Vårstemning II
Prøver meg med enda en liten vårlig fargebombe av blåveisen. En av mine favoritter blandt blomster, og som gir meg en herlig vårstemning.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-12 17:58:15
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D200
  • nikor 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStilt levels samt brukt noe curves.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger640
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250184} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Rune S.
Hei Ivar! Nydelig naturabstraksjon i flotte fargekombinasjoner og fin komposisjon! Dette er en av mine favorit vårblomster også! Tror du har snublet på tangentbordet og lagt den i kategorien industri:-)

Mvh
Rune S
Stig Børre E.
Syns ditt forrige var bedre.
Sliter med komposisjonen, vet ikke helt hva du kan gjøre for å forbedre den heller. Fargekombinasjonene er ikke spesielt tiltalende.
Det jeg liker er at du leker og utforsker, bildet er spennende og annerledes - men desverre ikke helt vellykket denne gangen syns jeg.

StigB
Geir Helge S.
Hei.
Sitter med samme følelse som SBE her, nemlig at komposisjonen ikke sitter. Blikket mitt ledes ganske lett mot venstre siden, hvor det finnes et område som er ganske i fokus. Fargene liker jeg. Er ganske overbevist om at bildet hadde hevet seg mange hakk uten blomsten til venstre og med et kvadratisk utsnitt hvor det var like mye luft på venstresiden av blomsten som på høyresiden. Det er nesten veldig bra, men komposisjonen halter altså i mine øyne...
Mvh Geir
ingebjørg fyrileiv g.
Meget gode farger som jeg synes er artige sammen :) Jeg synes at komposisjon er fin. Bildet fremstår litt annerledes, men jeg savner nok et skarpt punkt å hvile blikket på. Ellers synes jeg at dette var veldig spennende.

vh ingebjørg
Jostein F.
Hei!
Jeg betrakter alltid bilder lenge uten å se på andres kommentarer, når jeg så hadde en formening om bildet ser jeg at GHS sier akkurat det jeg tenker. I høyre side skjer det mye fint, men venstresiden distraherer vel mye. Den venstre blåveisen klarer ikke helt å spille på lag med den andre, jeg er vanligvis veldig glad i repeterende former. Vi har fortsatt godt over en meter sne her jeg bor så blomsterbilder herfra må vente.
Du er dyktig med disse drømende blomsterbildene dine (ditt forrige var veldig bra)

Mvh; Jostein
Bjørn H.
Jeg syns du er inne på noe veldig veldig vakkert. Fargene er meget tiltalende og bildet slår på mange måter.

Men det kommer store uskarpe flater midt i mot meg, kanskje vel store. Et bittelite skarphetspunkt hadde løst opp noe.

Er enig med de som sier kompet halter litt på venstre side. Blir liksom noe med balansen som skurrer.

Men igjen, et drømmende og ikke minst vårlig utrykk.

Bjørn.
Marit E.
Spennende og annerledes blåveisbilde!
Fine farger i sammen, men jeg kunne også slik som Bjørn, tenke meg et lite område som er skarpt.

Absolutt vår i lufta!

Marit
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er eit vakkert blåveisbilde med veldig fine nyansar av fargar,
flott formidla.

Inger Anne
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Et meget flott bilde av et yndet vårtegn. Meget flotte farger, vakkert!

Ha en fin dag!
mvh KBS
Avsluttet .
Måtte sitte og se på dette ei stund.
Men jeg fant til slutt ut at jeg liker det veldig godt.
Det er anderledes,men nydelige farger og jeg spenningen ved at der noe utenom det vanlige:-)
Hilsen Tone!
Kjell Ivar Ø.
Flott vårstemning igjen Ivar men likte erlig talt betre ditt første
Vårstemning bilde. Mvh Kjell Ivar
Jan Frode A.
Et bilde som nok krever både tid og tilvenning, og det er jo bra. Fargene er der ikke noe å si på, her er både varme og glød slik vi gjerne vil ha det når det våres. Komposisjon og utsnitt er litt vanskelig her. Liker veldig godt den høyre delen av bildet, der en også aner en brytning med et lysere kronblad som skimtes der bak mot høyre. Venstredelen er vanskelig her. Den fungerer på sett og vis, men så er der allikevel et eller annet udefinerbart som forstyrrer for helheten.

mvh Jan Frode
Ivar B.
Hei alle sammen! Takk for kommentarer og takk for at dere er ærlige og sier deres mening. Jeg synes Jan Frode sier noe viktig ved dette bildet, nemlig at det krever både tid og tilvenning. Dette har lagt på hardisken i 14 dager nå og modnet, og personlig liker jeg det bedre og bedre. Jeg liker faktisk dette mange hakk bedre enn mitt forrige, men ser at jeg møter motstand på det :-)

Jeg har brukt mange timer i vår på å tenke på blåveisbilder. Faktisk mangfoldig flere timer enn jeg har brukt på å ta de. Jeg har mange av denne sorten i arkivet, og jeg har fundert en hel del på hvordan jeg skulle klare å fornye meg uten å kopiere meg selv fra år til år. Jeg ønsket energi i bildene mine. Resultatet er jeg klar over at kanskje ikke faller i smak hos alle, men jeg håper de har spredd litt vårstemning selv om de er en tanke sære i stilen:-)

Jeg har forståelse for alle innvendingene deres, og har ikke problemer med å se det. Selv finner jeg tilstrekkelig hvile i det lyse kronbladet på blomsten på høyre side.

Igjen:takk alle sammen! Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Synes du er inne på et fint spor her Ivar. Flotte farger og et malerisk uttrykk. Liker definitivt dette bedre enn det forige. Kreativt og bra. Ser frem til fortsettelsen.

Kjell S
Kristin S.
Hei Ivar!

Annerledes og meget flott bilde av blåveisen. Får vårstemning av dette ja:)
Vakkert og kreativt.

Mvh Kristin
Espen A. I.
Å! Romantisk og svært proft gjennomført, liker bildet ditt mye. Flott fremhevelse av farger i form av uskarphet som ofte kan være bedre enn de skarpe vanlige makroene som overflommer dotten. Knall!

Espen
Arvid M.
Hei Ivar og Takk for sist! Dette var eit Blåveis-bilde som tiltala meg. Flotte farger og fin stemning. Behagelig og fredlig å sjå på.
Mvh Arvid
Jan-Eilert P.
Enig med kritikken vedr. kompen. Ellers er jeg ikke plaget av manglende skarphetspunkt. Snarere tvert om. Jeg syns altså dette er flott, men du bør se på croppinga.
Svein B.
Jeg liker ideen og resultatet godt, men støtter nok innvendingene rundt komposisjonen. For min egen del sitter jeg og ser på et kutt i høyre del.....faktisk. Vet ikke - men jeg føler balansen i bildet blir bedre.

Mvh
Svein B
Ivar B.
Hei alle sammen! Takk for gode og ærlige kommentarer. Har sittet å studert dette bilde nå og prøver å finne ut om jeg kan få til et litt annet utsnitt der blikket ikke ledes til venstre som mange av dere ikke likte. Finner ikke løsningen helt, men legger litt motvillig:-) ut et forsøk som i mine øyne ikke er helt vellykket. Dersom jeg skulle unngått at blikket trekkes noe til venstre, så måtte bildet vært renere med bare den ene blomsten slik GHS er inne på

Tak igjen, jeg lærer hver gang! Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Spennende forsøk og en annerledes vinkling, men jeg tror nok at du ikke når helt opp sammenlignet med den forrige. Bildet er såpass konkret at jeg vil ha noe å fokusere på, men her blir det litt vel mange fargeklatter å velge mellom.

Torbjørn
Sverre H.
Hei Ivar,

Nok et vakkert bilde fra deg. Det meste er sagt her. Fargemessig treffer du som du pleier, idee og teknikk sitter. Komposisjonsmessig faller du desverre litt igjennom denne gangen. Jeg synes derfor at ditt forrige var bedre. Jeg klarer desverre ikke modnes til å overse det. Har sett lenge og mange ganger på dette bildet. Vers 2 redder desverre ikke dette heller.

Når det er sagt leverer du varer med svært høy kvalitet, og da må du tåle litt pirk :)

Sverre.
Rolf S.
Hei.
Et bilde som for meg er bedre enn det forrige. Jeg synes det blir mye roligere og mer behagelig. Og fargene er helt prima.
Jeg plages ikke veldig av at blikket dras til venstre, men føler likevel at noe kunne vært gjort litt annerledes. Jeg tror ikke du får gjort det med dette bildet. Ditt alternative utsnitt synes jeg ikke ble spesielt vellykket.
Men hvis du under opptaket hadde beveget deg hårfint til venstre og fått dratt sola med deg litt ut til venstre, men vridd kamera litt tilbake mot høyre for å beholde tilnærmet det utsnittet du har, da.... ( kanskje )

Mvh Rolf
Ivar B.
Hei!

Takk til dere siste også

Sverre: takk for sist og for en fantastisk skiopplevelse som jeg lever LEEEENGE på! Visst tåler jeg pirk, og mere til. Tror disse siste bildene er såpass spesielle at enten liker man de eller ikke, og det ser ut til at de fleste
sliter litt med å godta komposisjonen, kan ikke skjønne det :-)

Rolf: Jeg er enig med deg i flere ting: Også jeg liker dette betraktelig bedre enn det forrige, versjon 2 er ikke vellykket, og jeg tror du har rett i dine betraktninger om hva som burde vært løsningen under opptaket for å gi en bedre komposisjon.

Igjen: takk. Mvh Ivar.
Tone A.
Hei Ivar
Du imponerar med din kreative stil når det gjeld vårblomar med eit smalt skarphetsplan og med ein spanande bakgrunn. Her vert versjon 2 nokså kjedeleg, pga mangelen på luft og at den neste blåveisen synes og ikkje skulle ha vore der.
Ein lærer av prøva nye ting og iallefall eg ser meg ofte blind på eige bilde, og då er det godt å få andre sine innspel.
Versjon 1 har fin dybde til makrobilde å vera, men at skarphetsplanet ligg så på kronbladet i venstrekanten forstyrrar. Det er også eit kronblad i høgrekanten som har litt skarpe øverst. Dei gjentekne formene og linjene til blåveisen gir bildet litt dybde og dei lyse blåtonane er fine kontrastar mot grøn -og gultonar i bakgrunnen. Her får ein kjensla av at blåveisane vender seg mot sola og slepp den inn i kronblada. Difor kunne du hatt meir med av den i vesntrekanten, dvs helst heile blåveisen og med skarphetsplanet mest på den i høgresida.
Elles eit pluss for kamerastandpunktet og for bakgrunnen som gjer like mykje for bildet som blåveisane. Litt meir av sola øverst saknar eg elles eit spanande og vakkert bilde! Kjempebra jobba.
:) Tone
Tone A.
PS! Eg gløymte å skriva at bildet har eit mest malerisk uttrykk.
:) Tone
Avsluttet .
Hei Ivar!
Komposisjonen og fargebruken synes jeg er meget spenstig og vellykket. Jeg liker det jeg ser. Kanskje det er litt trangt på venstre side, men ikke plagsomt mye i såfall. Jeg synes bildet har et fint abstrakt uttrykk. V1 for meg!

MvhJRH
Inge S.
Hei.
:-) En ennorm blåveis som jeg nok en gang må langt unna
for å like. Fargemessig en fryd for øye men syns det blir for tett for mine øyne.
Men et veldig annerledes blåveismotiv er det. Det drukner ikke i massen.

Mvh Inge
Ronnie S.
Kreativt blomsterbilde. Skiller seg absolutt fra alle de standard blomstbilder som florerer her. Overlater mye til fantasien dette bildet, -det er bra.

MVH
RS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu