- Tusenfryd med vårlege tonar -
Tusenfryd har det vakre navnet: Bellis perennis, og her er det ein staude til hagen som strekk seg mot kveldsola. Dvs at det er bakgrunnen som gjer bildet spesielt, pga at det er ein levegg med gliper som lyset slepp gjenom.
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-15 03:25:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger381
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kai Frode G.

Ikke verdens mest spennende bilde kanskje, men det har gode farger, og jeg synes blomsten var interessant å se fra den vinklen. Snervert skarphetsplan, og det fungerer fint synes jeg. ''Bladene'' stikker nesten ut av bildet.

Pent!


Mvh

Kai Frode
Inger-Lise S.

Absolutt dekorativt med lekre farger. Dus og fin bakgrunn. Godt valg av fokuspunkt.

Inger-Lise:)
MaiLis S.

Nydelig vårbilde.Likte begge versjonene.mvh Mai-Lis.
Avsluttet .

Litt spesielle farger,men jeg liker dem godt.
Syns bildet er enkelt,men lekkert.
Vet ikke helt hvilken av versjonene jeg skal velge for jeg syns de er fine begge to:-)
Hilsen Tone!
Avsluttet .

God morgen Tone

Bildet er så enkelt, men alikevel står stauden der så majestetisk, strekker seg opp mot kveldssolen for å motta de siste varme stråler for dagen. Fargekombinasjonen, det røde mot den duse ferskenbakgrunnen fallt i smak hos meg. Jeg er den person som egentlig ikke er noen ''fan'' av blomsterbilder, men dette fallt i smak.

Arne:-)
Ivar B.

Fin fokus, og fargene synes jeg er flotte, men jeg synes kanskje det blir litt rett på, og rett og slett litt for enkelt om du skjønner. Synes billedflaten blir litt tom. Ikke helt toppkarakter fra meg denne gangen, men du har jo bevist så mange ganger at du virkelig kan dette med blomster. Mvh Ivar.
Laurberg G.

Dejlig utraditionel gengivelse af tusindfryd som vel her burde hedde vårfryd. Smukt og glødende. Jeg kan normalt ikke lide blomsterbilleder i kvadratisk snit. Plejer at kalde dem for dartskiver. Her forekommer udnyttelsen af det kvadratiske billeplan både harmonisk og vel udnyttet. mvh. lau
Anna Rosa L.

jeg liker v2 her:) Flott bilde!
-rosa-
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var usedvanleg vakkert og det p.g.a. lyset som skaper den vakre maleriske bakgrunnen.
Anbefales uten tvil!

Mvh Inger Anne
Odd E. k.

Hei Tone!

Flotte farger, men synest av fokusplanet er alt for lite, der det treffer bare den fremste delen av blomsten. Dette fører til at store deler av blomsten blir for mye ute av fokus og mister mye av det vakre i seg. Flott bakgrunnsfarge, men den stjeler/visker ut for mye av de flotte fargene som ligger i blomsten.
Stå på videre, da dette var bare min mening!

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

Liker svært godt fargene og lyset + valg av fokusområder her. Fin plassering i bildeflaten. Gode linjer og myke former. Enkelt.

Anne-Lise
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Dessutan er det godt med ulike oppfatningar av bildet også, pga at dette er eit enkelt blomebilde men det er farge-og lysspelet i bakgrunnen som gjer bildet spesielt for meg.
Pga store mengder Plenkrutt i hagen har eg ikkje fått planta ut alle tusenfrydane.
Då eg fotograferte nokre blomar i krukkene mine ved leveggen i kveldssola, oppdaga eg korleis farge-og lysspelet ga ein flott effekt ved stor blendar. Difor er ikkje skarphetsplanet større på tusenfryden som står plassert på ein krakk med siste rest av sola øverst.

Inger Anne: Tusen takk for anbefalinga, det set eg stor pris på.
På Jæren har me ein nydeleg vårdag med 20.gr.med sol, vind og den vanlege disen liggande over landskapet.
:) Tone
Steinulf L.

Jeg foretrekker roen som det kvadratiske formatety gir. Fine ton i ton fargenyense, men kanskje ikke blandt dine mest spennende bilder.
Avsluttet .

Hei Tone
Jeg sliter litt med dette bilde ditt. Vet ikke hvorfor, men for meg ser det ut som om skarphetsplanet ligger helt ytterst på bladene. Og jeg tror det er det som gjør det at skarpheten er så begrenset her.

Har i tillegg problemer med farvene i bakgrunnen, synes de stjeler mye av oppmerksomheten.
v2 ble en forbedring. Men dessverre, jeg har sett alle dine blomsterbilder og synes ikke jeg finner ''Tone-blomsten'' her:)

Vel, du tåler den?

mvh arild
Ronny A.

Flotte farger, Tone, men kanskje litt lite av blomsten i fokus? Går nok for
V2:-)
mvh Ronny
Frode F.

Jeg synes denne ble deilig å se på i begge format, jeg.

Herlig skarphet på et begrenset område, men det er da lov? Det er da ikke til å unngå, nesten. Det er i alle fall ikke feil, jeg synes det bidrar til å gjøre dette bildet til det det er: meget spesielt og severdig.

Fargene er rolige og pene, hva annet er det å si enn utsøkt?

FF
Jan Frode A.

Det er de gode fargene og detaljeringen innenfor fokusplanet på blomsten, som jeg syntes er veldig bra her. Det blir som om de små kronbladene i forkanten strekker seg mot betrakteren. Flott lys. Bakgrunnen syntes jeg er ok nok; den bidrar til å trekke fram de gode fargene på blomst og stilk. Liker best versjon #1, da jeg syntes det blir mere naturlig at blomsten får litt mere luft inn mot den siden den heller mot.

mvh Jan Frode
Espen A. I.

Meget lekkert makro dette, flott å se et arbeide hvor du har satt sammen farvene så knallenes bra. Ja, dette faller definitivt i smak her inatt!

Espen
Torbjørn K.

V2 ble svært så bra. Friske farger og bra gjennomført!

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu