Hvem er du?
Dette bildet tok jeg utenfor hovedkontoret til en lokal hjelpeorganisasjon i Zambia, som drives av to norske pensjonister. Bygget er det lille hovedkontoret, og mens de andre pratet ''buisness'' gikk jeg litt rundt for å se om jeg fant noe å ta bilde av, og da møtte jeg på denne lille gutten. Nok et blikk som griper meg litt, men jeg klarer ikke tolke og forstå det helt. For alt jeg vet kan jeg være det første hvite mennesket han ser. (Jeg turte ikke gå så nærme, i frykt for å skremme ham)
Bildet inngår i albumet Afrika - tur m/ Tv-Aksjonen 2007 - Jeg har vært i Afrika på tur med de som skal ha tv-aksjonen i år (UNICEF, Right to play, idrettens fredskorps og NRK) på tur til Zambia, Sør-afrika og Uganda. Hadde med kameraet og sitter vel nå igjen med 500 bilder etter å ha slettet en del;) Mye er bilder som er tatt ''på bestilling'' som skal brukes i noen brosjyrer og litt slikt, men jeg tok jo en del på egenhånd. For meg var det utrolig lærerikt både fotomessig, og mentalt.
Utstyr
 • Canon EOS 350D
 • Canon EF 50mm f/1.4 USM
 • Brennvidde50mm
 • Blenderf/7.1
 • Lukker1/320s
 • Nei
 • Annetikke redigert
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriMennesker
 • Lastet opp
 • Visninger358
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inger-Lise S.
Et godt bilde dette! Og så blikket på gutten,da....Jeg syns blikket forteller om en pjokk som ikke venter seg noe....Sterkt.Bildet forteller en historie i seg selv, men interessant å lese underteksten. Den avskallede veggen gir bildet et ekstra løft og passer godt inn med sine farger og tilstand...

Inger-Lise
Ivar B.
Hei! Høres ut som om du har hatt en lærerik og opplevelsesrik tur. Synes du har fått til et flott bilde. Det er ikke så lett å tolke øynene på denne gutten, og man kan jo bare fundere over hva han tenker. Jeg synes dette bare øker spenningen i bildet, som åpner for spørsmål og funderinger. Bra! Mvh Ivar.
Dorte G.
Jeg synes du skulle gått nærmere guttungen, som er søt nok. Det ser ut som om du følte deg litt modig bare ved å ta bildet. Og jeg forstår ikke hva trillebåra gjør der. Er han i tillegg litt uskarp?
Kristoffer Ø.
Takker for kommentarer:)

For å fortelle litt mer:
Det var ikke det at jeg følte meg modig, men i distriktet jeg var, var det så og si umulig å kommunisere med lokalbefolkningen. Som ''rikt'' blekansikt følte jeg meg ikke passe høy i hatten når jeg reiste rundt og møtte fattigdommen. Akkurat på dette stedet følte jeg at jeg trengte meg på, og jeg fikk veldig dårlig samvittighet ovenfor meg selv, og kanskje en smule ovenfor hele vesten også. Jeg hadde ikke mulighet til å spørre om å få ta bilde, og antageligvis hadde de ikke skjønt så mye, hadde jeg fått lov, men uansett. jeg hadde satt pris på å kunne spørre før jeg gikk nærmere. det jeg i tillegg fikk høre var at mange av barnene var redde for kamera, siden de kunne assosiere det med våpen, slik at jeg hadde ikke så lyst til å skremme de. Men organisasjonen jeg var med akkurat der, sa jeg kunne ta bilder, men at jeg ikke skulle gå så nærme. og med min 50 mm var dette det utsnittet jeg fikk.

Hadde jeg, som du skriver, gått nærmere gutten, hadde jeg også fått vist den undernærte magen veldig godt, så når jeg ser på det i etterkant skulle jeg kanskje hatt begge utsnitt. Men jeg synes egentlig at trillebåren og den avskallede veggen viser noe av de omgivelsene gutten lever i, men jeg er enig i at en trillebår kanskje ikke har så mye med gutten å gjøre.

Jeg vil vise til dette bildet bilde nr. 298850 hvor det ikke er en trillebår, og hvor jeg har gått nærmere en annen gutt, som også er søt nok:)
Unni F.
Dette bildet synes jeg er veldig bra og det forteller ikke bare en,men en hel serie med historier. Om fattigdom og mangel på materiell velstand som vi i vesten innbiller oss er en selvfølge.
Jeg ser magen på¨det feilernærte barnet, og uttrykket hans er gripende synes jeg. Du har her gitt en reportasje som vanskelig lar seg ''skrive'' men som bildet uttrykker på en utmerket måte.
Jeg er fullstendig uenig med Dorte som synes du både skulle begått overtramp (gått nærmere guttunge som er ''søt''...) Dette handler slik jeg ser de t ikke om hvorvidt gutten er ''søt''. Du har vist respekt og det er bra. Vi trenge r ikke flere ''paparazzi''-lignende bilder som mangler respekt for folks integritet. Trillebåren skal selvsagt være der, - den viser som du så riktig påpeker, en del av guttens miljø og oppvekstvilkår.
Om gutten er litt uskarp forstyrrer ikke meg. Det er ikke vanskelig ås e guttens uttrykk og det har du fått frem. Jeg liker også det litt dunkle bakgårdspreget som bildet har.
Et flott bilde av en unge i en kanskje håpløs situasjon.
Hilsen Unni
Jacob V.
Hei

Føler at det aller meste er sagt her. Legger til at jeg likte bildet ditt :)


-Jacob-
Kristoffer Ø.
Takker også til de nyeste kommentarene:) Setter veldig pris på at folk tar seg tid til å kommentere bildene mine:) Da lærer jeg masse, så nok en gang: TAKK:)

- Kristoffer -
Kacper R.
◙кя◙..

Skarpheten er grei nok for meg.. Det jeg ikke likte er lyset. Du burde få gutten til å stå i lyset, ellers må du bare bruke blitz! Det er meget god komposisjon, men jeg synes veggen til høyre forstyrrer en del.. Hvis jeg skulle ta det bildet så hadde jeg stått mer inntil veggen og skulle prøve å få en morsom skarphet akkurat på hodet til gutten. Du har et lyssterkt objektiv! Bare tnek hvordan det hadde blitt! :)

Hilsen Kacper. :)
Anne Ø.
Et blikk som griper, godt komponert!!!
Litt synd at det ikke var mer lys på gutten her.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu