldsomt imponert no...
-epl
Fredrik E.

Hei du.
Nok et bevis på at redigering hører til i de fleste tilfeller innenfor foto.
Et spennende utsnitt med bruk av mange elementer, men fronten blir litt i det mektigste laget. Men de firkantede lampene var meget spesielle og iøyefallende.v4 ordnet på rotet i toppen,,bra. Ellers skulle jeg ønske at bildet var snudd. veien først, så stolpene,,for å få bedre utnyttet dybdeeffekt i bildet. Men litt av en jobb og flytte de sikkert :)
Fredrik
kåre l.

Spennende å se utviklingen fra v1 til v4 :-)
Etter å ha vurdert litt frem og tilbake går jeg faktisk for v1.
Hvis ikke alt buskaset hadde dekt stolpen til venstre tror jeg kuttet i v4 ville vært best. Moroo komposisjon med lyktene klemt helt opp og ut. V1 har mer dybde synes jeg, mens v4 er 'renere'. Bra sett og jobba :-)
kine p.

Hei Ole-Kristian

Jeg liker faktisk orginalbildet best, speselt med lyktene som dukker opp av krattet. Bildet har et tegnet preg som falt i smak hos meg.

mvh Kine
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian.

Jeg har jo vært en del i Frognerparken men aldri lagt merke til slike fine detaljer som du har funnet her. Det har vel litt med å ha blikk for slikt.
Synes bildet har kunstnerisk verdi. Fargene er duse og linjene fine.
Jeg liker versjon 1 best, har sett på alle men det må bli nr.1.

Venlig hilsen Lillian.
Vidar S.

Hallois! Jeg hører også til v1 tilhengerne og føyer meg til de siste kommentarer - men....hadde du stått litt høyere i terrenget og fått med litt mer gress over lykten t.h så kunne du kuttet i toppen. Det må være igjen litt luft over lyktene, ikke slik som v4! v4 ødela hele motivet, synes jeg. Utover det synes jeg du har valgt en stram og fin komposisjon og har timet bra i forhold til lys! Det er mye fint vær i vente så ta med en gardintrapp, reis tilbake og ta et nytt bilde (kanskje kommer jeg før deg *hehe*). Det er det verdt! Bra sett, Ole-Kristian! :o) Vidar
Jan Frode A.

Et spennende motiv, og her er der rom for utsnitt ser jeg :-) Allikevel holder jeg en knapp på versjon #1 etter å ha vandra litt fram og tilbake mellom alternativene.
Jeg liker helheten her i 1'ern, at du har så fin fous på former og linjer i forgrunnen, men også såpass mye bakover og på sidene; at det hele danner fin innramming og kulisser.
Nå er jo jeg glad i farger/kontraster, og tror nok at du kunne gitt på litt mere ang. kontraster for å få en enda bedre spenst i fargetonene. I alle fall er der flotte farger her som nok tåler litt ekstra :-)

mvh Jan Frode
Ole-Kristian T.

Tusen takk for nye kommentarer! Eva; hyggelig at du blir imponert :) Fredrik, enig med deg i at redigering er både gøy og ofte nødvendig for å forbedre et bilde, Kåre, Lillian, Vidar og Jan Frode; alle dere foretrekker #1, noe jeg egentlig gjør selv også; selv om komposisjonen er ganske stram, synes jeg det er ok med litt luft på sidene og over. Men her er det egentlig små forskjeller, og vel bare smak og behag som spiller inn. For Kine, du liker jo originalbildet best; og det som er helt klart er at det er slik det virkelig ser ut akkurat der i Frognerparken!
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Her passar det med reklamemotoet:''Det enkle er ofte det beste''. Dvs versjon 1 er meir enn nok god. Med så strenge linjer synes eg at det trengs litt luft på sidene og over. Og du har gjort ein flott klonejobb når det gjeld dei andre lyktene som var bakover i bildet.
Flott lys-og skuggespel spesielt i forgrunnen kor gjerdet sine linjer blir repetert og kor hekken sine skuggar mjukar opp bildet også bakover. Dei to stiane gir ein fin effekt pga lyset og linjene. Gråtonane i trappa står fint til hekken og her er det bare graset som har litt varme fargar med eit lite innslag av grønt i det bruntona graset. Originalbildet viser at våren ikkje er kome lengre i Oslo heller trass i varmen siste dagane. Så eg synes at fargane i versjon 1 er fine.
Flott dybde, linjespel. 0g bildet har eit uttrykk av ro.
Hadde nå hekken vore klypt så hadde du fått eit enda reinare uttrykk.
God påske til deg.
:) Tone
Anne Ø.

Spennende bilde med alle disse skyggene som gir slik
en effekt. Her er det mange motiver bare i detaljer som jg ser jeg ser.
Ang bilde. kompen liker jeg best V 4 der du har kuttet det øverste.
God Påske Ole-Kristian!

Anne:)
Ingunn G.

Hei Ole-Kristian!

Jeg er imponert over den jobben du har gjort med dette bildet, både med å se mulighetene i motivet, og ikke minst etterpå.
Er litt usikker på om hjulsporene i gresset er med på å trekke ned helhetsintrykket, eller om de er med på å understreke retningen.
Har sett en del på de ulike versjonene og jeg synest nok at v1 er den beste.
I v3 kommer lysstolpene litt for brått på pga at det er kuttet så nært opp til.
Jeg har derimot lite sans for v4. Denne blir litt for mye kuttet etter min smak, og jeg synest derfor den blir litt for kompakt.
Jeg mister den opplevelsen av utforskertrang som v1 (og v3 )gir meg, og som fascinerte meg med bildet i første omgang.
Føler meg trukket inn på stien, og inn i evigheten :-))

Mvh Ingunn

Ole-Kristian T.

Takk til Tone, Anne og Ingunn for fyldige kommentarer, det er så interessant å lese! Jeg er vel enig med dere Tone og Ingunn, og liker best #1 med litt luft. Men interessant å se at meningene deler seg og at du Anne foretrekker den tettere utgaven i #4. Uansett, takk for at dere brukte tid på bildet!
ingeborg w.

Vi var akkurat her med fotoklubben for noen uker siden. Det er mange fine motiver her. Her liker jeg først og fremst de harde, firkantete linjene som går på kryss og tvers. Det må bli v1 synes jeg, stolpene trenger litt luft rundt seg. V4 kan gå ann hvis du kutter litt mer til venstre så du blir kvitt gløttet av buskas der.
Tine K.

oj, stilig bilde. liker versjon 1 best. I versjon 2 forstyrrer statuen i høyre hjørne litt. versjon 3 blir litt for tett.
Du har veldig mye bra bilder.
-Tine
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian!
Dette var et flott og spektakulært bilde. Jeg synes uten tvil versjon 1 er den aller beste. I versjon 4 blir stolpene til en ramme på bilde, istedenfor å være med på å lage den dybden de gjør i versjon 1. Flott motiv, og veldig skarpt og fint. hilsen Therese
Anne Kari Berg K.

Hei,

har kikket på bildene dine, det er så mye bra. Dette her liker jeg veldig godt. Det er et annerledes bilde av et av Norges mest gjennomfotograferte steder. Veldig bra komposisjon! Liker versjon 1 best - den virker mest balansert.

Anne Kari
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu