Så liten
Det er lett å prise havet når man selv står på land.
Så liten man føler seg når man møter slike voldsomme krefter.
Det er for lyst, jeg hadde selvsagt i stundens iver GLEMT motlys. Jeg har slitt med dette bildet(og flere). Men fikk hjelp fra utlandet til slutt:) Takk til Lau, med litt press derfra legger jeg ut bildet...Jeg er veldig usikker. Denne v1 er filtrert litt pga jeg syns bildet ble litt mye jobbet med og fikk endel arr. Legger ved den andre versonen som ikke er flitrert også.
Bildet inngår i albumet Nordvestlandet - Ikkje bare Refvik som er et flott sted, masse steder rundt forbi og:) Her er det utrolig mye fasinerende natur.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-07 12:00:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-07 20:25:21
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-07 20:30:58
    Versjon #4
Utstyr
  • canon eos 350 D
  • 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger441
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249271} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Stig Børre E.

V2 ble knall. Masse dramatikk, liker spesiellt sjøen som skyller over skjæret. Komposisjonen fungerer bra. Bildet kunne vært litt skarpere, men det plager ikke nevneverdig. Bra!

StigB
anne g.

hei eva! liker dramatikken i bildet ditt, og fargene. skjønne rdet med motlyset, sliter med det samme. jammen er du heldig som får privat-undervisning! Og- tusen takk Eva for masse gode tilbakemeldinger på bildene mine! ha en fin dag! anne
Wenche J.

Hei Eva
Bildet ditt ser nesten tredimensjonelt ut.
Gode farger og dramatikk saa det holder:)
Komposisjon og utsnitt er fortreffelig - et severdig bilde.
Mvh Wenche
ronny s.

Hei Eva
No kommer stormbilda ja.
eg lika best v2 eg,
brukar du stativ?, det er forferdelig vanskelig og holde i ro når det blåser som du heilt sikkert veit. kansje eit lite tips for og få det litt skarpare neste gang.
Men du skal berre vete eg er kjempe mesunleg på deg som har havet so nær deg, det sakna eg for eg er halvt havamann sjølv
Mvh Ronny
Monika Frisvold V.

Hei
flott stormbilde dette Eva... fin komp, meget godt lys og fine farger...
Severdig dette... fortsatt god påske :)
mvh monika
Eva Marie P.

Hei Monika, Wenche, Anne, Stig og Ronny. Tusen takk for tilbakemelding på bildet mitt. Ja som sagt eg var veldig usikker på om eg skulle legge det ut. Jeg har knekt stativet mitt Ronny:) Ja ikke i to, men festet til kamera. Du er jo ikkje så langt unna, får bare hive deg i bilen å komme en tur. Det er motlyset jeg sliter med her, hadde ikkje huska å bruke blitz. Innmari dumt!!
Eva
Ronny A.

Hei, Eva. Synes du har komponert et flott bilde jeg da. Mye dramatikk i bilde og duse gode farger. Saltsmak i munnen av dette:-)
mvh Ronny
Laurberg G.

Hej Eva. Må jeg starte med at sige at du i din følgetekst tildeler mig alt for megen ære af et billede som ubetinget var/er så godt i det råform, at du såmænd lige så godt havde kunnet lægge det ud som det var.

Hvad der er sket med din version 1 er jeg ikke helt sikker på. Men det er i hvert fald lykkedes dig at lave alle tiders mest markante halo (overfload) omkring hver eneste kontur i billedet jeg nogen sinde har set. :-)

Det bliver din version 2, der vinder af de to billedbehandlinger du her viser. Her har du fået frem både tegninger i skyggeområdet og i højlyset. Da du kontaktede mig i aftes, var jeg mest tilbøjelig til at opfordre dig til at uploade råbilledet som det var, på trods af, at den del af billedet, der ligger i selvskygge (grundet modlyset) nok ikke viste helt så mange detaljer i tegningen som de du nu har fået frem. Råbilledets præg af lyssituationen hvor den forreste klippe og personen var nok mere silhuetterede. Men det gav en god virkning.

Må jeg til slut sige, at det var rigtig hyggelig at være til nytte.Og jeg synes stadig at du skal vise dit råbillede frem her. Det er knaldgodt arbejde og fin udnyttelse af modlys du her har administreret. mvh. lau
Rune S.

Hei Eva! Tøft bilde med dramatisk vær! Liker #2 best.

Mvh
Rune S
Eva Marie P.

Hei Lau,Takk for kommentar til bildet mitt:) hehe jeg vet ikke helt hva jeg har gjort:) Joda jeg brukte et slik eh...program som skal ta bort støy i bildet...Men, jeg syns det var litt deilig med det myke og da:)Helt håpløs eg..
Det er utrolig kjekt å ha noen å spørre om hjelp, kjenner ikke så mange som driver med foto...enda:) Derfor setter jeg stor pris på hjelp:)
Takk Rune for du likte bildet mitt:)
Eva
Laurberg G.

Protest. Du er aldeles ikke håbløs. Til gengæld vrøvler du. :-) Man skal s´gu lege. Det er det vigtigste af alt. Så hold aldrig op med det. De der holder op at lege bliver stive og konforme. Får gigt i øjnene og på hjernen. Og det skulle efter sigende væe meget alvorligt. mvh. lau
Eva Marie P.

Jesss, det er jammen greit:) Herligste kommentaren eg noen gang har fått:)
Ha en vidunderlig aften:)
Anders R.

Oj, det här var dramatiskt! Underbar bild med bra tryck i tycker jag. Gillar verkligen hur vågorna trycker upp på stenarna. Velar lite mellan v1 och v2, men blir nog v1 som blir min favorit! Gillar när den yttre stenen bara blir en ''silluett'' som träffas av vågen!

Bra Eva!

Mvh
Anders
Avsluttet .

Innom å titter, selv holder jeg en ''knapp'' på versjon 4.

Ha en fin dag da!

Hilsen
Arne
Eva Marie P.

Tusen takk til deg Anders og Arne som titter innom. Det er jeg utrolig glad for:) Eva
Hans-Jørgen H.

Go påskemorgen Eva!
Dramatisk og mektig panorama av et opprørt hav.
Mennesket der nede tilfører bildet et pluss.
Likte det.
En koselig og kreativ dag til deg og dine der oppe i Raudebergstuggu!
Tyri-Hans
Anne-Lise S.

Flott komposisjon der mennesket fremstår som lite mot det mektige landskapet av berg og hav. Liker fargene og lyset. Godt formidlet.

Anne-Lise
Eva Marie P.

Tusen takk til Anne-Lise og Tyri-Hans:) For koselige tilbakemeldinger på bildet mitt. HA en god dag dere også, på eventyrstien din Hans-Jørgen:) Spennende å få vite hvilke eventyr som lurer der:)
Eva
Knut H.

Hei Eva.
Delikate farger og dramatikk i to deler.
Venstresiden i bilde illustrerer havets krefter
meget godt mens høyresiden de lugne vakre.
Godt komponert bilde med mange gode ellementer
der v1 ble min favoritt.Syns du har hvert flink her.
Mvh Knut
Linn J.

Hei,
Liker komposisjonen og hvordan mennesket står i kontrast med det store, voldsomme havet.
Mvh Linn
Eva Marie P.

Knut og Linn, tusen takk for så fine ord om bildet mitt.
Jeg blir kjempeglad:)
Ole-Kristian T.

Dramatisk og flott! Liker komposisjonen veldig godt her. For en natur! Ser du har gjort masse bra i etterbehandlingen. Du blir bare flinkere og flinkere!
Eva Marie P.

Million takk tl deg Ole-Kristian, den va utrolig vakker i mine ører:o) hehe
Helge S.

Det var råbra med mye action. Ingenting er mer fasinerende en skikkelig uvær.
Eva Marie P.

Tanx Helge:) Gla du liker bildet mitt
Frode F.

Hei Eva,

du har virkelig begynt å få dreisen på dette, du... er imponert over hva du får til, og du inspirerer meg til å bli like god. Stå på!

FF
Eva Marie P.

ÅÅÅ så koselig Frode...du er MYKJE flinkere:)
sunniva l.

et virkelig dramatisk og vakkert bilde!

mvh sunniva
Eva Marie P.

Tusen takk Sunniva for du likte bildet mitt:)
Eva
Ivar S.

Eit mektig motiv i rett sekund! Versjon to er nok best, men det lønner seg å vere forsiktig når ein drar ned høglysfaktor og sendar lys inn i skyggane. Versjon to er best fordi skumsprøyten ikkje er utbrent.
Eva Marie P.

Hei Ivar
Så koselig at du er innom bildet mitt:) lenge sida eg har sett nye bilder fra deg:) Takk for ordene, ja eg veit det ble vanskelig dette bildet. Sleit med det... Men motive var så coolt, neste gang blir det bra:)
Eva
Terje S.

Hei Eva !


Likte godt komposisjon V1 men du har gjort noe i bildebehandlingen din som gjør at bilde ser så soft ut . Tenker du har kjørt det gjennom Neat Image eller tilsvarende støy fjerningsprogram. Med det resultat at det ser ut som det ligger en stor plast pressening over. Du har nok også hatt forholdvis høy iso ? Versjon 2 er mye bedre og min favoritt. Men jeg hadde nok ønsket mer detaljer i skyggene på berget som på v4. I dette bilde med litt vanskelig motlys har jeg personlig kommet til å brukt layer justeringer . Bruker nesten aldri funksjonen shadows/higligth i Cs2 pga halo konturer.

Ett lite spørsmål til slutt. Bruker du raw format ? Vist ikke er det resepten på større justerings potensiale. Jpeg er noe skit

Mvh Terje
Tom T.

Hei! Jeg synes v1 er kjempe bra. Bilde virker litt soft, kommer vel av dis eller sjøsprut . Herlig bilde:)

mvh Tom Tveitan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu