Toppdykker 30.03.07
Opptaket er altså gjort i slutten av mars, tydeligvis litt for tidlig til at dette eksemplaret har greid å skifte fra vinterdrakt til den mer fargerike vår/sommerdrakten. Forøvrig bare et rent artsbilde.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger984
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249784} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Monika Frisvold V.

Hei
Meget severdig, VAKKERT!
mvh monika
MaiLis S.

Vakkert.Fine varme farger.Fint lys.Klart bilde.mvh Mai-Lis.
Carina Hedegaard F.

Flott positur og speiling av fuglen i vannet! Fine detaljer i anda. Jeg liker også fargene godt. Jeg tror at bildet ville vært enda bedre om du hadde fått med litt mer av ''kjølevannet'' bak.

Mvh Carina
Avsluttet .

Hei Carsten,

Dette synes jeg ble flott.
Det som fenget meg mest her er det flott fargespillet i hele bildeflaten, samt speilingen.

mvh
Tommy
Inge S.

Hei.
Et flott motiv av toppdykkeren men må si meg enig med Carina ang.
''kjølevannet bak''
Ellers meget bra dette.

Mvh Inge
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Carsten. Selv om ikke dette treffer meg som bildene ellers bruker å gjøre hos deg, er det aldeles ikke noe å trekke ned på slik det er. Men jeg savner muligens mer farger (joda, ser hva du skriver), og ''det lille ekstra'' (i form av vannsprut e.l). Det er to flekker jeg ville ha vurdert å fjerne i nedre del.

vh ingebjørg
Eli B.

Flott speiling og lys i bildet! Rent artsbilde, ja, men veldig severdig.

mvh Eli
Kjell Ivar Ø.

Et artsbilde . som vanleg høg kvalitet, nydeleg lys. Eneste pirk må vere litt
mer luft bakfuglen. Meget severdigt. Mvh Kjell Ivar
Kristin S.

Hei!

Et meget flott artsbilde. Nydelig lys og flott speiling.

Mvh Kristin
Avsluttet .

Flott bilde av en nydelig fugl. Særlig speilingen og det varme lyset faller i smak hos meg. Må ellers si meg enig med de som vil se vannet i bevegelse bak toppdykkeren.
Aleksander M.

Hei
Støtter K.I.Ø. sin kommentar.
Litt mer luft bak fuglen hadde vært ønskelig, men ellers meget severdig.

Mvh Aleksander
Kjell Sigurd S.

Toppdykker som forsvarer revir? Fint fanget situasjon Carsten. Liker godt stemningen som formidles. Speilingen er meget fin. Jeg savner ikke kjølvann men det hadde heller ikke gjort noe med noe mer luft bak. Flott gjengivelse av fjærdrakten. Nebbet virket kanskje i overkant rødt. Flott dette.

Kjell S
Carsten A.

Takk for kommentarer.

Endelig ''kjølvann'', fugler slipper ikke ut ''kjølevann''.

MVH CA
John S.

Nå har vel ikke fugler kjøl</B> heller, så kjølvann</B> blir vel også strengt talt feil. Hva som er riktig betegnelse her må vi vel tenke oss godt om før vi slår fast. Kanskje Virvler bak fuglen frambrakt av paddling og eller svømming med dertil egnede føtter</B>

Uansett så er det et flott bilde. Jeg er godt fornøyd med at det ikke er bevegelse i vannet bak toppdykkeren. I likhet med bilde nr. 302314 så er dette en litt ny måte å vise fram toppdykkeren på. Kan dette fotografiet være tatt i veldig lav sol? Kanskje så sent at de fleste hadde gitt opp å gått hjem?

Veldig bra fotografi av toppdykkeren, som jeg synes er vanskelig å fotografere.

John
Skjærefotograf.
Rune Edvin H.

Pent, enkelt og greit uten de veldig store spenningselementene. Har sett mer spennende toppdykkerbilder fra deg før, men det fungerer veldig bra som en artsbeskrivelse. En liten støvflekk nede til høyre skjemmer litt.
Rune
Carsten A.

Nåja, ''kjølvann'' brukes i overført betydning, ''i kjølvannet av Nokas-saken'' oppdaget politet en større narkotikasak, het det i nyhetene i dag morges, så den får vi akseptere (hverken fugler eller Nokas-saken er utstyrt med noen kjøl). Tilsvarende har ''kjølvannspirat'' vært brukt om dem som kommer inn helt på slutten av meget lange diskusjoner på FOTOdotNO sine diskusjonssider for å fortelle hvor dumme folk er når de deltar i slike diskusjoner.

Ja, opptaket kunne vanskelig vært gjort på noe senere tidspunkt enn gjort, dvs. ca. 18.15, nevneverdig senere enn det er solen borte på stedet i slutten av mars. Det er forøvrig et tidspunkt da det som måtte være av vind gjerne legger seg helt. Begge deler er viktig for planlegging av fotografering. Ingen vettug fotograf forlater åstedet på et slikt tidspunkt - hjem kommer man alltid tidsnok!

MVH CA
Mads B.

Hei. Flott bilde fra deg som vanlig.
Kunne tenkt meg litt mer av småbølgene:-) bak fuglen, ellers meget bra!
Mvh Mads B.
Erling J.

Meget imponert over bildene dine. Hvordan får du det til. Du, behøver ikke å gå i detalj om alt, for du har sikert dine hemligheter, men hadde likt å vite litt om eksponeringer og hva slags utstyr du bruker. Hvordan du går frem i etterbehandlingen hadde jeg også likt å ha innsyn i.

Du er mitt store forrbilde som fuglebildefotograf.
Magnus A.

Litt sent ute med kommentar,men dette likte jeg godt.Utrolig flotte farger som går igjen i både fuglen og resten av bildet.Skarpt som vanlig fra deg.En liten detalj irriterer litt,og det er flekken nederst til høyre i bildet,er dette en støvflekk,eller er det bare reflekser.
Mvh.Magnus A.
Roy H.

Meget severdig (som vanlig fra deg) og bra skarpt. Jeg er også enig med MA hva farger angår.
Carsten, hvor langt hold er dette tatt fra?
Mvh Roy
Terje S.

Rett mann på rett sted med perfekt utstyr som gjør en glimrende jobb i etterbehandlingen gir topp resultat som dette.

Terje
Gro K.

Flott bilde,Carsten, av toppdykker i en agressiv positur.Ergo er det LITT mer en bare et artsbilde, som du selv kaller det.
Fargene er flotte på den tiden av dagen, ingen tvil om det, men har toppdykkeren (her i vinterdrakt) virkelig så mye rødt i nebbet ? Det har den ikke på noen av mine bilder ?
Men det gjør seg svært godt, og speilingen er ''berre lekker''.
Støvflekker er nevnt, de skjemmer, men det går det vel an å gjøre noe med ?

Hilsen Gro,og takk for tapre forsøk på å lede meg inn på den digitale sti.

Carsten A.

Takk for ytterligere kommentarer.

KSS og GK: Ja, det er tilløp til aggressiv positur her, med full aggresjon ligger hode og nebb helt nede i vannflaten. Enig i at undernebbet er blitt noe for rødt. Joda Gro, vi er flere som ser det som en interessant oppgave å få en med suverent fotoblikk til å mestre det digitale!

EJ, RH: Når det gjelder opptaksdata er det viktigste sagt, nemlig at det er gjort omtrent umiddelbart før solnedgang og som man ser i vindstille på et sted hvor vannflaten under slike forhold preges av (uskarp) refleksjon av vegetasjon på den andre siden av vannet. Som regel er det lettest å få til slike effekter (eller egentlig: ta vare på dem) med ganske trang bildevinkel/lang brennvidde. Akkurat på hvilken avstand dette opptaket er gjort kan jeg ikke angi sikkert, men det dreier seg om ca. 20 meter. Men akkurat hvilken avstand og hvilket utstyr man velger å benytte er underordnet, det sentrale er opptaksforholdene og at man har lært seg egenskaper (fordeler og ulemper) med det utstyret man har tilgjengelig.

Det ligger noe på vannet ja (på to steder), slike det vanligvis gjør. Antakelig er det en eller annen type svevefrø el. dunkjevle-ull som er avbildet uskarpt og som skal få lov å bli liggende der det ligger.

MVH CA
Carsten A.

Det er mer ''kjølvann'' i bilde nr. 303922

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste