Et sikkert vårtegn
Fikk litt inspirasjon fra Digital Camera World (engelsk fotoblad) om å prøve å bruke vidvinkelobjektivet til blomster/makro.
Synes det ble litt kult. Kunne nok tenkt meg å komme enda litt nærmere, men det fikk jeg ikke til denne gangen
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Sigma 10-20mm F/4-5.6 EX DC HSM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRAW, ISO 250
  • Nei
  • AnnetLitt justering av saturation og levels i Photoshop Elements 5.0. Var også en tur innom Color Curves. Jeg har klonet vekk alle ledningene som går bak blomstene. Til slutt en runde med USM
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251669} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .

Kjempestilig å bruke vidvikel til et slik motiv! Det gjør at det skiller seg ut fra andre blomstermotiv. Herlig gul farge som harmonerer med den naturlige bakgrunnen. Med naturlig mener jeg i denne sammenhengen at den ser ut som et faktisk sted, og ikke et fantasilandskap.
Per G.

Hei, Glenn !
Et fint motiv - og det er lett å bli inspirert av Digital Camera World :-)

For meg så blir dette bildet litt rotete (jeg er opptatt av ''rene linjer'' :-) I utgangspunktet finner ikke øyet mitt noe som det fester oppmerksomheten på i bildet. Mitt øye vandrer rundt i motivet uten å finne noe konkret holdepunkt, om du skjønner hva jeg mener :-)
Som du selv foreslår: Å gå nærmere - vi gjør ikke det ofte nok :-)

Personlig ville jeg prøvd et lavere kamerastandpunkt, slik at du hadde fått en ren blå flate som bakgrunn. Jeg synes det blir for mange forstyrrende elementer nå :-)
Neste gang kan du også prøve å legge en (eller flere) av blomsterbladene nesten innpå objektivet ditt (ivhertfall nærmere enn nærgrensen), for deretter å fokusere på en eller flere blomster i bakkant. Den gir en fin ''dus og delvis gjennomskinnelig'' forgrunn, omtrent som å se gjennom en tynn farget gardin i sollyset, som kan være med å skape fin dybde i motivet.

Lykke til !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu