Tripp, trapp
Tatt på vei opp Stoltzekleiven i Bergen. Puh!
Jeg liker komposisjonen, men står litt fast på tonearbeidet. S/h gjør bildet mer ryddig enn fargeversjonen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-01 03:01:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-01 21:17:30
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon PowerShot S80
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt med stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253912} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Vidar S.

På min skjerm, som forøvrig er ny-kalibrert, virker det som om de mørkeste delene på bildet ditt har grodd litt igjen. Likeså er de lyseste partiene utbrent. I sort/hvitt kan du bruke følgende tommelfingerregel: litt tegning (detaljer) i de mørkeste områdene, kanskje 95-98%. Litt sort i de hvite partiene, 3-5%. Har du dette på plass er det mye lettere å få mellomtonene riktig. Husk at i et 8-bit sort/hvitt bilde har du 256 tonetrinn å ta av. Det holder for å få et vellykket resultat. Hvis du har Photoshop så finnes det her noen fremragende verktøy for å kontrollere toneskalaen. Lykke til!

Hilsen Vidar
Torbjørn K.

Her også har du et bilde med mye ''kaos,'' men siden du har med et punkt å fokusere på (personen til høyre) blir dette veldig mye bedre enn det forrige. Fin dybde i bildet også, med veien som leder blikket innover i bildet til den neste personen. Jeg liker godt kameravinkelen som er rettet noe nedover, og dette er et bilde som helt klart gjør seg best i sort-hvitt. Du kunne også jobbet mer med dette bildet, og selektivt gjort enkelte partier mørkere/lysere ved dodge og burn-tool. Jeg ville da tonet ned bl.a det lyse partiet nede til venstre og kanskje deler av den lyse skogen. Veien og personene (ihvertfall den til høyre) kunne med fordel vært gjort noe lysere.

Torbjørn
Lars Ivarson F.

flott i svart kvitt..lika versjon 1 best..fin komp i biletet..
Ola Alexander V.

Takk for hyggelige kommentarer. Skal forsøke å følge de råd som er gitt. Bildet er tatt midt på dagen, i strålende solskinn. Dermed ble enkelte flater utbrent. Har prøvd å skape en lun stemning i bildet ved å mørkne veien og personen til høyre, men det ble kanskje for mye, og gjengrodde partier.

Mvh Ola
Ivar S.

Kreditt for fin komposisjon og kameravinkel - her har du gjort framsteg. Også eg trur dette ville vorte betre om du ikkje hadde utbrente parti i høglysfelta på vegen - dette skal sikkert ikkje vere vinterfoto med snø. Truleg burde du under fotograferinga hatt eksponeringskompensasjon på ca 1,5 trinn innstilt på apparatet, dette ville sikre detaljar i høglyspartia slik at du deretter kunne lysna skyggepartia i PS eller liknande program.
Ola Alexander V.

Hei Ivar! Takk for kommentar. Er enig i at eksponeringskompensasjon hadde vært en fordel her. Har lagt til ny versjon, der noe er forsøkt retta opp.

Mvh Ola
Anna Rosa L.

Ha, ha. dette blir så komisk! Jeg kjenner meg sååå igjen!!! Bare det at jeg er den som kommer tuslende i ettertid...
Stilig og morsomt Herr Ola A!!!
-rosa-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu