Orrhane
Det kommer mange meget gode orrhanebilder for tiden. Må prøve med ett jeg også!
Utstyr
  • Canon 350d
  • Canon 300mm f4 l is
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger300
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253512} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Terje S.
Flott Orrhanebilde med fin skarphet.Kunne kanskje tenkt meg en tanke mer kontrast. Vi andre kvier oss etter at Stian la ut sine bilder fra leiken. Det blir som å hoppe etter Wirkola. Neida stå på. Han kommer til å få mye uskarpe bilder etter at det store kloakkrøret kom i hus. Minimal dybdeskarphet på f.2,8. Han må blende ned -men du slipper. Bortkasta penga spør du meg.

Hils da

Mvh Terje
Marius O.
Hei Terje

Takk for kjapp kommentar!
Vi skal ut nå snart for å teste kloakkrøret, ryktene går om høner på orrleiken. Sitter nå og drøyer tida med litt behandling. Er spent på hva røret prestere ja, men det er vel som du sier litt lite dybde på f.2,8 ja! Ja ja, det spiller vel ingen rolle når man har ræva full av penger!

Mvh Marius


Terje S.
Har kloakkrør sjøl og det er knallbra . Lykke til gutter. Håper dere ikke får besøk av Hønsehauken da.

Terje
Anne Ø.
Utrolig bra utført, flott skarphet og fine omgivelser.
Dette må være artig å være med på.

Anne:)
Ole Martin D.
Veldig bra Marius. Herlig at det dukker opp stadig nye toppfotografer fra Flatanger!! Nå letter skydekket og vi vil få ei flott uke med masse toppbilder.
Vi ser også spillskit ved Orrhanen. Det er mulig det er denne karen som lå i ein fjærdunge i går ettermiddag, død og fortæret. De er utsatt for mange farer i disse dager, spinnville kvinner og rovfugle! Lykke til unge mann. Stian jobber med sin nye linse i sjøsprøyt! Vil vel hefte autofokusen noe alt saltet:-)
Svein B.
Finfint bilde av hanen Marius, det blir vel litt mer fart på leikene her i fjellet og nordover snart også når orrhønene melder seg på. Ørlite mer kontrast tåler bildet nok, men ike dra på mye siden du her har hatt akkurat det vage fine lyset som gjengir slike svart-hvite fjærdrakter så godt. Flott!

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Pent orrhanebilde dette Marius. Har egentlig lite å utsette på det. Mulig litt mer kontrast, og kanskje presentert lit mørkere så hadde du hevet det et lite hakk.

Og når det gjelder utstyrshysteriet:) Etter min mening trenger du nesten ikke utstyr for å ta gode naturbilder. Det du egentlig trenger er 10.000 dager og netter i felt, men så ender vi altså opp med å kjøpe stadig mer utstyr. Vi går som fluefiskerne i fella, og tror at med den nye snella og flytebuksa skal det bli enda flere turer ut og enda mer fisk.

Hvor mange naturinteresserte har ikke kjelleren full av utstyr som aldri blir brukt...
Hva med å ta en måned permisjon og reise til skogs i stedet for å kjøpe den linsa til 30.000. Hva tror du det ville blitt best bilder av??? Men er jeg noe bedre? Nope! Snart kjøper jeg vel noe nytt for å kompensere for alle disse innedagene i april:)

Stian er derimot et kapittel for seg. Han er både ute, jobber og kjøper utstyr. I natt sendte han meg tre meldinger klokka 04.00 fra leiken...
Kjell Ivar Ø.
Flott av Orrhanen i blåsepositur skarpt og fint.
Mvh Kjell Ivar
Kjell Sigurd S.
Et av de bedre av denne så langt i år. Fine farger, flott positur og veldig fin bakgrunn/miljø. Bra.

Kjell S
Marius O.
Hei alle sammen!

Takk for kommentarer!
Ole M: det finnes bare topp fotografer i Flatanger!
SB : Var ute på leik i natt, hønene var der, men var meget forsiktige. Ikke noe særlig utbytte av denne natten i kamo, fuglene ankom i 3 tia og dro i 6 tia, med overskyet vær og litt regn blir det ikke all verden på brikken!

Kjartan: Er ikke noe bedre hva angår utstyr jeg heller, har ettervært en verdifull samling av utstyr til hobbyer, det være seg våpen, dykkerutstyr, fiskestenger osv.
Lå 7 meter unna stian i natt, men som nevnt ovenfor ble det ikke det helt store, men det blir. Bare været slår til litt!

Yess, der slo rbk brann på lerkendal, en fullkommen helg! En fototur på sjøen, en tur på orreleik, og tur på fjellet med bikkje og fiskestang.

Liver er herlig i Flatanger!

Mvh Marius
Stian H.
haloi !

Fin orre, flott lys, bra gjengitt. Virket kjent den der karen!

Takk for laget i natt, men var du såpass våken at du fikk med deg leiken? Syntes det var mye tung snorking borti haugen der. Var det en reaksjon på akutt nikotinunderskudd, eller var historien om gjenglemt snuseske et påskudd for å slippe å spandere? Det har vel blitt dyr vare etterhvert...

Det var en utrolig morgen, bare synd at forestillingen startet kvart over tre, og sluttet før lyset var der. Tunge skyer og regn hjelper ikke akkurat det heller.
Morro med den intense stemningen det ble når hønene kom. At slåsskampen skulle skje helt oppå kamuflasjen min hadde jeg ikke trodd! artig var det ihvertfall.

Kloakkrøret fungerte fint det, men så lenge motivet var likt det jeg har fra før, i finere lys, var det vel ikke så mye å skrive hjem om. Satset alt på å få høne ( det var noe nytt...), men det blir vel på både den ene og den andre utover våren ;-)
Kloakkrøret var verdt hver krone, for makan til orrfugllokk har ikke jeg hatt. Om det var lysblink fra det feite glasset, eller den flotte hvite fargen fra solbenderen som lokket hanen vet jeg ikke. Den kom uansett målrettet mot linsa og stoppa 10cm fra kamonettet. Mulig han speilet seg og nøt sin egen skjønnhet, men det er vel mer sannsynlig at han var lammslått og imponert over optikkens flotte design, tekniske kvalitet og fullendte konstruksjon. At han skulle gjøre denne opptredenen to ganger bekrefter vel det hele.

Lurte på om jeg skulle lette litt på kamoen å slippe han inn, men disse sjalu kranglefantene er det vel best å holde unna soveposen! Dessuten hadde han så stram ånde etter all bjørkebeitinga i vinter...

Vi får prøve igjen i morgen, så må det vel bli høne på oss en gang også!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu