Usikker på valg av bildekategori?
Bildet inngår i albumet Costa Blanca - Altea - Altea, også kalt ''Middelhavets kuppel'', er en hvitkalket og pittoresk fiskerlandsby få mil nord for Benidorm. De hvitkalkede, sjarmerende bygningene slynger seg nedover åssiden fra sognekirken på toppen og ned til Middelhavet. Her er smale, og nærmest bilfrie gater, trappegater som tar deg ned til Middelhavet, og et vell av kunstnere, kafèer og restauranter. Likevel er Altea en fredet plett i stille morgen- og sene kveldstimer da bare villkattene viser vei, og da du kan slå av en prat med fastboende som er ute for å feie gata utenfor boligen sin. På dagtid er der derimot et hav av turister som vil få med seg noe av dette sjarmerende middelalderske stedet.
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger340
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251263} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Liv F. D.
Hei Anne-Lise,
her har du et stilig bildet. De rette linjene og de ovale buene. Personen i bildet står i stil til den ovale inngangen. Utolig bra fanget. Det ser ut som noen akkurat har vasket trappa med såpeskum, men det var det vel litt drøyt.'') Kjempefin komposisjon her, og stilig at det er i sort/hvitt.
mvh
Liv
Kai Frode G.
Bildekategori ''arkitektur'' kan vel forsvares den, selv om arkitekturen i seg selv ikke er det vesentligste i bildet. Jeg liker det smale, trange utsnittet ditt, det passer til alle dørene og vinduene i bildet med tilsvarende form. Og som nevnt bryter den buede døren, samt personen opp det ensformige. Hva jeg ikke får helt til å stemme er de øverste trinnene i trappa. De blir for flate, og ødelegger for dybden i bildet. Trappa skulle altså vært brattere... Kanskje vi da hadde sett hele benene til mannen også?

Litt usikker på om mellomtonene i bildet burde vært lettet litt på, bildet fremstår noe mørkt på min monitør (som ikke er den beste om dagen).

Mvh
Kai Frode
Anne-Lise S.
Heisann, og tusen takk for kjappe kommentarer, Liv og Kai Frode!

Hvis du studerer de nærmeste trappetrinna litt mer, Kai Frode, vil du antageligvis legge merke til at de ikke er smale slik trapper ofte er. Disse øvre trappene er noe sånt som 3-4 ganger dypere enn vanlige trapper. Trappa som derimot kommer inn fra høyre litt lenger inn i bildet har noe smalere dybde. Derfor er det nok at du stusser ved at de virker noe flate. De er det her og der, for så å bli brattere og smalere, for så å bli dypere/flatere igjen. Det er rimelig bratt nedover skråningene mellom husene, så jeg tror kanskje meninga med disse dypere trappetrinna en gang ble laget for at folk skulle få tid til å stoppe opp og ta en pust i bakken innimellom. Men sikker på at det var årsaken er jeg dog ikke. Synes bare selv at det var nødvendig av og til, og da var det god plass for andre å både stoppe og passere.

Anne-Lise
Steinulf L.
Det er mye trapp i bunnen, utførlig beskrevet av deg.:-) Var litt i tvil om det skulle være så mye trapp, og det skal det. Noen vil sikkert si at du skal klone bort el. kabelen i toppen. Jeg synes den gir bildet liv. Enkelt og pent, dette her.
Helge R.
Hei Anne - Lise!!
Lekkert format, liker ramma. Fyren gjør mye av bildet, ser du bruker sh, lyset i Spania inviterer til det??
Ha en fin natt hilsen
:)Helge
Inger-Lise S.
Et godt motiv i meget bra komposisjon. Buer, linjer,takstein og gaten med sine trapper: Godt presentert. Ser ut til å være et sjarmerende sted dette. Og ut fra hva du beskriver, er det tydeligvis det.
Fint med de hvitkalkede bygningene.
God plassering av mannen i bildeflaten. Bra at du tok med så mye av trappegaten.
Jeg har sansen for dette formatet. Bildet kler godt sv/hv.

Inger-Lise
Marit O.
Hei Anne-Lise!
Spennende vinkel og fint format,flott plassering av mannen som gir bilde liv fin utnytelse av lys og fine kontraster.
Absulut et bilde som kler SH.

Marit :)
Sveinung J.
Veldig godt bilde. Format, kameravinkel og personens plassering er perfekt for motivet. At personen ikke vises helt, framhever bare det bratte miljøet. Hadde vært spennende å sett bildet i farger.
S.J.
Anne-Lise S.
Takker, Steinulf! :-) Ja, kan godt være noen ville valgt å clone bort kabelen. Jeg er imidlertid enig med deg ift. akkurat den!

Mange takk til deg, Helge, for fin kommentar, og jeg synes det er bra at du spør om lyset i Spania inviterer til bruk av sv/hv? Jeg vil svare både ja og nei til det; det avhenger av motivet og hva du ønsker å få frem; stemning, detaljer, lys/skygge osv osv.

Takk også til Inger-Lise, Marit og Sveinung for utfyllende tilbakemeldinger! :)

Anne-Lise
Magnar B.
Likar tele-virkningen som trekkjer elementa sammen til eit fint collage. Dekorative smijernsdetaljar. Tak og gate korresponderer godt i uttrykk. Fin plassering av mannen. Einaste innvending eg har er at han kanskje framstår litt uinteressant? Mulig du har kutta litt masse av beina hans, kunne også fungert m lang lukkar og bevegelsesuskarphet på mannen.
Torbjørn K.
Et bilde som kler høyde-panorama veldig bra. Er enig i at lang lukkertid hadde gjort seg bra her, og fått en litt uskarp mann. Kabelen synes jeg hører med, men jeg tror jeg kunne tenke meg en del mer kontrast i bildet.

Torbjørn
Anne-Lise S.
Gode tips å få! Takk så mye, Magnar og Torbjørn! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu