Laksand hann
Bildene er tatt fra skjul ved ei elv på Sunndalsøra. Laksanda er en sky fugl med kontrastfull fjærdrakt noe som gjør den til en skikkelig fotografisk utfordring.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-25 19:10:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-25 19:11:16
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-25 19:11:46
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EF 300 f/4 IS USM
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252991} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ronny A.
Hei Espen.
Denne så jeg forleden i Stjørdalselva, men da jeg tok med kameraet dagen etter var den borte... En flott fugl, utrolig spesielt hode:-) Gode bilder, men ville brukt litt manuell sharp på V1 over ryggpartiet med god virkning. Men sikkert ikke enkelt å få has på denne.
mvh Ronny
Kjell Ivar Ø.
Greit artsbilde av en sky fugl. Litt mer og hente på det tekniske er
der nok. Artige versjoner der den til slutt forsvinner i vannet.
Mvh Kjell Ivar
Espen B.
Hva kan forbedres og hvordan?

mvh
Espen
Knut H.
Hei Espen.
Imponerende flott serie av den vakre Laksanda.
Likte v2 spesiellt godt der du får frem de vakre
fargene på hode.Men alle bildene holder høyt
nivå så dette er meget bra.
Mvh Knut
Robin J.
Flott artsportrett. Synes du har løst denne oppgaven på en bra måte. God skarphet.Sort/grønn og hvitt god gjenngitt. Lyset kunne vært litt mer spennende men er det noe en ikke har kontroll med så er det jo det. Bra dette espen:) Mvh RJ
Terje S.
Ingen enkel fugl å redigere dette. Syntes du har lykkes bra.


Terje
Kjell Sigurd S.
Dette er ikke den enkleste saken å få til Espen. Laksanden er ikke særlig folkekjær og når den i tillegg har en fjærdrakt med store kontraster som krever riktig lys for å få frem fargen på hodet - ja da er utfordringen stor. Tror egentlig jeg har til gode å se et virkelig godt portrett av denne. Synes du har lykke godt under rådende forhold. At lyset kunne vært bedre er ikke en ting du er herre over annet enn å legge turen tilbake til skjulet når det er bedre. V1 er et greit artsportrett synes jeg. Roligere vann uten ''tilfeldige'' reflekser ville kanskje skapt mer ro i bildet. Skarphet og etterbehanling forøvrig ser bra ut. V2 er den jeg faller mest for. Her har du lykkes med å fange fuglen i fin og spesiell positur. Dykket i V3 er også severdig. V4 er vel ok som en avslutning på serien. Litt støy i de mørkeste partiene av vannet. Synes som sagt du har gjort en fin jobb og tror som sagt den viktigste forbedringen ville være bedre lys.

Kjell S
Espen B.
Takk for komentarer! Lyset ja, det var faktisk ikke så verst da endene landet, men innfallsvinkelen i forhold til der jeg lå var bare sånn passe så det var vanskelig å få fram den grønne refleksjonen i hodet. Så kom sola og ødela alt i tillegg til at det ble ekstremt varmt under nylonkamuflasjen :S

Espen
Aleksander M.
Hei
Ingen enkel fugl å få gode bilder av dette, men her har du klart det bra!
Selv synes jeg V1 og V3 er de klart beste, men ser at det er andre meninger også :) V1 pent artsportrett og V3 flott positur. V4 synes jeg ikke ble så mye, fuglen er alt for skjult under vannet, men hører liksom med i serien som avslutningen på dykket. V2 synes jeg heller ikke ble spesielt bra som enkeltbilde.

Mvh Aleksander
Bent O.
Hei Espen, synes dette var et bra bilde av laksanda. Ellers enig med Robin ang lyset.

mvh Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu