Stolpan
Hansbakkfjæra, Ranheim i Trondheim
28. mars 2007 klokka 18:42
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247603} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Harald H.
Hei. Et flott bilde, som imidlertid etter min mening kunne blitt så mye bedre hvis du hadde trykket på avtrekkeren et sekund eller tre tidligere. Den sentrerte skokkanda (?) tar bort noe av spenningen i bildet. Jeg ville foretrukket at den var på tur inn i bildet, og i alle fall ikke helt sentrumsplassert.
Hvis du ikke har flere bilder tatt samtidig, kunne det være en ide å kutte stolpene til venstre. Hva mener du og andre om dette?
H :-)
Steinulf L.
Noe skarpt lys på min skjerm, men et bilde som formidler ro og harmoni. Treffende tittel.
Inger Anne Maritsdotter V.
Det var nå stolpene og speilingen av de som eg syns er det severdige i dette bildet, den lille stokkanda blei så liten at den forsvant,
fine farger og fin speiling.

Inger Anne
Ivar B.
For meg fungerer den sentrerte anda fint. Bildet er jo ganske oppdelt, og blikket kan fort bli fykende fra side til side i dette bildet. sentreringen av mr. stokkand bidrar til en mye roligere betraktning av bildet og binder elementene mer sammen. Synes dette ble en fin vårskildring jeg. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Vakkert. Veldig fin og rolig overflate. Komposisjon og lys stemmer også veldig bra syns jeg.
Fargene blir et par hakk for drøye syns jeg. Komposisjon og linjer er så bra at bildet står godt både med og uten farger.

StigB
Bjørn H.
Bortsett fra at jeg syns det ble vel blått, har du laget et søtt og fint bilde. Midtstillingen funker perfekt for meg.

Anda kunne vært bittelittegranne større :))

Bjørn.
Ivan H.
Hei,

Flott bilde. Liker stemningen pålene gir. Er vel fra en gammel kai.
Større and? nei, synes ikke det.
Synes det passer fint med anden mellom pålene, siden det var nevnt.

Derimot synes jeg blåfargen blir litt for sterk etter min smak.
Bildet er også ok i s/h, men kanskje noen justeringer ville du fått en bra versjon i s/h?

Hilsen
Ivan Holmedal
Espen A. I.
ÆÆ! Nydelig! Flott at du går egne veier og knæsher på med farver og skarphet. Virkelig en fryd for øyet denne farveklatten! Stå på videre og lag slikt.

Espen
Aud Elise S.
Hei Jan Frode!

Her har du formidlet en fin kveldsstemning.
Syns anda kan være der den er. Stolpene har spennende vinkler.
Fin speiling. Kanskje et lite kutt øverst slik at ''stripen'' i sjøen forsvinner..?
-Bare fortsett å dra i spakene du : )

mvh Aud

Rune S.
Hei Jan Frode! Nydelig komposisjon med fine speilinger og friske blåtoner. Rogivende og stille vann, bare brutt av en ensom and. Det er nok en Stolpand:-)Bildet er bra som det er, men enig med Aud i at et lite kutt øverst kan være bra.

Mvh
Rune S
Bergliot E.
Fantastisk lys i bildet ditt. Fine detaljer i stokkene og ei fin speiling. Den lille anda kom litt bort, men det funker som det er likevel. Stilfullt bilde.

Bergliot:)
Odd Tore S.
Jeg får grønnstikk av misunnelse når jeg ser sånne fine bilder av fine stolper. Dopper og tømmerlenser, til og med med levende trær på, var det bra med flere steder i Storelva helt til en eller annnen fjomp fant ut at de var til hinder for et eller annet og fjernet hele greia. De savnes sårt, det gjør vondt å se mine siste bilder av slikt fra 1971.
Beklager liten utblåsning, den kommer nok igjen.
Fint motiv i fargestrålende prakt, men kompen er vel ikke helt slik jeg ville drømt om. Stolpanda skulle helst vært skutt litt før eller helst senere, gjerne slik at kom i passende forhold til høyre stolpegruppe, muligens i det største mellomrommet mellom stolpene. Og bildet kuttet til høydeformat.
Jeg ser at du ikke har mer tele å gå på, men det ser ut som om bildet ville tålt såpass ustnitt, om du ikke allerede har jobbet hardt med det tekniske her. Det er forøvrig bra, synes at motivet kler litt sting i fargene.
Odd Tore
Avsluttet .
Hei!
Har sittet å sett på dette bildet mange ganger.
Har likt det hele tiden,men har vurdert litt fra og til med anda,men ender opp med å være enig med Ivar at den kan være der den er.
Fargene og lyset er helt topp,jeg elsker de sterke fargene.
Syns dette var meget severdig.
Hilsen Tone!
Inger-Lise S.
For meg er ikke dette bildet symmetrisk og det syns jeg er bra. Jo,det er ganske blått, men iblandt gjør det seg godt at man våger å ta litt i vedr. fargene. Og dette syns jeg er et av de tilfellene. Mye går jo på smak og behag og. Her er anda et godt eksempel: Jeg syns den er viktig for bildet! en er liten, men den er likevel et blikkfang.
Fine speilinger her,samt godt lys :) Jo,dette liker jeg godt!

Inger-Lise
Torbjørn K.
Knallfarger i klassisk JFA-stil dette her! En utrolig flott ro i bildet, og fine gyldne toner på pålene. Jeg tror jeg ville kuttet bort pålene til venstre, rett og slett for å gjøre bildet en del enklere og mer minimalistisk. Da får du et kvadratisk utsnitt også, som jeg vil tro vil kle dette bildet veldig bra.

Torbjørn
Marit W.
Hei Jan Frode
Ja dette må være en ekte ''stokk-and''
Liker godt fargene og komposisjonen.
Avsluttet .
Hei Jan Frode..Her fikk jeg en fornemmelse av Venezia, med stolpene og vannet.
På min skjerm kan motive virke litt for mettet i fargene, men det kan og være min skjerm..

Ellers et rolig og stemningsfyllt bilde.

Hilsen
Arne
Anne Lene B.
Hei Jan Frode
Et riktig sukkertøy for øyet dette!
Stram fin komposisjon hvor fargene får spille hovedrollen, og for noen farger!!

Ønsker deg en riktig Kreativ God Påske!!

Hilsen Anne Lene
Tone A.
Hei Jan Frode
Her er dei nydelege og friske blåtonane som gjer bildet spesielt saman med pålane med speglingar i den stille sjøen. Anda er flott plassert og utan den hadde bildet vorte meir kjedeleg. Skarpe detaljar på pålane med eit flott lys som får fram gylne tonar på dei lysaste partia og spesielt nederst på pålane i høgresida er det fine gultona parti.
Einaste pirket eg har er den lyse stripa heilt øverst i bildet, kuttar du der får bildet eit enda reinare uttrykk.
Ein flott detalj er dei v-forma linjene etter anda som gjer at anda saman med dei småe linjene i sjøen gir litt liv til bildet.
Friske blåtonar som kjenneteiknar din stil gjer bildet spesielt saman med ein flott komposisjon.
Bokmerke frå meg.
God påske!
Helsing Tone

Anne-Lise S.
UTROLIG DELIKAT!!!

Blaa krusninger i blaa sjoe, lekre linjer, fin dybde.

Anne-Lise
Jan Frode A.
Hei hei alle, og takk for kommentarer og innspill :-)

Harald H. : Flott at du i en innledende kommentar nevner midtstillingen til stokkanda, og samtidig spør hva andre mener. Ser der er delte meninger her, som det skal være.

Dette bildet er et utsnitt i forhold til originalfila, så jeg har litt å gå på både til venstre og til høyre. Akkurat denne plasseringen og utsnittet av stolpene i bildet, følte jeg fungerte best. Jeg prøvde meg litt fram og tilbake (med kloneverkøyet) ang. plassering av anda. Ble ettehvert usikker, så jeg lot den være der den var. Akkurat sånne små detaljer syntes jeg kan være vanskelig, spesielt når en sitter med 2-3 alternative plasseringer.

Odd Tore: Du får ta en tur oppom gamle studietomter. Stolpan rundtforbi i fjæra langs fjorden står nok en stund til (får jeg inderlig håpe). Disse har vel en gang i tiden vært et kaianlegg tilhørende Ranheim Papirfabrikk (nå Peterson Emballasje AS).

Ser at flere nevner stripa der oppe. Jeg er enig, et kutt nedforbi blir mye bedre. Ser også at noen (selvfølgelig) nevner fargene. Joda, fargene er der ;-) At bildet også duger i svart/hvitt som flere nevner, har jeg også testet ut etterhvert. Har laget et Stolpan II i svart/hvitt, der jeg i tillegg har beskåret ned ifra øvrekanten som dere nevner, og også flytta anda litt mot venstre. Legger ikke ut denne versjonen, men takker dere alle sammen for innspill som førte til en alternativ utgave.

Takk igjen alle sammen :-)

mvh Jan Frode

Marit O.
Hei!
Pent og rolig bilde med fint lys og fin speiling, samt detaljene på stolpene kommer fint frem her.
Eneste jeg har og utsette er at jeg syntes anda blir litt midstilt og blåfargen på vanne blir litt for kraftig for meg.
Tror dette hadde gjort seg veldig fint i b&w.
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu