Mitt bidrag til blåveissesongen
Bildet inngår i albumet Våryre bilder - Litt av hvert som blir resultatet når min makro-botaniske utløserfinger våkner til liv etter vinteren.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Bjørn H.
Liker veldig godt gjenntagelsen bakover Ann, men er ikke glad i kappinga.

Det skriker mer oppe enn nede. Med det mener jeg at kappinga i bånn er mer gjennomført og dramatisk og fremstår mer bevisst. På toppen er tuppen borte og blir mer en irritasjon, om du skjønner :)

Men alt i alt , en god idé, og et fint blåveis bilde.

Bjørn.
Kjell Sigurd S.
Jada, dette er bra. Gjentakelsen er fin, om enn kanskje litt vel synkron. Har ikke så mye konstruktivt å komme med desverre. Tror jeg får kjøpe meg en kjeledress og se å komme meg ned i knestående for å øve meg på makro. Flotte farger i et vellykket bilde av våren.

Kjell S
Avsluttet .
Knallbra blåveis bilde. Mystisk og betengt. Liker spesielt den defuse atmosferen. Mvh Lars
Robin J.
Kan ikke mye om macro men et nydelig bilde var det nå. Skikkelig vårbilde. Mvh RJ
Odd Tore S.
Fin gjentagelse og litt spenstiggylden bakgrunn her også.
Jeg liker idéen bak komposisjonen Når det gjelder størrelsesforjholdet mellom fremre og bakre og kutt av blader hadde jeg prøvd på flere varianter.
Friskt og blått.
Litt av et fotografslipp i kongeskogen, ser det ut til. Resultatene derfra viser bevisste bilder!
Odd Tore
Stig S.
Fint bilde, og flott med gjentakelsen i bakgrunnen. Blir ikke nevneverdig plaget av kappingen, synes utsnittet fungerer bra. Pent arbeid.

--stig--
Rolf S.
Fin speiling av blåveisen.
Synes ikke kappingen oppe, som Bjørn er inne på, gjør så mye så lenge det ene kronbladet er helt.
Også fin kontrast blått/gult.
Mvh Rolf
Anne Ø.
Vakkert og liker vinkelen her med blomsten dus bak.
Nydelig med blåtonene mot det gule. Fin fokus på få kronbærere.


Anne:)
Steinulf L.
Fin komp med gjentakelsen av blomsten. Teknisk meget bra. Dette kan du være fornøyd med.
Gro K.
Hei Ann.
Dette ble jo spennende. Fin bakgrunnsfarge ------- ! Heldig med den.
Synes maskingen er grei. men kunne også vært masket i overkant slik at begge begerbladtuppene ble kappet. Tror kanskje jeg er enig med Bjørn der.
Fint å få den duse gjentakelsen av ''hovedblomsten'' i bakgrunnen. God ide.
Hilsen Gro.
Anne E.S. E.
Dette bildet likte jeg veldig godt. Jeg liker utsnittet og gjentagelsen i bildet. Spennende og annerledes blåveisbilde.

Mvh Anne
Frank N.
Fint bilde med fine fargetoner og akkurat passe skarphet, men det begynner å bli litt standard dessverre.
Fred S.
Jada, jøss, smakfullt som bare det, og ekkoet i bakgrunnen forsterker estetikken. Du er blåveisepiken, du !

vh fred
Tor Eirik P.
Veldig bra... det er mye fine blåveis bilder å se, men synes dette hadde det lille ekstra. ! Må bare henge meg på alle lovordene fra forrige talere!

Mvh Tor Eirik
Øyvind A.
Pent, ingen tvil om det. Teknisk fint gjennomført også. Men jeg synes opplegget er litt for tradisjonelt (diagonal plassering, begrenset dof, uskarp gjentakelse av den skarpe) til å skulle ta fram de helt store superlativene. Uansett et av de bedre blåveisbildene her inne hittil i år.
Ø.
Stig Børre E.
...og for et bidrag!
Nydelig. Komposisjonen er utrolig gjennomtenkt med gjentagende former i bakgrunnen. Tonene og DOF er perfekt. Årets høydare på blåveisfronten.

StigB
Ivar B.
Sprekt og fint, og er enig i at dette er noe av det bedre hittil i år av denne arten. Men Samtidig er det en svært vanskelig art å fotografere synes jeg, og det er lett å gå seg fast i samme mønster. Jeg støtter derfor også Ø.A at det blir mye av det vi har sett før, men nå er jeg streng:-) for dette kan du virkelig og bildet er godt gjennomført. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Et svært så bra blåveis-bilde dette her, kanskje det beste som er lagt ut på foto.no hittil i år. Den varme fargen i bakgrunnen passer utrolig bra, og så liker jeg hvordan du har en skarp og en uskarp blomst ved siden av hverandre. Ser at det diskuterers om kuttinga av bladspissene er bra eller ikke, men jeg tror du hadde mistet noe av det nære i dette bildet dersom du skulle fått med alt. Jeg tror derfor du har valgt den beste løsninga slik den fremstår nå. Jeg tror kanskje jeg ville lagt på noe mer farge og kontrast.

Torbjørn
ingeborg w.
Jeg synes dette ble lekkert. Blomstene er velvalgte i den forstand at bladene ikke skygger for støvbærerne (det har jeg lært av en venninne at det heter) og gjentagelsen gjør seg godt. Fargene er lekre med den varme bakgrunnsfargen, klar blå og frodig gulgrønn på selve blomsten. Jeg liker ikke kuttingen oppe, det blir hverken eller. Du kan forresten ikke komme hit og fotografere blomster for vi hadde fem cm snø her nå i helga og den er ikke helt borte enda.
Tor Olav O.
Veldig bra blåveisbilde. Det meste er ellers sagt over ser jeg..
mvh
Tor Olav
Espen A. I.
Meget bra, men litt hanglende komp, jeg veit ikke, kanskje bare uvant med noe litt utenom det vanlige, jeg er glad du eksprimenterer sånn at det ikke blir så ordinært.

Espen
Ann F.
Takk for kommentarer og innspill og meninger og motforestillinger og rosende ord og gjennomtenkt kritikk og interesse. Etc.

Noe nytt må man jo prøve på, jeg har ''en del'' av de mer klassiske artsbildene, skolebokeksemplarene, etter noen blåveissesonger.

Var selv litt i tvil om kappingen, endte her. Har ikke lyst til å gå mye lenge ned, da blir bakgrunnen for snau oppe, jeg synes den er viktig. Skal se på originalen igjen, hva som er i toppen. Tror jeg mangler en pyttebit av det lengstoppstrekkende kronbladet.

Avstand og vinkel mellom de to blå er gitt av teknikken bak fotografiet. Som er min egen hemmelighet. Enn så lenge. Bortsett fra det, at de andre i det som Odd Tore kaller fotografslipp i kongeskogen så trickset mitt. Og bare så DET er klart, alt er foretatt in-camera!!
:-D

Ingeborg: ring når det er snøfritt, kanskje vi kommer flere?

mvh ann
Ole David P.
Hei Ann

Her er det de myke fargene og gjentagelsen som skaper dybden i bildet. Detter er mer kunst enn et artsbilde.

Mvh

ODP

Kjell G.
Beklager å være litt sent ute med kommentar. Travle tider, må vite...

Men det kan jo by på visse fordeler også. Som her, hvor det bare er å slutte seg til alle lovordene: Skikkelig bra dette, Ann!


mvh kjellg
andrea s.
hei!!
det er datteren til kjell
jeg likte got bildet
mvh andrea datteren til kjell
Ann F.
Hei, Andrea, og velkommen som medlem på FotoDotNo. Veldig hyggelig å høre at du likte bildet mitt.
Jeg er sikker på, at hvis du synes foto er gøy kommer du til kunne bli riktig flink etterhvert, fordi du begynner såpass ung å fotografere, og fordi du har en flink pappa som kan lære deg.

mvh Ann

P.S Tusen takk for tilbakemelding fra Ole D. og Kjell også, dere kom etter mitt forrige svar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu