Havørn mot kongeørn
De er ikke alltid bestevenner de to største ørnene våre. Her er det den unge havørna som er i ferd med å jage bort en ung kongeørn, det mens kråka finner det lurest å skygge banen:)
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-02 22:36:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-03 20:36:37
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 HMS DG F 5.6
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annet89 timer i kamuflasje (med toalett:) kaffe, stativ og noen enorme minnekort...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248441} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Johan S.
Er man ikke utrolig heldig om man får se bare en av disse? Og så varter du opp med to på samme bilde - fabelaktig! Kanskje ikke teknisk 110% perfekt, men hva betyr nå det når motivet er 130%?

mvh
Johan
Ole Martin D.
Været er vel egnet til å legge ut bilder Kjartan. Flott situasjon , mulig det er noe støy men for meg er det ei fin opplevelse å se et slikt levende bilde, Takk.
Thorbjørn R.
For en fantastisk situasjon du her har fanget. Selvsagt kunne hele vingen vært med - og det kunne også vært mindre støy på bakgrunnen. Men det gjør egentlig lite når motivet er så fantastisk som dette. Jeg synes for øvrig at skarpheten på ørnehodene er bra, bevegelsen tatt i betraktning. Dette måtte virkelig vært litt av en opplevelse.
Kjell Ivar Ø.
Flott fanga situasjon, action her. Mye bevegelse i bildet. Men likevel
skarpheten sitter der den skal. Du har tross alt vert heldig med en
såpass lang lukkertid. Bildet kunne vert løfta litt for og få med heile ørnevinger. Men det skjer så fort og ønsketenkning er lett i etterkant.
Har sjøl opplevd en lignende situasjon på åtet, fikk ikkje engang festa
det til minnebrikka det har du klart. Som Johan sier kanskje ikkje
100% teknisk. Men du verden et fabelaktig bilde.
PS er bildet vel mye oppskarpa?. Mvh Kjell Ivar
Sverre H.
Ufattlig artig øyeblikk Kjartan. Et godt stykke foto. Føyer meg i rekken av rosende ord. Det som kan pirkes på av tekniske ting er etter min mening uvesentlig her.

Komposisjonen(utsnittet?) sitter som det skal. Kråka i bakgrunnen er fantastisk løftene for bilde. Han tenkte nok: ''her er det best å komme seg unna''.

Takk for opplevelsen.

Sverre.
Aleksander M.
Hei
Flott, sjelden og artig situasjon!
Du har hatt litt høy ISO eller mye oppskarping her tror jeg...
Ville også gjerne hatt med hele vingen til ørna + litt mer luft til venstre, men situasjonen redder bildet! Regner med du ikke hadde tid til annet enn å trykke på utløseren?

MVh Aleksander
Knut Børge S.
Hei Kjartan!

En meget sjelden situasjon som gir et meget severdig naturfotografi. DEt tekniske er nevnt, men situasjonen i og for seg gjør bildet bra.

Ha en riktig god påske!
mvh KBS
Ivar B.
Fantastisk situasjon Kjartan. Jeg føler bildet har en skikkelig nerve og jeg engasjeres fra første blikk. Du har fått fram fin bevegelse i vinger og kropp, samtidig som hodet er akseptabelt skarpt. Noen tekniske svakheter kommer i andre rekke her for meg. Fin skildring. 89 timer i kamuflasje? hjelpe meg:-) Ønsker deg en riktig god og kreativ påske! Mvh Ivar.
Linda G.
Hei Kjartan!
Nok et flott bilde...føyer meg til de andre kommentarene på dette! Du er jammen god til å ta bilder ;) Det er flott å se slike situasjoner for oss som ikke var der og opplevde det! Ha en riktig god påske :)
Mvh Linda Grønseth
Kjartan T.
Hei og takk for tilbakemeldinger på dette bildet. Godt å høre at mange her setter situasjonen i framsetet og legger bort det tekniske småplukket.

10. april kommer det forøvrig et innslag på Ut i Naturen med Pål Hermansen som jeg har laget. Håper flere får med seg det han sier om naturfotoet der!

Ellers blir det nok lagt ut flere bilder denne påska Ole Martin. Værmeldinga er et ganske trist syn disse dager. God påske til alle dere som kommenterer...
Robin J.
Her er det jo situasjonen som teller. Meget bra fanget. Mvh RJ
Edvin S.
Fantastisk!

:: ~ Arne
Jan Fredrik I.
Flott fangst.
Ville kuttet nesten inntil greinen til høyre så øynene slipper å pendle bort på kråka, da får du også ett kvadratisk format som jeg synes gjør at det blir mer ''trøkk'' i bildet.
Mvh
Jan Fredrik
Espen B.
Råbra ''serie'' dette. Synes nesten V2 er hakket bedre enn V1. Kongeørna ser rimelig vektløs ut der :)

mvh
Espen
ingebjørg fyrileiv g.
Suverent! Jeg fascineres over situasjonen i v#2 mest (men få bort vingen av kråka som har sneket seg inn). Farger er gode, men jeg savner nok noen tekniske goder. Uansett er det fine å se litt råskap av denne sorten.

God påske, Kjartan.
-ingebjørg
Kjartan T.
Hei igjen, og takk til dere som skriver noen ord under bildet. Det er alltid nyttig å få tilbakemeldinger. Alle dere som er deltakere her på Foto.no har gjort meg til en bedre fotograf de siste årene!

Jan Fredrik, jeg liker selv kråka, men prøver likevel en ny versjon.

Ingebjørg, kråkafjæra til høyre var ment som et referanse punkt. De er viktige i slike serier synes jeg da. Viser hvor fort ting har flytta seg mellom lukkerslagene.
ingebjørg fyrileiv g.
Joda, ikke så dumt når man ser det slik. Jeg glemte å si at jeg liker den andre kråka som er kommet inn til venstre godt. -Det er iallefall et fint bevis på hvor fort ting skjer!

-ingebjørg
Marion N.
Dette passer ypperlig inn i serien din, og kråka syns eg passer meget godt inn både sett i forhold til serien og også for å vise situasjonen.

Mvh Marion
Per Harald O.
Velger meg V2. Her er det villmarksus! Bør kansje skifte kvist snart?..(messsunnels;)
God påske! Hilsen Per.
yngve f.
Bryr meg nederst i ryggen om det tekniske på et slikt bilde.
En fantastisk situasjon!
Vil tro det er få forunt bare å få se en av hver sort samtidig,
her har du det jaggu på film når dem krangler...
V2 et lite hakk bedre.

yf
Kjetil D.
Kråkene evakuerer ja... det skjønner jeg godt : )
De 89 timene var tydeligvis verdt det.
Erlend K.
Veldig! spennende bilde!! Det tekniske blir klart underordnet i en slik setting, og det er flott at du har klart å fange situasjonen slik den her vises. Du har god utholdenhet i kamuflasje - så da er slike bilder god bonus.
Kjell G.
Fantastisk situasjon!

Jeg synes dette var skikkelig bra jobbet; langt fra lett å få med alt når så mye skjer så fort, og fokusvalget sannsynligvis er AI servo.

Bildet har svært mange kvaliteter. Kråken til høyre er én av dem.

Gratulerer, Kjartan - og GOD PÅSKE!

mvh kjellg
Kjartan T.
En stor takk, og god påske til dere som kommenterer. Treet har vel gått inn i historien. Enig i at den er godt fotografert og litt oppbrukt nå.
Jan Fredrik I.
Takker for V3 Kjartan:) Ble mer usikker når jeg så bildet beskjært.
Synes kampen får den oppmerksomheten den fortjener i V3 men samtidig savner jeg nok dybden som kråka tilførte i V1. Jammen ikke lett å bli enig med seg selv!
Mvh
Jan Fredrik
Svein B.
Knakende fin situasjon, og knakende godt fanget Kjartan! Ver #3 er den jeg liker best, men ver #1 med kråka er også fin mht å vise den fulle situasjonen.
Teknisk er det ikke noe her som er så negativt at jeg reagerer i alle fall- litt ''rå'' gjengivelse kler dette bildet ypperlig.

Mvh
Svein B
Bent O.
Hei Kjartan, det er slike bilder som får meg overbevist om at jeg skal til Flatanger igjen. Dette er et bilde som er hakket videre i forhold til de mer statiske bildene som de fleste av oss viser frem etter en tur til Ole Martin. Skulle selvfølgelig ønsket meg hele vingen til fuglen med i bildet, men ikke noen stor sak. Liker versjon 1 best, da jeg synes kråka er et bra element i bildet.

mvh Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu