øyeblikksbilde fra Colosseum
Forleden dag stakk jeg innom den lokale asiagavebutikken, det var tomt for folk, i det ene hjørnet satt dama som skulle selge. Jeg så på skuldrene at hun raskt plasserte meg i gruppen; ikke kjøper, derfor fortsatte hun studiene av Hola, Spanias svar på Titt og Lytt.
Butikken var et oppkomme av forunderlige ting, alt fra buddafigurer til trebåter, aper og kakelakker, menneskehoder med store lepper og andre med skrå øyne, riktig et paradis for en fotograf på jakt etter nye objekter til galskapen sin.
På dette bildet endte jeg opp med en hest dekorert med seletøy, nesten en svensk dalahingst. Tigeren sto for seg selv og kastet sultne blikk på alt som smakte av kjøtt og med denne ideen i hodet tok jeg de nødvendige bildene.

Dette bildet er tilegnet alle som kan tenke seg en tur på en ekte romersk happening, et sirkus i Colosseum.
Først ut er ville dyr som dreper andre dyr, publikum jubler av fryd når de store kattene kaster seg i strupen på det vettskremte byttet.
Neste underholdningsinnslag kan være forbrytere som må sloss mot de samme villdyrene, eller kanskje en flokk kristne som blir trampet ned av elefanter og spist av krokodiller.
Det er merkelig hvordan mennesker blir tiltrukket av det groteske, jo mer vold, blod og gørr jo bedre. Til alle tider har henrettelser hatt et stort underholdningspotensial, enten det var da Maria Antonett mistet hodet eller Saddam havnet i kjelleren.
Vi lar oss fremdeles underholde av det groteske, Hollywood tømmer årlig litervis med blod ut over norske kinolerreter til jubel fra tilskuerne. TV smører tragedier ut over skjermen, lemlestede her, drepte der, alt mens familien deler pizzaen mellom seg, akkurat som de gamle romerne gjorde det på tribunene i Colosseum.

Litt om bildet. Omgivelsene er den gamle sukkerfabrikken utenfor Nerja, nedlagt i 1920 årene, framstår som en perfekt kulisse til diverse manipulasjoner. Her tok jeg bildene i sen kveldsol.
Dyrene har jeg lekt med for å få fram et kroppsspråk som passer til situasjonen, hestens redsel og de snerrende tigerne klar til å rive byttet over ende, det er opp til dere å si om jeg har lykkes.
Nyt det,
hilsen
:)Helge
ofrer mye for dette
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-27 10:53:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-28 22:00:08
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetflere lag og god musikk
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger473
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Tom T.

Jeg liker det:) Er vanskelig å beskrive hva jeg opplever,bilde får meg til å se lenge, det er vel poenget med et bilde?

mvh Tom T
Monika Frisvold V.

Hei Helge
Det er ingen andre som klarer å levere så knall Manipulasjon at vi kan se inn i hva du tenker og ønsker å formidle :)
Likte dette med spenningen i bakgrunn. Å ikke minst tigeren og hesten det sier så mye .... Inne i slike butikker er det en del ''krims krams'' å det klarer du å formidle med utsmykking på hesten...
flott tekst er det også..meget bra!
mvh monika
Lars-Anders M.

Återigen ett kunstverk fra din kamera.
L-A M.
Anders R.

Oj, vad bra! Bild och text är som vanligt en källa till eftertänksamhet, en beskrivning av galenskapen runt omkrig oss. Går direkt hem hos mig!



mvh
Anders
Avsluttet .

Hei Helge!
Først så jeg deg for meg i den butikken(jeg elsker å titte i sånne butikker,bare for alle historiene jeg får i hodet:-)).
Så så jeg på bildet ditt,som jeg igjen syns du har vært veldig flink med.
Fargene griper meg,de passer så godt til den historien du vil formidle.
Utrykkene på dyrene er veldig bra og bidrar også sterkt til historien din.
ja er det ikke rart hva vi blir tiltrekte av,det som egentlig burde frastøte oss.
Kjempebra dette:-)Og jeg koser meg å se på disse bildene dine,jeg ser på dem omigjen og omigjen:-)
Hilsen Tone!
Laurberg G.

Hej Helge. Som vanlig fuld af mareridtsagtige drømme og virkeliggørelse af mennesket dårlige side. Her forekommer det at du er ude efter den dålige smag. Både hvad angår objekterne der er anvendt i din manipulation og i måden objekterne forekommer at fortælle om menneskets nedrige karakterer. Vel ramt endnu engang. mvh. lau
Kai B.

Flott manipulasjon igjen.
Kunne nesten ha vært tatt under tribunene i Collosseum.
Taksteinen på venstre side røper at det ikke er der.
Forløpningen av den svart/brun/oransje himmelen burde ha fortsatt
ned til og med buen og vinduet. Jeg synes kontrasten blir litt for stor
og så kan det nesten se ut som bildet ikke er helt ferdig.
Lyset som treffer veggen på høyre side i forskjellige valører
drar helhetsinntrykket opp. Ellers så er trehesten et godt stykke -
klipp_visk_fjern på en eller annen måte - arbeid.

Mvh Kai
charlotte s.

synes du får frem det du ville her,et dramatisk bilde,men jeg ville kanskje tatt vekk det lille huset på venstrekanten,ellers likte jeg dette godt:-)
charlotte
Wenche J.

Flott Helge:)
Mvh Wenche
Eva Marie P.

Ja med min fantasi gikk dette rett hjem. Syns jeg hører hesten vrinsker og tigrene snerrer. Det verker i knærne mine og jeg ble faktisk litt uvel. Ikke så lett når man lar seg rive så lett med. Men lyset og utrykket på hesten er utrolig effektfult. Omgivelsene skaper den perfekt komposisjon.
Steike du e flink Helge.
-epl
Anne Lene B.

Hei Helge
Brød og sirkus til folket!
Utrolig flott og tankevekkende fra deg igjen og svært godt manipulert og fortalt! Jeg har dog et par innvendinger som følger Kai sine. Jeg skulle gjerne sette en versjon uten taksteinene til venstre og at himmelen hadde samme toning nede som oppe i vinduet bak buen midt på bildet, nå blir kontrasten for stor. Ellers så er resten ypperlig som vanlig!

Ha en riktig God Helg!!

Hilsen Anne Lene
Helge R.

Først en stor takk til alle dere som er innom bildene mine, slikt gir energi til nye utskjeielser på fotografiets mange muligheter.
Det er vel unødvendig å si at jeg elsker tegneserier, størst er Carl Barks femtitalls presntasjonen av den krakilse fyren i Andeby, jeg føler meg litt i slekt med Donald, vil så gjerne men har en tendens til å tryne i innspurten. Klart at mye av fantasiene jeg mekker sammen er påvirket av disse fundamentale påvirkninger i unge år, sammen med frøkens bibelske bilder blir det til en blanding av absurde innfall.
Mange av bildene blir illustrasjoner til teksten eller tekst til illustrasjonene, jeg liker denne muligheten til å presentere noe personlige tanker til bildene.
Takk til Kai Carlotte og Anne Lene, har mekket litt på bildet og kommet med en v3. Litt rart for jeg vet at jeg prøvde denne versjonen i vinter da jeg mekka på bildet.
Tirsdag kommer årets 1. mai bilde, harde realiteter så stay tune
hilsen
:)Helge
Kai B.

Oh Yeah. V#3. Imponerende.

Mvh Kai
Anne Lene B.

Hei Helge
Versjon 3 ble knallbra!!

Ha en riktig fin kveld!

Hilsen Anne Lene
charlotte s.

nå har jeg ingenting å innvende,ett bra bilde fra før,og nå enda bedre,du er flink til dette:-)
Avsluttet .

Flott Helge, alltid nye og kreative innslag fra deg.

Lek videre, det gjør fredagen verdt å vente på..

Hilsen
Arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu