Skagen fyr II
Enkelte savnet noe i komposisjonen på mitt forrige Skagenbilde. Før jeg går videre i serien, legger jeg ut et nytt bilde av Skagens grå fyr. Er spent på om komposisjonen er bedre her?
Bildet inngår i albumet Skagen - En serie av bilder fra Skagen, tatt i slutten av mars 2007. Her møtes Kattegat og Skagerak helt ute på Grinen, noen kilometer nord for Skagen by. Skagenmalerne var facinert av lyset her, som selvsagt skifter både med klokkeslett og årstid. På mitt korte en dags besøk var det et fantastisk vær, og mot kvelden tok jeg noen bilder der jeg synes lyset ble riktig vakkert :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-05 01:52:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-05 02:48:36
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-05 16:37:11
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde36mm
  • Blenderf/20
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger550
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Anne Ø.

Denne kompen er perfekt i mine øyne med såpass mye
land på h. side, sanddyna til v. og fyret svært bra plassert i billedflaten.
Godt lys og gode farger.
Kunne kanskje kuttet noe av bilde øverst.

Anne:)
Ole-Kristian T.

Hei Anne! Hyggelig at du er oppe så sent og atpåtil kommenterer bildet mitt! Skal legge ut en ny versjon med en gang, tror du har rett i at bildet tåler litt kutt øverst.
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Med tenåringar i huset som skal hentast er det betre med foto.no enn alle tv.programma på denne tida.
Eit nydeleg landskapsbilde frå Skagen med så varmt lys på gyllent gras og på stranda med alle rullesteinane. Også bygningane står så fint til det gylne graset og fyrtårnet er ein flott kontrast. Einaste pirket er flaggstanga, enda godt at ikkje flagget er oppe.
Det bles friskt her det ser eg på grast og på bølgene med friske skumtoppar.
Fin dybde med sanddyna som dannar ein fin bue og kor fyret er motvekt til steinmoloen. Akkurat alle desse mørke steinane virkar littegranne ulne eller er det sandråk som fyk over den bakerste steinhaugen?
Versjon 2 blei bra med fyrtårnet høgare opp på den rolege himmelen.
Flotte fargar og eit nydeleg lys gir bildet ein flott effekt.
God påske frå Tone
Simen B.

Behagelige farger og nydelig lys. Liker spesielt de myke buene i stranda og i gresset.

mvh Simen
Ole-Kristian T.

Hei Tone! Hyggelig med en kommentar fra deg, som vanlig grundig og gjennomtenkt, setter pris på det! Vi får unne oss litt historieforfalskning og fjerne flaggstanga i #3 :) Det du nevner med den bakerste steinhaugen er utrolig skarpt observert, men jeg har ikke svar på hvorfor det er slik, men det er nok ikke sandføyk; så mye blåste det ikke. Jeg gikk inn og så på originalbildet, og det er der også, så det er i hvert fall ikke resultat av redigering. Mulig det kan være noe vegetasjon som delvis dekker steinene, men jeg er ikke sikker. God påske til deg også!
Ole-Kristian T.

Takk til Simen for hyggelig kommentar også, du kom i mellom her :)
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Godt du sjekka bildet, det kan jo vera nokre visne strå som stryk over med vinden! uansett bare litt pirk i eit vakkert bilde med eit så reint eit uttrykk og som osar av harmoni. God natt.
;) Tone
Wenche J.

Hei Ole-Kristian
Det blir versjon 2 for meg. Enda et bra bilde fra deg:):):) Utsnittet skaper god dybde i bildet. Lyset skaper en slags klarhet og de fine harmoniske fargetonene kommer godt frem. Et svaert godt bilde.
Mvh Wenche
Avsluttet .

Hallo
V3 er favoriten min her. Enda et bra skagenbilde. Syns det heran er best inntil nu. Bra komponert og eksponert. Her finn jeg også den effekten av havet som jeg savnet i det andre. Vannet er ikke frozen her...

Mvh Jørg
Aud Elise S.

Syns dette var hakket bedre enn ditt forrige : )
Her har du gått tettere på og komposisjonen sitter bedre.
Nydelige avstemte farger. Fine linjer.
Versjon 3 ble best i mine øyne.

mvh Aud
Ole-Kristian T.

Hei og takk til Wenche (ja lyset er flott der nede), Jørg (da likte du vannet også :)) og Aud Elise (jeg liker også dette bedre enn det forrige).
Inger-Lise S.

Et fint motiv i god komposisjon. Jeg liker godt den store forgrunnen.
Behagelige farger i bildet.
Velger v#3, siden du nå har fjernet flaggstanga:) Men jeg syns bildet tålte godt at den var der og.

Inger-Lise:)
Avsluttet .

Her har du valgt å ha fyrtårnet som hovedmotiv.
Bilde er flott i både farver og skarphet. Fin forgrunn med gress og småstein og de mørke steinene i vannet er godt dempet og står seg godt til helheten i bildet.
Jeg har helst lyst til at flaggstanga skal få lov til å være med i bildet. Men du kunne kanskje prøvd å dempet den noe siden den er så lys, vi vil liksom dra blikket mot den hele tiden.

Dette synes jeg var meget bra Ole-Kristian, og jeg ønsker å ha slik høy himmel som du har i v1. Noen vil kanskje mene at det blir litt venstretungt, men ikke jeg:)

mvh arild
Venche J.

Oiiii, nydelig lys og flott komposisjon.
Jeg er helt på linje med Arild, og liker orginalversjonen best. Det høye fyret trenger en høy himmel. :)

Wenche.
Rune S.

Hei Ole-Kristian! Nydelig Skagenbilde, skarp og i flotte toner. Jeg liker komposisjonen. Fint at du har fått med sandynene i forgrunnen. Fyrtårn synes jeg altid er flotte på bilder. Tror jeg liker #2 best. Flaggstanga stikker seg veldig ut, men den kan jo dempes, som Arild skriver. Meget seværdig!

Mvh
Rune S
Monika Frisvold V.

Hei Ole-Kristian
flott bilde fra skagen.. V3 for meg...flaggstangen tok en del oppmerksomhet... flott lys, fine farger og meget god skarphet :)
Meget behagelig bilde dette...
Fortsatt God Påske..
mvh monika
Avsluttet .

Fint bilde Ole-Kristian. Fargene er veldig fine. Tror jeg liker v3 best:)
Ole-Kristian T.

Takk til alle for mange nye kommentarer, setter pris på det!
Tine F. B.

Hei, ditt beste Skagen-bilde hittil! Her synes jeg du har fått frem fargene på en suveren måte, et behagelig skue:-) Holder en knapp på V4, flaggstangen bør være med synes jeg, men er litt for fremtredende i V1 etter min mening.
mvh Tine
Anne Lene B.

Hei Ole-Kristian
Versjon 3 ble svært bra! Fint komponert og med gode farger og når du kvittet deg med flaggstangen som stjal oppmerksomhet, ble dette meget severdig! Flott stemningsbilde fra Skagen!

Ønsker deg en riktig Kreativ og God Påske!!

Hilsen Anne Lene
Jan Frode A.

Det er rart med denne flaggstanga; den er nå der og dermed en naturlig del av helheten i miljøet. Men er den så fotogen mon tro? Sånn sett blir jeg i tvil om versjoner med eller uten. Uansett, det som virkelig fenger meg her, er lys og farger. Sammen med en god komposisjon og et velbalansert bilde, formidler du det farge- og lysspill som vi vel kjenner igjen fra skagenmalerne. Det er en deilig ro over bildet, der en bare kan drømme seg bort oppå ei sanddyne og nyte friske havbriser og et storslagent landskap.

mvh Jan Frode
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Tine, Anne Lene og Jan Frode for hyggelige, inspirerende og poetiske ord. Det ER flott lys, farger og landskap på Skagen, det er sikkert!
Avsluttet .

Hei! Jeg synes dette bildet er det beste i ''Skagenserien serien'' din. Fint lys og fine toner i bildet. Det er ganske mange elementer på venstre side av bildet men det virker ikke sidetungt. Godt jobbet.

MvhJRH
ingeborg w.

Dette ble lekkert med varmt lys, stranda som leder en inn mot fyret og ikke noe tjafs eller andre forstyrrende greier i forgrunnen. I og med at det skjer så mye på venstresiden er det bra stranda begynner noen cm over det høyre hjørnet. Flaggstanga får stå som den er. Jeg foretrekker v1.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu