Mathematics is the language with which God wrote the universe
~Galileo Galilei~ sa dette...
jeg er verken en god matematiker eller en religiøs person, men...
ny dag nye eksperiment, og her fikk jeg en tanke om mathematical beauty, som er et begrep som eksisterer.
god helg
tja...?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-04 13:31:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-04 14:40:53
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 17-55mm F2,8 AF-S DX IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger843
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja hvorfor ikke?

Du har gjort en god ps-jobb her og det kledde motivet syns eg.

Flott !

Inger Anne
Anne Ø.

Dette er mer en matematikk:) flott, utrykksfullt og så bra med lyset
som du har fått inn her der noe av ansiktet er noe mørkere.
Artig, flott , svært godt laga!!!!
Liker også V 2.

Anne:)

Line M.

Tja??.....Det er jo knallbra!! Komp, lys, fargetoner (v1)....meget bra!! Veldig stilig med den matematiske effekten. Går for v1, den er nydelig!! v2 blir litt for sterke farger for duse lille meg ;-)
Mvh
Line
ketil o.

Hei! Et flott portrett dette. Fin komp,flotte farger. Formlene gjorde seg bra på dette bildet.
Mvh:ketil
Laurberg G.

Hej John. Jeg kan helt afgjort godt lide din version 3. Forekommer at være et naturligt lys. Her er god struktur i hud og hår. Måske lidt for stor difference fra skygge- til lysside for det klassiske portræt, og måske for lille til at gå som lowkey. Jeg ville gerne have haft direkte kontakt med modellens øjne og lidt mere lys. Desuden ville jeg også gerne have haft lidt mere rum forn modellen i venstre. Til gengæld ville jeg så skære ca det halve at det tomme stykke øverst. Generelt: Et flot portræt af en god model i naturlige farver. mvh. lau
Line M.

Se der ja, no vart det bra ja :-) Nå fikk jeg jo virkelig problem med å velge versjon. Synes det er to helt forskjellige bilder. V2 et vakkert portrett av en nydelig kvinne (med flotte fargetoner ;-) og v1 er like nydelig, men det blir på en måte mer enn bare ett portrett. Det oppfordrer til tanker og meninger ifht tittel og textur. Er statig like imponert over lysbruken din. Me like :-)
Mvh
Line
Avsluttet .

Stilig! Kult konsept. Får lyst til å herme ;p
John Andre A.

takk for kommentarer:-)
Laurberg: kontakt med modellens øyne....jeg ser hva du tenker, men i dette føler jeg at bildet har et annet perspektiv. det er tatt fra en anelse lav vinkel, slik at hun er forhøyet en smule; slik at hun fremstår stolt og selvsikker (kanskje jeg er inhabil:-))...det var ihvertfall hensikten.
men fint med refleksjonene!
ja line, det er to forskjellige bilder...den som henger hjemme er V3, men så at det var artig å leke litt i PS.
Julie: herming er ikke lov...haha. neida, vi henter inspirasjon der vi ser den, og ser du noe du blir inspirert av utfordrer jeg deg isteden til å leke med struktur/tekstur og komme med din egen sak, for det er du kapabel til i massevis:-)

John
Helge R.

Hei John!
Jeg var inne på dette bildet tidligere, nå har jeg tid til å studere det du har skapt. Det er klart at v1 er i min gate, en spennede kombinasjon av matematikk og kvinne, er det formelen på formene hennes?
V3 er den billedskjønne utgaven, her er du når det perfekte, litt mye blur trekker litt ned, men bevares bildet anbefales.
Ha en flott natt hilsen
:)Helge
Per Einar G.

Hei,

Versjon 3 var jo helt etter boka da, men versjon 1 var kreativ, tankevekkende, spørrende ja simpelthen alt som mattematikk kan være og anbefales. Håper du fant den rette formelen ;)

Mvh

Per E.
Cecilie L.

Dette var veldig bra :) ... liker alt ved dette :)
John Andre A.

Helge: For å være helt ærlig har jeg ingen anelse hva formelen betyr, men jeg tror det er geometri (auch, på tynn is her). Jeg hadde stor suksess med matte på ungdomsskolen, og 1 1/2 år på VGS, men så kom knekket; der de som ikke ble cocky faktisk fikk til veien videre, mens andre (meg) stolte blindt på egen evne til realisering og intellekt, og bommet:-).
Nok om formler: jeg liker å tenke at det er formelen for skjønnhet, og mine tanker om motivet.
Så Per: Ja, jeg har nok funnet den rette magiske formelen:-)
Takk for oppmerksometen og anbefaling.
Og takk Cecilie L.

John
Odd Tore S.

Tja, Galilei var jo en ovklok person, men han holdt seg vel mest innenfor lineære fenomener. Eller som en kollega av meg sa engang da vi diskuterte plastisk deformasjon, som kan være meget ikke-lineær. ''Dette kan vi vise med en enkel matrisemulitplikasjon''.
Matematikken kan brukes til å beskrive virkeligheten innenfor begrensete områder hvor vi kan utvikle modeller som beskriver det vi tror vi ser. Så faller noen for fristelsen til å glemme begrenset gyldighetsområde og alt det som ligger utenfor dette, men ekstrapolerer like fullt friskt. Klimamodeller kan være et eksempel på dette. De ser inn i fremtiden, men hvor korrekte er de f.eks. for det som skjedde i bronsealderen?
Mer enn nok om det.
v1 er en interessant sammenstilling, uten at jeg helt klarer å få øye på sammenhengen mellom geometri og vakker dame. Det ser heller ikke ut til at utledningen angår det gyldne snitt, som vel er definert som vakker matematikk.
Men hva gjør det? Bildet utfordrer og setter i gang tankevirksomhet, og det synes jeg ofte er det mest spennende ved bilder.
I forhold til v1 blir de to andre versjonene pene, men ikke særlig inspirerende.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu