Vårstemning
Bildet er en kveldsskildring fra Lindebergåsen i Oslo i kveld. Våren har kommet, og blåveisen blomstrer og står i siluett mot solnedgangen. Av og til må man bare hoppe i idet å ta noen sjanser. Liker bildet godt selv, men er spent på om det det faller i smak hos dere. Se det gjerne i fullskjerm. God påske til dere alle!
Utstyr
  • nikon D200
  • nikor 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er stort sett ubehandlet og rett fra kamera. Satt levels og senket høylyset en tanke i shadows/highlight.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger748
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248279} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Avsluttet .
Fin teknikk, og fin tilnærming til motivet. Men det blir litt hesblesende og tett på - jeg ville hatt et mer romslig utsnitt. Noen større flater ville gjort bildet roligere.
Steinulf L.
Fin illustrasjon på våren dette. Teknisk har du kommet bra fra dette. av erfaring vet jeg at slike bilder fort blir utbrente. Det har du unngått her. Utsnitt og komposisjon er desverre litt rotete. Forsøk å forenkle noe.
Inger Anne Maritsdotter V.
Forfriskende, kunstnerisk og annerledes,
kreativ vri på et blåveis-bilde,
og tilslutt ei vakker solnedgang-stemning i lyset.

Ja, eg likte dette;-)

Mvh Inger Anne
Kjell Sigurd S.
Fin litt utflytende blomstersilhuett i solnedgang dette Ivar. Knall farge på solen. Tror jeg ville hatt hele silhuetten innenfor solsirkelen hvis mulig. Artig vri.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.
Ikke så dumt solnedgang- eller blåveisbilde dette her, Ivar! Visstnok er det annerledes, og det er ikke annet enn supert. Men det blir litt fargekrasj hos meg. Kankje fordi jeg ikke er vant til den sammensetningen. Men konklusjonen er at jeg liker det jeg ser.

vh ingebjørg
Jan Frode A.
Fargekrasj er nevnt, og jeg kan si meg enig her. Egentlig på en positiv måte, som forsterker den noe uvanlige vinklingen på motivet. I alle fall får du fram en glød som er spesiell, og et bilde med et surrealistisk uttrykk. Et bilde som krever tilvenning, og da er jo hensikten med å lage bilder oppnådd. Bra!

mvh Jan Frode
Terje S.
Flott tanke og pent bilde Ivar. Personlig hadde jeg foretrekt en litt mørkere variant med ikke så mye soft preg.

Ha en fin påskefeiring

Mvh Terje
Rune S.
Hei Ivar! Flott og symbolskt om varme som gir vekst! Bra sett! God Påske!

Mvh
Rune S

Anne Ø.
Har aldri sett blåveis i solnedgang før.
Ble artig og fargerikt!!!!!

Anne:)
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Dette bildet likte jeg meget godt, nydelige farger med blåveisen og sola i bakgrunn. Flott!

Ha en riktig god påske!
mvh KBS
Kjell Ivar Ø.
Kreativt bilde liker fargene som de er. Spennende og flott Ivar.
God Påske Mvh Kjell Ivar
Robin J.
Et flott blomsterbilde dette her som gir gode vårfølelser. En tanke mørkere kunne kanskje vært prøvd for å understreke stemningen(bare en tanke). Mvh RJ
Odd E. k.
God påske Ivar!

Et flott stemningsbilde som indikerer at våren er på anmarsj. Fin kontur, der den store solen som holder oss i live skaper en meget flott vårstemning sammen med blåveisen. Flott fanget og sett igjen Ivar!

Ha en fin påske du og dine!!

Mvh

Odd E.
Sverre H.
Hei Ivar,

Ja nå kommer tiden hos deg med blåveis og kos. Det kommer jeg til å savne. Håper jeg kan finne noen fine blomster her i Bergen også :)

Likte denne godt, liker det maleriske uttrykket du har fått frem. At fargene er sterke plager meg ikke, men forsterker det positive inntrykket. Du er god på form og farge Ivar, og nok en gang viser du at du legger et godt stykke arbeid i fotograferingen din. Ser jo ut til at solen i Oslo ikke er så værst den heller. Flott! Og god påske.

Ps! Hei Solr. Vet du leser disse du også. God påske! ;) Flink kar du har.

mvh
Sverre
Rolf S.

Njaaa....

Det du skal ha for, er at du ihvertfall har kreativitet og ''lekenhet'' ( er det noe som heter det ? ) til å finne nye innfallsvinkler til kjente motiver.
Selv om jeg har sett lignende måter å løse blomstermotiver på tidligere, synes jeg likevel det skiller seg så mye ut fra de tradisjonelle blåveisbildene at det bare av den grunn blir spennende.

Men så er det et eller annet ved det som gjør at det ikke tar helt av. Det kan være at blomsten blir litt for stor, at jeg på en måte får den litt for mye ''midt i trynet''. En mindre blomst med mer luft omkring og mer rom å vokse i tror jeg kanskje hadde hevet bildet.
Og slik du presenterer bildet her, synes jeg blomsten får litt for mye ''flammer'' rundt seg. Med en mindre blomst tror jeg ikke ''flammene'' hadde blitt så påtrengende og det hele hadde fått et roligere preg.

Et spennende bilde, men litt for mys ''sirkus''.

God Påske.

mvh Rolf
Ivar B.
Hei! Takk for fine kommentarer og påskehilsner. Morro å se at så mange likte dette.

Knut-Sverre: Jeg er enig i at utsnittet er litt i trangeste laget, og at større flater hadde gitt litt mer ro. Jeg har mange ''søte'' bilder av denne blomsten. Jeg ønsket derfor i utgangspunktet og lage et frisk/sprekt bilde med mye energi i. Det er jo tross alt vår :-) Men jeg er litt enig i at større flater hadde gjort det litt mindre hesblesende.

Steinulf: Solnedgangene i Oslo har vært som skapt for dette i det siste. Det har vært såpass med dis at solen har vært mindre skarp, og det har derfor gått greit å unngå utbrenthet

Sverre: hyggelig at det fallt i smak!

God påske alle sammen!! Mvh Ivar.
Ivar B.
Heisann Rolf!

Du snek deg inn mens jeg skrev min kommentar. Jeg skjønner hva du mener:-) Sirkus, muligens, jeg støtter litt mer luft rundt blomsten i allefall. Jeg føler ikke at jeg er helt i mål selv enda heller. Må visst ut å prøve igjen, men fint å få litt kommentarer med på veien. Jeg koser meg i allefall:-)
Torbjørn K.
God påske, Ivar!

Dette synes jeg er helt supert. Jeg har gått litt i metning av rene ''blomsterportrett,'' så jeg liker din litt abstrakte tilnærming. Fargene harmonerer bra her, og så synes jeg det fungerer bra med blåveisen rammes inn av sola.

Torbjørn
Inger-Lise S.
Hei! Dette syns jeg er virkelig vakkert! Nydelige farger, flott effekt og dyktig presentert. Ingen utbrenthet her, noe som lett oppstår ved slike bilder. Jeg syns utsnittet er fint. Savner ikke noe her:)

Riktig god påske!

Inger-Lise
Inge S.
Hei.
Tjaa.....dette ble en fryktelig stor blåveis. Har sett på denne
en stund og liker den bedre og bedre jo lengre unna
jeg kommer :-)
Ellers en fin glød i fargene.
Ha en fortreffelig Påske :-)

Mvh Inge
Tone A.
Hei Ivar
Ikkje lett å imponera når alle blomebilda strøymar på utover våren. Men her har du fått til eit kreativt uttrykk som iallefall må vera noko nytt når det gjeld : '' Elg i solnedgang''.
Bildet har eit malerisk uttrykk med breie penselstrøk, og kor lyset og orangetonane gjer at også bildet osar av varme med blåtonane som gir flott kontrast.
Her er fotostandpunktet kjempelågt, men kjensla av at blomen nyt sola har du fått flott fram. Heile sola øverst skulle helst ha vore med slik som blomen står midt i sola. Men elles eit bilde som eg likar godt.
:) Tone
Øyvind A.
Fint gjort, jeg liker det. Det er mulig du kunne vært mer raus med plassen rundt, og fått med hele sirkelen. Men det er ingen viktig greie. Jeg synes det fungerer fint slik det er.

Det er et par små prikker som irriterer.

Ø.

Arvid M.
Hei Ivar!
Ja dette var eit skikkelig bra bilde, kreativt påkomme dette. Det er fine fargar og vakkert lys. 'Sol' og blomster passar bra til Påske :-) Men på Vestlandet blir det visst regn... Derfor er det ekstra fint med flotte bilder her på Foto...
Mvh Arvid
Avsluttet .
Hei Ivar! Du skriver: Av og til må man bare hoppe i idet å ta noen sjanser. Jeg håper du fortsetter med det, en god vei til læring. Jeg likte komposisjonen og det jeg ellers ser. Det er mye farger, og det funker meget godt. Teknisk godt jobbet også.

MvhJRH
Bjørn H.
Virkelig et snadder blomsterbilde Ivar.. En fargebombe, og et resultat som du bør være meget godt fonøyd med...

Kunne gjerne sett resten av buen på toppen, men det er selvfølgelig pirk. Dette trøkker ganske så bra..

God påske :)

Bjørn.

Ivar B.
Hei alle sammen! Takk for nye kommentarer. Det setter jeg pris på. Morro å høre hvor forskjellig dere ser på dette. Jeg tror rett å slett dette er et bilde som man liker, eller ikke liker og da er vel alt slik det skal være da bildeet nærmer seg et abstrakt uttrykk. Har lekt meg noen dager med blåveisene nå med skikkelig vårstemning. Flere skildringer fra blåveisskogen kommer etter hvert, muligens. ha en fortsatt god påske alle sammen! Mvh Ivar.


Stig Børre E.
Kreativt bilde av vårtegn.
Mye jeg liker ved dette. Fargene er flotte, bildet er akkurat passe diffust, blir ikke så abstrakt at jeg ikke ser hva det er. Skulle jeg ønske meg noe så er det at bildet var litt renere, f.eks kun stilk og blomst i siluett mot sol og himmel. Lekent og kreativt er det åkke som - noe som kjennetegner dine siste bilder. Fortsett sånn!

StigB
Odd Tore S.
Jo, det var andre boller, det!
Likte dette i utgangspunktet, idéen og settingen. Hadde bildet vært mitt, hadde jeg pøst på enda litt mer metning og kontrast, men pøst med forsiktighet! Trist at ikke hele sola fikk plass på brikken.
Det burde da ikke vært et problem med 105 mm???
Mulig at jeg hadde satset på lenger brennvidde for dette motivet for å krympe blomsten litt i forhold til sola. EF 75-300 IS USM med Nikon forsatslinse er noe jeg har brukt noen ganger, spennende så lenge ikke objektivet heller nedover og zoomen siger laaangsomt ut under opptaket.
Hvilken 105 mm er det forresten du bruker, har en viss interesse for Nikonoptikk nå siden jeg vel ramler tilbake i Nikonleiren igjen i løpet av måneden.
Odd Tore
Anne Lene B.
Hei Ivar
En virkelig spenstig fargeklatt jeg trengte litt tid på å fordøye!
Jeg leker lekenheten i bildet, fargene og måten du har tatt det på!
Det har blitt et saftig vårtegn!

Fortsett å leke, ser frem til flere spennende bilder fra deg!

Ønsker deg en riktig Kreativ & God Påske!!


Hilsen Anne Lene
Ivar B.
Hei ! Takk til dere siste også for kommentarer.

Odd Tore: Jeg bruker en AF micro Nikkor 105/2,8, altså ikke den nye med VR. Den fungerer utmerket til mitt bruk, men det hadde vært spennende å prøvd VR-versjonen. Ikke alltid nok lys og lett å bruke stativ under slike forhold.

Fortsatt god påske!
Svein B.
Det er i allefall fint for alle oss andre at du prøver ting litt utenom det tradisjonelle Ivar, for en ting er sikkert- det er inspirerende å se på bildene dine! Uansett om resultatet er ''meget godt'' eller ''særdeles godt'' så gir det inspirasjon og tanker rundt hva en selv driver med. Her synes jeg du har lykkes godt med resultatet- jeg er nok enig i at et litt romsligere bilde med større flater ville gitt mer ro for øynene. Men i alt får dette nok ''særdeles godt'' fra meg. ;-)

Mvh
Svein B
ingeborg w.
Jeg synes fargekombinasjonen er spennende og liker blomsten mot sola. Det blir dog litt urolig det hele, blant annet en lilla flekk oppe til venstre og at blomsten forsvinner ut av sola og blir delvis utvisket. Severdig er det allikevel. Det som jeg nevner tror jeg kan være vanskelig å kontrollere.
Espen A. I.
Oj! Applaus til deg for at du prøver! Liker dette svært godt, farvene harmonerer en god del her. Virkelig en fryd for øyet.

hilsen Espen
Geir Helge S.
Har ikke lest gjennom kommentarene, så dette er sikkert nevnt fra før...jeg liker bildet godt bortsett fra en ting, nemlig at kronbladene på de to blomstene er i kontakt med hverandre.
Mvh Geir
Laurberg G.
Forfriskende anderledes. Måske en anelse tung i bunden. Kunne muligvis vorbedres med en anelse beskæring. Blomsten er nok lidt for stor i forhold til lysfladerne. Men alt i alt. Bare dejligt. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu