São Martinho
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger431
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250930} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger-Lise S.
Et nydelig motiv. Fint med kirken der på toppen . Sammen med de mektige skyene og fjellene blir kirken liten og mektigheten i naturen større. God balanse.
Men på min skjerm kan bildet virke litt overbehandlet. Spesielt fjellene får ørsmå prikker...Jeg tror dette er av den kategori som forsvinner ved utskrift ved f.eks.300 ppi og lagring i tiff (mener selvsagt originalen ;-) Vi vet jo at bildene ikke kommer til sin rett på web...
Jeg liker dette bildet godt.

Inger-Lise
Sathees Isak M.
Hei:-
Et fint komponert fjellandskap.
Syntes b s/h ga et lite ekstra til bildet:)

mvh
Isak-
Bente K.
Flott og dramatisk stemning skapes av værskiftet, mens tårnet troner stolt og uberørt i lanskapet. Dette bildet illustrerer godt hvordan gamle byggverk gjennom år har trosset ytre påkjenninger som vær og vind.
Godt komponert og fin bruk av lyset.
Hilsen Bente
Stig Børre E.
Stilfullt.
Komposisjonen er meget bra, tonearbeidet også.
Syns kanskje det lyse skypartiet blir litt for dominerende,

StigB
Steinulf L.
Her er jeg nok ikke enig. ynes bildet virker litt overbehandlet og de uskarpe områdene virker litt kunstige.
Stig S.
Motivet er flott, men som flere påpeker er nok fila jobbet litt for mye med. Ser flere tegn til komprimeringsskader, både i overganger (fjell/himmel) og flater. I og med at du har originalfila i råformat, skulle det ikke være noe problem å ta jobben på ny og få et prima resultat.

--stig--
Ivar B.
Hei!
Motivet og lyset er flott synes jeg. Høyt og luftig, og uforstyrret komposisjon. Motivet, komposisjon har jeg lite å sette fingeren på, men også jeg plages av en sjenerende struktur/korning. Om det er oppskarpingen eller komprimeringen skal jeg ikke si noe om. Mvh Ivar.
Anne E.S. E.
Et talende bilde. Liker godt hvordan du lar kirken spille opp mot de mektige naturkreftene (skyene).

MVH Anne
Aud Elise S.
Hei Jan Frode!

Her er det dramatikk! Stort spenn i gråtonene.
Flott fokus på kirka som står frem mot den mørke bakgrunnen,
perfekt plassert i bildeflata. Kanskje litt for lyst i deler av skyene?
Litt mye oppskarping..?

mvh Aud
Bjørn H.
Bortsett fra det tekniske som er påpekt er dette et strålende motiv.

Skyene danser bortover og lager vakre maleriske føringer.

Kirken/bygningen har fått en nydelig lys. :)

Bjørn
Espen A. I.
Lekkert motiv, men som nevnt, ikke bra teknisk kvalitet og det senker bildets helhetsinntrykk svært mye.

Espen
Torbjørn K.
Et motiv som kler sort-hvitt bra, men jeg synes det blir litt vel mye grått her, og lite sort og hvitt. Mer dramatikk i bildet ville nok vært bedre. Bygningen heller litt mot høyre, og så har bildet noen tekniske svakheter som er litt uvandt å se fra deg. Jeg må nok innrømme at jeg har sett bedre bilder fra deg, Jan Frode.

Torbjørn
Avsluttet .
Jan Frode i s/hv.
Det var et veldig fint motiv, og godt lys i bildet. Detaljene i horisonten forsvinner i tåkehavet men ''hytta'' lyser fint opp i landskapet.


mvh arild
Jan Frode A.
Takk takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer med synspunkter og inspill :-)

Joda, jeg strever av og til med å prøve å lage noe i svart/hvitt. Det er så rart med det, men etter den digitale verden åpna seg for meg for drøyt 2 år siden, så har det for det meste handla om farger (til tider masse farger).
Dette bildet er ifra Madeira. Et utsnitt på ca 40% av orginalfila. Det var en tidlig kveld, og vi stod nede ved sjøen i flott kveldsol like utenfor Funchal. Da jeg kikka opp mot fjellene, så jeg regntunge skyer som hang nedover. Dette sammen med de hvite skyene og lyset på kirka, forestilte jeg meg kunne bli et brukandes motiv i svart/hvitt. Med maks brennvidde 70mm, så ble det etpar opptak der jeg hadde et utsnitt i hodet. Mellom meg og motivet som er gjengitt på bildet, stakk der opp diverse høye bygninger og lyktestolper. Vel, nok om det.
Jeg så at jeg fikk endel støy osv. i bildet. Etter hvert ble jeg egentlig fortrolig med det. Tenkte tilbake på svart/hvitt film og mørkerom på 70-tallet, der en under fremkalling presset fram korning. Sånn sett syntes jeg motivet kledde en slik struktur, men men....jeg tok nok feil der ;-)

Takk skal dere ha alle sammen. Flott at dere sier deres ærlige mening :-)

mvh Jan Frode
Hans Jacob H.
Synes absolutt du har et severdig s/hv bilde her. Enkelt og bra bygd opp, og fint lys på tårnet i forgrunnen. Fin dramatikk i skyene, men det er en usm kant (?) i fjellranden til venstre som forstyrrer litt.
ingeborg w.
Jeg elsker motivet, med kirka pent plassert nede og de dramatiske skyene som dekker mye av bildet. Svart/hvitt kler de store kontrastene. Det er veldig synd med den tekniske kvaliteten her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu