I flukt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-28 16:30:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon
  • 300 2.8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247501} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Per Harald O.
Dette er knalllbra!
Stig Børre E.
Hei Magnus!
Skjønner ikke opp og ned på en fugl - men dette må jo være sykt bra.
Fint lys, bra skarphet og en bakgrunn som gjør veldig mye for totalinntrykket.
Fuglen er veldig fint plassert også. Er det en steinsmett?

StigB
Aleksander M.
Hei
VELDIG bra bilde!
Ikke lett å si noe mer, men jeg liker bakgrunnen.

Mvh Aleksander
Steinulf L.
Synes du skulle hatt fokus sentrert på hodet og ikke halefjærene. Ellers fint med dråpene og bevegelsen i vingene.
Kjell Sigurd S.
Greit fluktbilde av kvinandhannen. Synes nok den gjør seg best i farger. Skarpheten er akseptabel så vidt jeg kan se, også på hodet/øyet. Fint utsnitt.

Kjell S
Magnus R.
Takk for kommentarer 1

Har lagt ut en ny versjon i farger, liker dem begge.
Takk for kommentarer.
Steinulf: her går det så fort unna at å velge å fokusere på hodet, det kan man bare glemme. Autofokusen fokuserer etter kontraster. Synes faktisk ikke uskarpheten her er noe problem.

Magnus
Ivar B.
Hei Magnus! Et greit fluktbilde av Kvinanda dette. Det går fort for seg her, så dette er ikke lett. Skarpheten gjør meg ingen verdens ting selv om den ligger litt bak hodet. Jeg liker absolutt fargeversjonen best med god margin. Synes versjon 1 blir litt tam og kjedelig. Ville hatt en tanke mer luft bak anda. Mvh Ivar.
Robin J.
Likte fargeversjon i et flott bilde. Akseptabel skarphet på et vanskelig opptak. Bra dette. Mvh RJ
Kjell Ivar Ø.
Flott Magnus farge versjon for min del. Likte utsnittet.
Mvh Kjell Ivar
Kristin S.
Hei!

Et flott bilde av kvinanda, behagelig bakgrunn og fint lys.
Liker v2 best.

Mvh Kristin
Rolf S.
Ja ja, om det er kvinand, steinsmett eller gjerdevender skal jeg ikke ha sagt noe om.
Jeg har skjønt at det skal utrolig mye prøving og feiling til før man får litt av fuglen skarp i en panorering. Her har du lykkes med å få hele fuglen godt innenfor akseptabel skarphet. Det må jo være en prestasjon !

Nei, tull til side. Jeg liker bildet. Kanskje mest fargeversjonen. I dette bildet betyr det en del at fuglen er såvidt skarp som den er. Men for meg blir faktisk den største opplevelsen fargen og mønsteret i bakgrunnen og hvordan du har plassert fuglen inn i dette.
Dråpene bak fuglen gir også bildet liv. Skulle jeg ønsket noe annerledes måtte det bli at det hadde vært noen fler dråper.

Mvh Rolf
Ann F.
Jeg synes fargene er viktige, for de de skaper gjentagelse med sammnehengen mellom bena og samme farge i vingespillet. Dessuten kommer de små dråpene under bryst og buk bedre frem i farger.
Men all ære til deg for å minne oss på at sv/hv. kan brukes til annet enn portretter av sjøfolk og slitne sangere, aktbilder og gamle løer. For å sette det litt på spissen.
Noen flere dråper i svevet bak skulle jeg nok også ønsket, men etter å ha sett gjennom en drøss halve måker og kvarte ender fra de siste dagers seanser for egen del, sier jeg det ikke til deg.

Mvh Ann
Ketil K.
Dette ble meget bra! Skarp kvinand med fin bevegelsesuskarphet i nærmeste ving. Noterer meget bra også på vannets tegninger, eksponeringen, positur og vanndråper.

Det går an å følge med på når kvinendene skal ta av, de svømmer gjerne til en ende av dammen og strekker og hever halsen til hverandre for å signalisere at nå flyr vi. Men lynraskt går det, og å få klaff som her er ikke lett.

Forslag til forbedringer?

Ikke mange, det måtte være at lyset ikke kom fra baksiden, men her har baklyset absolutt sin sjarm, med vanndråpefunklingen i buken på fuglen. Og kanskje at fuglen var litt mer inne i bildet? Selv om det trengs luft foran i fartsretningen ble det her en vel stor flate i front og litt lite rom bak.

Liker også best fargeversjonen som har fine toner.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu