- Åpent landskap -
31.mars låg det ein svak dis over Jæren og ein kald bris minna om at det fortsatt er tidleg på våren. Men ettermiddagslyset fløymde over brune marker og lengre bak er det grøne innslag som minner om våren som er i seget. Bakerst i disen ligg Lyefjell også kalla '' Jærens tak''.
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetEksponeringskompensasjon var på -1 som eg ikkje oppdaga før det blei mørkare. eg forstod ikkje kvifor histogrammet viste undereksponering i ettermiddagslys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248343} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Geir F.

Bølgende lanskap. Vår og klar luft. Landskapet ligger fortsatt nesten i dvale.men venter på å våkne til liv.
Synes du formidler en fin stemning her.
-fløde-
Simen B.

Hei
Mektig vårstemning her i likhet med flere av de siste bildene dine. Liker spesielt dybden du klarer å skape. Til inspirasjon for oss som er ferske i gamet.

mvh Simen
John B.

Hei !!
Selv om jæren er et unikt flott område på denne jord, så er det ikke alltid like enkelt å gjengi det på en så delikat måte som du klarer.
Mistenker deg for å være veldig glad i dette landskapet, og da er det nok lettere å finne tid og tolmodighet til å være på rett sted til rett tid....
Synes du klarer å formiddle dette godt med dette bildet, selv om jeg muligens hadde kuttet vekk noe i bunnen her...
John B.
Avsluttet .

Ja,snart har vi sommeren over oss Tone, heldigvis..Alt spirer å gror nå.Vinteren er tung.Men ser her at våren er underveis,og det gjør veldig godt.Håper å få en update på dette landskapet utover våren?hadde vært morsomt det.God påske til deg.

mvh O
Eli B.

Vakkert lys og fine linjer! Veldig flott formidling av det Jærske landskap.

mvh Eli
Avsluttet .

Hei Tone.
Ett vakkert landskap du viser oss. Velkomponert og naturlige fine farger og lys.

Venlig hilsen Lillian.
Inger-Lise S.

Et meget bra bilde Tone! Komposisjonen gir oss fine linjer, og jeg har spesielt sansen for den store forgrunnen du har valgt. Fine farger.
Flott lys og en godt formidlet stemning.

God påske!

Inger-Lise
Wenche J.

Hei Tone
Jeg liker landskaps serien din. Kan nesten kjenne lukten av braatebrann, deilig. Flott dybde og i alt det brune, et groennskjaer som forteller at vaaren er i anmarsj.
Mvh Wenche
Avsluttet .

Veldig fint igjen fra deg Tone:-)
Nydelige farger og du gjengir Jæren på en flott måte her.
Komposisjonen syns jeg også er bra og ville hatt det som det er.Syns den store forgrunnen git dybde:-)
Bra dette.
Hilsen Tone!
Ivar B.

Virkelig vårstemning i dette bildet Tone. bølgende og mektig landskap med høy himmel. Elva deler bildet litt i to, men det bindes fint ammen av linjene i steringjerdene. Fin vårskildring Tone. Mvh Ivar.
Jan Frode A.

Dette sitter som et skudd! De bølgende formene i landskapet, sammen med linjer fra steingarder, lager en perfekt komposisjon. Her har du fått fram flater og dybde, sammen med flott lys og gode nyanser i farger. Den blå linja gir et spennend brekk i bildeflata, og den store forgrunnen kommer godt til sin rett her. Myke overganger innover, da spesielt i høyresiden. Et fasinerende bilde Tone.

mvh Jan Frode
ingeborg w.

Jeg liker de varme grønne og brune nyansene som møter de kaldere blå bakover. En blir ledet fint innover i bildet av steingjerdet. Jeg skulle gjerne sett hele steingjerdet hvis det var mulig og jeg ville også kuttet litt i forkant, et par centimeter. Det skjer mer bakover synes jeg.
Truls L.

Slenger meg med på all rosen her. Et nydelig bilde :)

Mvh Truls
Steinulf L.

Enig med Ingeborg her. Men dette motivet synes jeg du har fått mye utav. Bra.
Anne Ø.

Synes dette er en flott formidling av det langstrakte Jæren
og lyset som jeg synes du har fått svært bra til her.
Lyset bidrar til at de forskjellige åkrelappene kommer så fint
frem her i de forskjellige fargene.
Et bilde som kaller på Våren!!!!

Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var veldig vakkert Tone, med et varmt og stemningsfullt ettermiddagslys over et vakkert Jærsk landskap, flott formidlet av deg.
Teknisk meget bra!

Mvh Inger Anne
Ole-Kristian T.

Hei Tone! Liker dette åpne landskapet! Liker proporsjonene (bl.a. hvor du har plassert horisonten), forgrunnen, med den varme jordfargen og den buede fine formen, de diagonale linjene med de flotte steingjerdene, som brytes av mer vannrette linjer som fra elven som lyser opp med sitt blå bånd. Dybden er veldig god, og husene, åsene bak, skyene og himmelen skaper perspektiv. Bildet er skarpt og fint og har behagelige farger. Spesielt godt liker jeg plasseringen av den viktigste diagonalen, det nærmeste steingjerdet inn fra venstre. Det leder blikket perfekt inn i bildet og. Nydelig lys også i et flott bilde!
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Stor takk til Jan Frode og Ole-Kristian som anbefalte bildet. Det set eg stor pris på.
Jan Frode: ein flott kommentar som skildrar landskapet og komposisjonen som eg prøvde å få til. Gildt å lesa andre sine kommentarar av korleis ein oppfattar bildet .

Ole-Kristian: Du også likar det åpne landskapet og har ei velskriven skildring av bildet mitt. Stor takktil deg også eg ser meg blind på mine bilde og oppdagar andre ting når ein får kommentarar.

John: Den store og bølga forgrunnen vart slik pga at dette var ca.kl.18 og eg stod med sola i ryggen og fekk ein lang skugge i forgrunnen. Difor kunne eg ikkje stå på steingarden som ein ikkje ser her, men måtte halda meg nokså lågt pga skuggen. Også eg ville hatt med av steingarden i forgrunnen som forsvinn i bakken, men det vart slik pga skuggen som eg måtte halda lågast.
Neste gong kryp eg over steingarden og plasserar bilden ein annan stad enn på den smale vegen den stod og tek meg betre tid.

Dette er frå eit område ved Hå gamle prestegard og kor det er Håelva som buktar seg gjennom det flate jærlandskapet med steingardar og mange ulike marker.
Rogaland er det fylket i Norge som det forsvann mest jordbruksjord til bustadbygging i 2006. Så nå vil også politikarane bremsa utviklinga. På Bryne har mange gardar forsvunne pga bustadbygging spesielt siste 5 åra.
Difor likar eg så godt slike åpne landskap kor det jærske særpreget ennå er tatt vare på.
God påske!
Helsing Tone
Torbjørn K.

Vakkert og rolig kultur-landskap. Jeg synes spesielt forgrunnen er vakker her, himmelen blir kanskje litt vel blass og kjedelig pga. disen. Bildet fungerer selvsagt i seg selv, men jeg tror du kunne fått mange andre muligheter med å bruke tele-objektiv og tatt bilder av forgrunnen, med ulike bruntoner og lapper delt inn av steingjerder.

Torbjørn
Arild P.

Ett fint vårbilde av jæren.

Jeg synes den lave solen som kommer inn i bilde gir en fin vårstemning. Det fremhever de fine og varierte fargene som det er på jordene på denne tiden av året. Det er tørt og goldt noen plasser, nypløyde jorder, mens det har begynt å spire andre plasser.

Du har med den store forgrunnen som blir avbrutt av det jeg antar er håelven, steingjerdene, gårdene som ligger oppå høydene og den disige bakgrunnen, fått med fine detaljer som kjennetegner jæren. T.o.m. ett vårbål, ikke verst.

Ett ellers vanlig syn på jæren som du har fanget på en bra måte, ikke alle som legger merke til slike ting.

Det negative som jeg kan se er at noen av bygningene virker noe utbrent, spesielt bygningene som ligger på høyden til venstre i bakgrunnen.

mvh
Arild
Bergliot E.

Dette var veldig flott dær de store jordene strekker seg i buer innover i bildet og blir brutt av steingjerder, som fortsetter videre bort til de fargerike bygninger. Veldig flott lys her. Dette var bra.

Bergliot:)
Avsluttet .

-Åpent landskap så langt øye kan se.

Her kan jeg bare henge meg på alle de godord du har fått Tone.

Velkomponert!

Hilsen
Arne
Rune S.

Hei Tone! Nydelig bilde av en del av Jærens lappeteppe. Fine bølgene linjer, flott lys og fine fargetoner. En fin vårstemning som det er godt å se på! God Påske igjen!

Mvh
Rune S
Eva Marie P.

Så flott Jæren er! Dette bildet var flott, dybden, farvene og linjene i åkrene som skaper denne flotte komposisjonen.
Herlig bilde.
-epl
Stine J.

Hei Tone

Jeg ser du har vært produktiv siden sist jeg var inne. Mye flott!

Jærlandskapene begynner du å bli rene eksperten på etterhvert. Her har du fint perspektiv og har utnyttet lyset bra.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu