Skrikende Teist
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 400mm f/5,6 L USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger677
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249306} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Frode H.
Flott bilde, Stian. Skarpt, god tonal kontroll samt flotte farger.

En ting jeg lurer på: bruker du stativ ofte med din 400mm, i så tilfelle hvilket utstyr?

Mvh
Frode
Aleksander M.
Hei
Kjempeflott bilde! Eneste jeg kunne ønsket var at ikke vingen på den øverste teisten var kuttet. Ellers utrolig flotte farger og fint lys! God skarphet og flott blå bakgrunn med havet.

Mvh Aleksander
Stian H.
Hei.

Takk for rask tilbakemelding.

Frode: Bruker stativ så sant det er praktisk mulig. Ved litt svakt lys er det helt nødvendig.Har et Gitzo 1340 stativ + 2380 hode, veldig fornøyd!! En fryd å bruke; stødig som fjell og med smidig og myk bevegelse på hodet. Litt tungt og ganske dyrt. Skulle kanskje hatt karbonstativ, men det var enda dyrere...
Ved bra lys går det greir å bruke linsa håndholdt, som ved dette bildet.

Aleksander: Tror du jeg hadde ønsket at vingen ikke var kuttet eller?.... Men slik er livet. Tenkte først å ikke bruke bildet, men likte det såpass at jeg ville prøve om det fungerte siden den nederste fuglen var ''hel''. Kanskje et enda tettere utsnitt hadde funket, eller fjerne skrikhalsen der oppe helt...

Stian
Kristin S.
Hei Stian!

Kjæmpeflott bilde. Det gjør ingenting at ikke hele vingen er med, synes det passet her. Du må etter min mening ikke fjerne skrikhalsen der oppe, han er med på å gjøre bildet meget bra. Hadde vært et bra bilde med bare den ene teisten også, men desto mer spennende med begge to:)
Skarpt og fin bakgrunn.

Mvh Kristin
Stian H.
Takk for det :-)

På hjemmesiden min ligger det ut en verson av bildet med bare den ene fuglen...
Ha en fortsatt fin Påske!

Stian
Helge A.
Fin symmetri her med vingebevegelsene og den ene med nebbet åpent.
Espen B.
Drit i den vingen selv om den er litt irriterende. Dette er jævlig bra uansett. Flott lys og flott eksponert. Man ser til og med det flotte grønnskjæret som teistene har i fjærdrakten. Det er ikke akkurat lett å få med 2 teist i flukt på et og samme bilde der den ene skriker og ser ned slik som her. Bra levert!

mvh
Espen
Carsten A.
Bra, men det er synd med plasseringen i bildeflaten, dvs. at avstanden mellom fuglene er i største laget og ikke minst at vingen på den ene kappes av bildekanten. En hovedgrunn til å bruke såkalt ''fullformat'' ved fugle- og annen actionfotografering er at det da er lettere å unngå slikt.

Signaturen midt i bildet forstyrrer sterkt. Jeg kan ikke skjønne at det er noen grunn til å legge inn slikt.

MVH CA
Avsluttet .
Veldig bra foto som ødelegges av vannmerket
Stian H.
Takk for kommentarer!

CA: Jeg har faktisk en verson hvor jeg som en test i ps fjernet litt hav mellom fuglene, og det gjør seg helt klart. Men, det er å gå over min personlige grense, så var bare en test til eget bruk. Ingen i verden ville lagt merke til det, men det er ikke naturfoto.

Bildet er slik det ble tatt, og med en 300 mm eller litt mer flaks (treffsikkerhet) hadde begge fuglene fått plass! Er vel bare å prøve mer... Var spent på om det ville fungere med avklipt vinge på den øverste,så jeg la det ut uansett. Fullformat kan det vel bli en gang i tiden, men bruker pengene mine på optikk foreløpig :-)

Stian

Geir Helge S.
Hei Stian.
Teknisk meget bra bilde av teist, men som alt påpekt er vingekuttet litt dumt. Personlig ville jeg ansett dette bildet som meget bra på tross av vingekuttet, som egentlig er en irriterende detalj i et ellers flott foto. Skulle gjerne sett et litt mindre utsnitt av motivet.
Mvh Geir
Knut Børge S.
Hei Stian!

Dette er et bilde du kan være meget, meget godt fornøyd med. Helt tipptopp bilde av de vakre teistene i flukt. Det tekniske sitter som det skal, som nevnt tidligere er er jo vingen kuttet, men det får da være måte på til pirk, bildet er meget godt uansett.

Ha en fin dag!
mvh KBS
Carsten A.
Vel, her på bildekritikken er det jo bildet man bedømmer. Selvpålagte begrensninger har jeg ikke noen sans for. Forøvrig lages det mengder av gode fuglebilder hvor vinger, stjert, tær etc. ikke er kappet, å kalle det pirk at man påpeker en billedmessig sjenerende mangel er bare tøys.

At det totalt unødvendige ''vannmerket'' ødelegger mye er ellers sikkert nok.

MVH CA
Knut Børge S.
Nja Carsten, har sett på helheten i bildet, og alt kommer godt ut utenom det lille vingekuttet. Dette er et meget godt naturfotografi, selvfølgelig hadde det blitt et hakk bedre hvis hele vingen hadde vært med i bildet, men nå er den da ikke det. Se bort ifra den ''feilen'' og du ser et meget godt bilde.

Dette er bildekritikk, og man skal selvfølgelig påpeke feil en observerer, og utgi egne meninger. Min mening er da at dette er et meget godt bilde, og vingekuttet er en bagatell sammenlignet med kvaliteten på resten av fotografiet.

Forøvrig enig i skrifta, kunne gjerne sett det uten.

Ha en fin dag
mvh KBS
Arnhild A.
Et utrolig flott bilde. Liker det veldig godt. Flotte skarpe fugler og farger, flott bakgrunn. Skulle gjerne sett bildet uten vannmerke. God Påske!

Mvh Arnhild
Kjetil S.
Hei

Nesten et blinkskudd dette. Skulle hatt med vingen og mer luft i fartsretning etter min smak.

Kjetil
Kjell Sigurd S.
Flotte fugler i fin flukt. Enig i anføringene om utstnitt, men mener bildet har verdier slik det er også. Teksten er nevnt, den forstyrrer inntrykket noe.

Kjell S
Terje S.
Hei Stian !

Flott bilde og fin skarphet på begge fuglene. Dumt meg vingen som er borte. Hadde den vært med hadde dette vært ett blinkskudd i mine øyne.
Carsten Arnholm nevner at hadde du hatt fullformat hadde du kanskje unngått dette ? Men det viktigeste er å få alt innenfor søkern Stian. Ikke like enkelt hver gang og spesielt ikke fra båt. Du går vel mot bedre tider når 300 f,2,8 kjem i hus. Eller den kommer vel aldri til å være innenfor hus ?

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu