The Arab
En sørgelig beskaffenhet på dette bildet, et av mine aller første og jeg knipset ivei og kunne ingenting om blender eller lukker. Men likevel syns jeg det er ganske fint.
Utstyr
  • Finepix s7000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetInnstillinger osv har forsvunnet i glemselens barmhjertige mørke...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger395
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253502} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Dorte G.
Jeg savner litt kontakt med denne hesten din. Bildet ditt er greit nok, men jeg synes ikke det forteller så mye mer enn at dette er en hest på båsen, med grime. Jeg foretrekker litt mer sjelsliv i et portrett. Lyset er fint, og det er bra at du har fått med litt malingslitt miljø.
Brit M.
Takk for kommentar, Dorte. Det var en aristokrat, dette. Den ofret meg ikke et blikk den timen jeg var inne i stallen. Dette bildet inngår i en serie, og min hensikt eller tanke var å vise araberen, at tiltross for edelt blod, sto den alene og så på de andre hestene ute i det fri. Det fikk jo selvfølgelig ikke frem av teksten. Jeg er enig med deg i at øyekontakt er viktig i portretter.

Brit
Atle G.
Bildet er fint det. Lyset utenifra skaper et fokus på hestens hode og den dunkle omgivelsen bygger opp den stemningen du er ute etter. Selv om man ikke har øyenkontakt med hesten er dette et vel så godt portrett som om den hadde sett i kamera. Øyenkontakt hadde sannsynligvis ødelagt den stemningen du er ute etter, at hesten helst skulle vært ute sammen med de andre. Hadde blitt et fint bilde med øyenkontakt også, men et annet portrett som kanskje da ikke hadde hatt samme dybde som dette. Flott gjort Brit! ☺

Hilsen Atle.
Dorte G.
For å presisere, så er det ikke øyekontakt jeg er opptatt av, så mye som kontakt. Et eller annet hint om hva han eller hun tenker, en positur, en måte å holde hodet på, ''noe''. Det har du forresten langt på vei fått fram med å vise noe av ''stallukta'' i bakgrunnen. Ikke at jeg klarer dette, for all del.
Brit M.
Takk til dere begge.
Det dunkle (artig ord) og stille var akkurat det jeg var ute etter, Atle.
Skjønner også hva Dorte mener. Et hestehode i profil er vel ikke noe å hoppe ut gjennom øra for, det var noe med lyset, fargen på hesten og stripene i taket og på gitteret som gjorde at jeg syntes det passet med hestens ro. Tror jeg måtte ha kastet kameraet på den for å få den til å vifte med et øre. Men den var ikke utstoppet, det er sikkert. :-)

Brit
Julie E.
Hei!
Jetg liker dette.......hvorfor må jeg innrømme at jeg er usikker på.
Tror det handler mest om at jeg blir så utrolig nysgjerrig på hva denne hesten egentlig er opptatt av. Den ser ut til å ha en stoooor hemmelighet som den iallefall ikke har tenkt å dele med noen...og hva skjer utenfor gitteret?.....
Fint bilde.
mvh Julie
Brit M.
Artig at du liker det, Julie, en sen takk for kommentar. Har dyr et indre liv? Utenfor gitteret er de andre hestene ute og leker seg...

Brit
Anke S.
dette likte jeg veldig gådt!!! en nydelig hest og blikket ser for meg allvorlig trist ut og det så jeg ,för jeg hadde lest ,at den kunne se på andre hester ute i frihet.gitteret forsterker den fornemmelsen for meg.jeg husker at jeg var 6 år gammel og sto alleine utenfor et gjerde og tittet igjennom.inne var det mange barn,som hadde det koselig og jeg vet at jeg ønsket meg,å kunne være et av dem.da min mor kom hjem fra jobben sin,spurte jeg om jeg også kunne få låv til å gå i barnehagen?ja og det fikk jeg låv til. heldigvis var der en barnehagetante,som likte meg, som den lille reale rampen jeg var.husker at hun spurte,om noen hadde et rom til leie,hvorpå jeg ropte:,,Ja. det har vi!'' så flyttet tante gertrud inn i det ene rommet og det har gitt meg så mange gode minner med henne.hun var morsomt,det kan jeg ikke hyske om min mor .allein,som hun var, om oss to,min bror og meg,måtte hun bare stå på!det var så vanskelig å være alleine om to barn og kunne gi barna det de trenger av omsorg.bare en mor ha tid og kjærlighet , er mye redda og det er bra ,at fremmede bryr seg og investerer i andres barn.det skaper et bedre samfunn! mvh anke staff
Brit M.
Dette var en kommentar, Anke, som gikk rett til hjertet mitt, takk skal du ha!
Mange har den fornemmelsen av ikke ''å høre til'', det hadde også jeg da jeg var liten. Jeg hadde ikke søsken og mor var enke. Men jeg fikk en stefar da jeg var 8, og han elsket jeg overalt på jord. Han bar oss på hendene, meg og mor. Så ting gikk godt.

Det var godt tante Gertrud ble en del av ditt liv, som kunne spre litt glede inn i hjemmet. Ofte kan det å være enslig mor være fryktelig strevsomt, jeg er det selv. Og selv om guttene mine idag er voksne, og flotte gutter, har jeg ofte dårlig samvittighet for alt de ikke kunne være med på, opplevelser. Men tid og kjærlighet øste jeg utover dem.

Du har så rett i det du sier: det er fryktelig viktig at fremmende bryr seg. Det å investere i andres (også egnes) barn er noe det skorter på i dagens samfunn.
Hvor mange bryr seg når man ser en full ungdom som sjangler hjmover om natta? Hvem bryr seg når en gjeng går løs på en gutt eller jente eller voksen?
Blind vold var det ytterst lite av den gang jeg var barn, jeg tror grunnen var nettopp dette, at noen var der som brydde seg: en mor eller far, en tante, en bestefar, en nabo eller en forbipasserende.

Jeg leste i en annen kommentar at du har barnebarn, det beriker livet ditt, vil jeg tro. Jeg så i full fart igjennom dine bilder i morges før jeg la meg :-), jeg skal kommentere et av dem litt senere.
Det er tydelig at du er et varmt og godt menneske, Anke, takk igjen for din lille historie og dine tanker.

Brit
Gunnar John C.
Slikt et fint eksempel på hvordan et bilde kan bli viktig og meningsfullt. Takk til dere begge to for vesentlige ord på en novembermandag.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Dag T.
Det er en flott form på hode og hals, og et melankolsk blikk som gjør det lett for oss å late som om den føler som oss. På den annen side er det ganske lett gjennom fotografi å gi både dyr og barn voksne følelser...

Jeg ville dempet fargene litt, synes det hadde øket melankolien.

...også når det gjelder andre ting er jeg nok litt på tvers av andre. Det er mye bra blant unger idag, jeg ser skolen lærer dem å ta vare på hverandre, å stoppe plaging, mobbing. Sånnt lærte de ikke for 30-40 år siden, lærere og foreldre snudde ryggen til og mente det var bare sånn unger var. Mye har blitt bedre siden den gang.
Brit M.
Takk til Gunnar og Dag, godt at også bilder kan åpne for tanker og fellesskap, selv om vi ikke er enig, Dag, skjønner jeg at dette er viktig også for deg. Du har jo også unger.
Jeg vet det jobbes mye i barnehager og på skoler med mobbing. Slik var det nok på mange måter mer ubarmhjertig tidligere, da måtte man ordne opp selv.
Jeg bor imidlertid midt i byen, får med meg det meste av det som skjer. Og det er mange 10-12-åringer ute på gata på natten, ingen bryr seg om det. Men vår verden påvirkes jo av så mange ting, det er så mange inntrykk.
Jeg tror ikke det bare er det offentlige som må jobbe, men vi alle, vi må ta stilling, snakke med ungene, ikke bare våre egne. Noen av oss gjør det, andre ikke.
Ellers er jeg enig i fargedempingen, dette var imidlertid et av mine aller første bilder. Rawfila borte, mørkt og med få pixler igjen, bildet er kjørt gjennom NI også, så jeg tror ikke det er mye å gå på.

Brit
Anke S.
hei Britt,dette er 3.forsøk på å svare på ditt fine innlegg! jeg skrev for lenge,det går ikke så fort hos meg og alt håppet bort,da jeg trykte på sende.blev lei meg,men må tenke,:,,da skulle det ikke være ''.neste gang blir det tross alt en annen kommentar.nå har jeg fått forklaringen av min datter.internettet sjalter seg automatisk ut etter en stund og fordi det nå er sent igjen og jeg har en termin imorgen,må jeg igjen utsette det. kara må jeg jo også si noen ord til. ha en kjempegod dag!!! mvh anke
Tove H.
Skikkelig bra til å være ett av dine første! Liker det veldig godt, jeg. Lyset som kommer inn gjennom gitteret utenfra er nydelig og skaper en særegen stemning. Fin belysning på hesten, den malingslitte veggen, stripene i taket... Stolt og utilnærmelig gåtefull står den der i lyset og lar oss bare gjette hva den tenker. Ellers mange fine tanker som dette bildet har satt igang om barn og ungdom - hvor det handler om å se, om å bry seg.
Mvh Tove
Brit M.
Anke og Tove, takk for kommentarer!
Anke, dette internettet, du! Vi snakkes siden, vet du. Jeg følger med dine bilder nå.

Tove, ja jeg likte denne hesten og posituren jeg og. Ville nok gjort det bedre idag.

Det er rart hvordan et bilde, et hvilket som helst, kan utløse tanker om mange ting som angår oss, ting som er bra, eller ikke bra. Jeg liker å se at det er engasjement i mennesker, det tyder på varme og empati. Det er nok av kynikere.

Ha gode dager med eller uten fotoapparat dere og!

Brit
Anke S.
hei Brit,først nå ser jeg at det er en t i navnet ditt!jeg hadde en venninne med to.vil bare si,at jeg nå har skrevet for hånd,et svar,men jeg må vel skrive det som brev i en mail og etterpå exportere til denne siden,for at det ikke skal være bortkasta igjen,fordi det tar for lang tid,før jeg er ferdig med svaret mitt. ja det er rart,hvor mye det popper opp i hjernekassa plutselig,ved lidt lengere betrakning.forstår jeg deg riktig,,at du i det hele tatt først begynte å fotografere tidlig i åreller mener du med et kamera,hvor man må stille inn alt selv,blender og lukker?det har jeg enda til gode,jeg også!som Tove sier,så blev det jo så bra!!! jeg fikk mitt første digitale compaktkamera,et avlagd, etter min svigersønn.før det kjøpte jeg et v
ideokamera i Spania til halve prisen,av hva det koster her i Norge,et vanlig analogt kamera. så fikk jeg et digitalt videokamera,med stillbildefuntion og det er det jeg tok og tar bildene mine med.nå har jeg fått et nytt dig.videokamera,med bedre oppløsning,jeg ville altid filme barnebarna våre ,det var det viktigste for meg ,i første omgang.så kom alt det andre.det er jo gøy,men jeg vil også gjerne kunne det med blender og lukker. før det hopper bort igjen Brit ,til neste gang!du har jo så mange riktig fine bilder,liker de varme fargene dine! takk igjen og hilsener anke
Brit M.
Hei Anke, jada en T :-)
Ja jeg begynte med digitalt speilrefleks i mars iår. Er fremdeles inne i en læreprosess og vil være det lenge. Det er så mye å lære.
Hyggelig at du liker bildene mine, Anke! Har ikke tenkt noe om fargene var varme men de er kanskje det...
Det blir moro for deg å sette igang med speilrefleks når du kommer så langt. Det er litt å sette seg inn i, men nye kamera har gode manualer som man må lære seg godt. Kameraene er ikke så dyre lengre heller.
Lykke til ihvertfall.

Brit
Anke S.
hj. takk Brit for svaret ditt!nå først fant jeg ut hvor alle mine kommenterte bildene r å finne og da så j jo på d fine hestebildet igjen like før j skulle legge meg. jeg r veldig glad i varme farger og du har mange av dem.tar bare stemorsblomsten,det perlebildet,må se en x til,men kan ikke nå.må spise noe,før j legger mg,j blir verre og verre. ville du kunne anbefale et kamera til meg?skulle nok kjøpt d min svigersønn solgte,min datter likte d
også mye bedre en d han kjøpte nå.han kjøper på internettet,d r billiere der enn i buttikken.d blir sikkert en annen dimension,men min svigersønn prøvde seg på macro en dag ,med lys på asalie og ropte på meg,anke kom og se ,r d klart dette her.ja og marginen der var ikke stor!nei,d var ikke noe for han og så solgte han macroen.den skulle j kanskje også har kjøpt,men hva skal man rekke over og r d nødvendig?man må jo prøve å begrense seg og finne ut hva man helst vil gjøre.du r så flik med photoshop,d ville jo vært gøy å bli flinkere med d også.d r så mange muligheter,bare helsa holder.nå sitter j gådt bakover i en lenestol og d holder j ut ganske lenge,men når j maler .står j mye og d går over ryggen i lengden.etter 3 timer r d gådt å kunne sette seg ned.j har nok herjet for mye med den norske naturen gjennom alle år.vi har jo bygd hus i skogen og d var dumt! j skrev jo en lan g mail,men har ikke sendt den enda.allti r d noe nytt å tenke på og d må gå som d går. da må du ha en fin dag imorgen og en fin helg! hilsen fra anke
Brit M.
Hei Anke, og takk for at du sier så mye pent om bildene mine!
Anbefale kamera? Vel, jeg hadde en Finepix 7000, som jeg solgte og det angrer jeg på!
Det er et godt kamera og med mange finesser som et speilrefleks også har. Du kan også kjøpe objektiver til det, men det er i realiteten et kompakt kamera. Og enkelt å bruke. Billig er det også.
Mine første bilder, bl.a. denne hesten, er tatt med det. Du kan også se Lau's bilder, han har Finepix 9500, en nyere modell. Så hvis du ikke vil legge altfor mye penger i utstyr, vil jeg absolutt anbefale dette! Sjekk bruktmarkedet, får et for 3500-4000 kr.
Det scorer meget høyt på alle tester.
Jeg ønsker deg lykke til med valget. Det er jo så mye å velge imellom.
Må sove nå, god natt, Anke.

Brit
Elna T.
Hei Brit! Liker bildet eg òg. Lyset gjer susen...mvh elna
Brit M.
Takk for kommentar, Elna, hyggelig at du liker araberen min :-)

Brit
Arne L.
Jeg har lest gjennom kommentarene til dette bildet.. og er litt forbauset.

Slik jeg ser dette bildet er det et av de absolutt bedre jeg har sett av hest på boks der målet ikke er å formidle eksteriør, men mer en stemning hos hesten. Det synes jeg ærlig talt du klarer godt.

Det jeg ser her er nettopp den varheten som nettopp kjennetegner araberhester. Bildet viser jo tydelig at han følger med deg og det du gjør samtidig som han vender hodet en annen vei. Jeg synes dette egentlig sier meg mer enn de positurer der det ''skjer ting'' og hesten spiller ut sitt register.

Jeg er enig med Julie Erlandsen som liker dette og sier at bildet gjør deg nyskjerrig av hva hesten egentlig er så opptatt av. Svaret er jeg ganske sikker på ... den er opptatt av deg som ser.. og prøver intenst å ikke vise det.
Arne :-)
Brit M.
Arne, tusen takk for fin og gjennomtenkt kommentar. Klart han gjør det, forstår jeg nå. Det gikk 20-30 hester utenfor et stykke unna, regnet med det var de han var så intenst opptatt av, men når du sier det slik...pleier å få god kontakt med dyr, rart jeg ikke tenkte på det.
Setter pris på at du sier du syns jeg har formidlet stemningen godt. Jeg liker dette bildet godt selv, syns det er utrolig vakkert, men min uerfarenhet kom så godt frem i form av støy at det ødela bildet, syns jeg. Jeg har også kjørt det gjennom NI, så der er det ikke mer å gå på.
Takk igjen for at du tok deg tid til å lese kommentarene og kommentere så godt og utførlig. Setter virkelig pris på det.

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu