Fortsatt nakent
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Torild H.
Fabelaktig komposisjon dette! Rent og harmonisk uttrykk.

Men:
Det er nesten så jeg ikke tør å spør, men er skikkelsen til høyre en figur i profil fra Asterix og Obelix? Med korte bein, god rund mage og med den tids saggebukse... men speseielt hånden og pekefingeren som kommer opp i været minner veldig om slik en positur disse, våre venner, kjære gallere, ofte inntok, når de f.eks. ville markere noe, ha noe sagt med en viss fynde.

Vet ikke... kanskje jeg må gå å finne noe styrkende å drikke og komme til meg selv igjen...dette ble for...hm.

Mvh Torild
Thorbjørn R.
Også jeg synes dette var en flott silhuett av treet. Og jeg liker at bakken skrår langsomt mot venstre. Det er også fint at du kompletterer silhuetten med et objekt til høyre. Når det gjelder dette konkrete ''objektet'', så tror jeg nok jeg ville foretukket noe mer tradisjonelt og gjenkjennbart. Men på den annen side gir jo den figuren du har valgt rom for mange tolkninger - Torild havnet jo helt i Gallia.
Steinulf L.
Pluto som uler mot månen?

Et bilde med kontraster på flere plan dette her.
Bergliot E.
Ja denne var naken, men det varer vel ikke så lenge før den er dekorert med fårfriske bladverk. Flott bilde med fin s/h kontrast og en veldig fin komposisjon.

Bergliot:)
Bjørn H.
Bare treet uten denne rariten av et objekt på høyre side, ville blitt platt og ganske så ordinært. Men nå er det jo ikke slik, og dermed greier du i alle fall å pirre nysgjerrigheten. !!!

Vel vel, tror ikke jeg skal begi meg utpå tynn is og begynne å gjette i hytt og pine. Avventer derfor spent forklaringen på hva vi ser.

Særegent og spesielt kan jeg trygt si det var, Odd Tore :)

Bjørn
Rolf S.
Grafisk og rent hvor ''figuren'' på høyre side hever interessen.

Om det er en galler med pekefingeren, eller om det er en annen figur som i frustrasjon over den lange vinteren hever den midterste fingeren skal være usagt. Men som Bjørn avventer jeg spent.

Severdig ble det i alle fall.

Mvh Rolf
Kjell Sigurd S.
Silhuett av tre er fortsatt gangbart som motiv synes jeg. Klompen til høyre får jeg ikke noe ut av, men antar den er en vesentlig del av komposisjonen så du har nok en mening med den. De tynne grenene på treet sprekker opp litt på min skjerm, er usikker på hva det kommer av. Blir bare nesten fra meg da :-)

Kjell S
Ivar B.
For meg er figuren nede til høyre en SVÆRT viktig del av dette bildet. Det blir et viktig uromoment. Bare treet, hadde ikke fenget min interesse i noe særlig grad tror jeg. Bildet pirrer nysgjerrigheten og skaper spørsmål og dermed spenning i bildet. Pluto som hyler mot månen eller galler?, ikke vet jeg, men jeg likte det. Mvh Ivar
Stig Børre E.
Elegante saker dette.
Rent, pent og enkelt. Morsomt med figuren. Blir sittende å gruble over hva det er - så sånn sett fungerer jo bildet på flere plan. Det er estetisk og pent og innholder samtidig en aldri så liten quiz.

stigB
Jan Frode A.
For mitt vedkommende, blir det denne snodige figuren i høyrekanten som gjør bildet. Uten denne hadde bildet fort blitt nokså tomt, og kjedelig som motiv. Spenstig komposisjone i svart og hvitt. Og så blir jeg sittende å fundere på hva som 'skjuler' seg i høyrehjørnet.

mvh Jan Frode
Lars-Anders M.
Fin siluett. Ok.
Odd Tore S.
Takk for positive kommentarer!
Siden det ikke har vært særlig mye skiføre i vinter, har jeg slengt rundt i området her for å se om det er annet av interesse, f.eks. til Henie-Onstad museet og utendørsinstallasjonene. Jeg har sett med øyne og kamera, og forsøkt å gjennskape mitt inntrykk av det jeg ser, uten hensyn til kunstner og tittel på verket.
Torild har nesten rett, vel var det ikke Obelix, men en liten obeliks som står i høyre hjørne. Alene var hverken bjørka eller obeliksen særlig interessante, men sammen syntes jeg at de både utfylte hverandre og skapte et interessant motsetningsforhold i bildeflaten. Så da ble det slik som dette. Det mer logiske ville vel vært en person i siluett, men ikke denne gangen.
Kjell Sigurd, de tynneste grenene sprekker nok opp uansett med treet i siluett, tynne greiner og kraftig downsampling. De sprakk opp i actual pixels, og ble verre når bildet ble krympet for bruk her. De tynneste grenene forsvant omtrent fullstendig, og restpixlene etter disse er fjernet.
Odd Tore
Espen A. I.
Slettes ikke dum denne. Liker det grafiske uttrykket. Figuren til høye løfter bildet på en ypperlig måte ut av bunken med middelmådige bilder.

Espen
Ann F.
Jeg synes det er godt sett og godt håndtert med digitalredigeringen. Sammen er de morsomme, treet alene lovlig kjedelig, og obelisken alene bare en sort klump.

Mvh Ann
Roger K.
Hei Odd Tore!
Så du hadde lite med snø på den siden av fjellene mens sørlandet/vestlandet hadde rikelig. Her tok det lang tid før snøen kom, men fra januar har det vært en normal vinter til oss. Ser imidlertid du ikke trenger mye av den slags for å få viterlige føleser i bildene dine. nakenhet i naturen er jo vinterens varemerke og det har du fått fint frem her. Å fylle opp motivet med en figur i nærheten gjorde seg helt klart. Tror ikke du har problem med å finne motiv uansett årlige forhold til årstider noe du beviser her.

En riktig god påske til deg og dine

Mvh RK
Torbjørn K.
Spennende og annerledes. Jeg liker spesielt godt bruken av (helt) sort/hvitt og den høye kontrasten. Bildet er minimalistisk og litt grafisk, og jeg blir sittende å lure på hva den hånda i forgrunnen peker på.

God påske!

Torbjørn
Chr. G.
Dette er en hund med stort gap og nesa i været som uler mot treet. Den har sannsynligvis misforstått, eller kanskje er det en hyllest til treet den og slektningene har brukt som do siden tidenes morgen. Det er nok en av disse fuglehundene som, tilsynelatende herreløse, virrer rundt i området der ute.

Tror bildet hadde blitt noe tomt dersom jeg ikke hadde kommet på noe å legge i figuren til høyre.
Inger-Lise S.
Enkelt, elegant og et motiv med god komposisjon.

Inger-Lise:)
Odd Tore S.
Takker for flere innspill!
Det viktigste for meg da jeg gjorde opptaket og forsåvidt også etterpå var selve opplevelsen som kunne ligge i dette motivet.
Kunne det sette igang fantasien, skape assosiasjoner?
Hvis ikke, ville det være nokså feilslått.
Jeg har bevisst unnlatt å sjekke opp hva kunstneren har satt som tittel på sin skulptur. Jeg ønsket ingen føringer her for hva jeg ville gjøre med opptaket eller hvordan jeg ville oppfatte det.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Ok,da ;-) Syns ikke mine assoiasjoner var noe å vektlegge...Men det jeg ser ved siden av det bladløse treet, er en arm, fra skulderen og opp, og en hånd som viser fingeren....Og nå får jeg ikke sett noe annet der. Derfor har jeg valgt å se bildet som helhet,mer et oversiktbilde...
Sorry Odd Tore, men sånn er det. Uten figuren ville jeg syns bildet ble kjedelig...

Inger-Lise:)
Inger-Lise S.
Det er vel værgudene som får fingeren her ;-)

Inger-Lise
Odd Tore S.
Jeg så for meg dvergen Doopey i Walt Disney's Snøhvit som sto og så mot treet, og undret på om det skulle bli grønt i år også. Han har på seg for stor frakk som henger ned over store føtter, og har en nokså spesiell og uformelig lue som henger på ørene. Og vanligvis åpen munn.
Ikke særlig høytflyvende denne, men nok til at jeg gikk videre med motivet. Artig å se andre tolkninger også.
Jeg har jo ikke akkurat noe imot at noen synes at bildet er OK komponert osv. heller, hvis ikke det er brukbart ender det hele med tekniske overlegninger. Og jeg har ikke innført noen tolkeplikt her!
Odd Tore
Fredrik E.
Heisann..
En ihælspist pæreskrott med betraktende blikk mot et voksent forbilde.? :)
Ikke lett og si, men et fasinerende uttrykk der enkelheten råder. Synes du har fått frem gode kontraster i dette bildet. Et bilde som utfordrer til tolkning, og gir meg som betrakter den subjektive kontrollen noe som skaper et engasjement, det er bra. Fredrik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu