Parkert III
Bakklandet i Trondheim
Søndag 6. mai 2007 klokka 11:40
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger878
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254977} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Marit O.
Fargerikt og stilig
liker etterarbeide her!

Mvh Marit
Aud Elise S.
Hei Jan Frode!

Det der var en artig parkering : )
God, gammel årgang med horn..!
Flotte farger som vanlig!
Dette kunne du også hatt under kategori ''humor''..

mvh Aud
Per Olav V. T.
He-he, kjente igjen motivet på oversikten før jeg klikket inn og leste den lille teksten. Den har stått sånn en god stund nå. Nesten så en lurer på om den er bevisst plassert der for stemningens skyld. Du fikk fint til speilingen med huset bak deg for å få med Bakklandsjarmen uten at du synes for godt selv.
Ole B.
Veldig bra bilde. Skikkelig retrosykkel. Er vel noe av det verste som er laget for å sykle på.
mvh Ole
Ann T.
Et stilig bilde! Like fargene veldig godt. Fin tekstur på veggene og bra med refleksjoner i vinduene på døren.
Mvh. Ann
Inger Anne Maritsdotter V.
Herlige fargerike detaljer i bybildet,
sånn umiddelbart følte eg at rekkverket forstyrrer litt, men det hører vel med:)
Artig med den gamle sykkelen, husker godt den modellen:-)

Mvh Inger Anne

Marthe Kristine K.
Dette bildet likte jeg utrolig godt!! Sterke fine farger og morsomt motiv!!

Kjempe bra jobba!!

Vennlighilsen marthe
Dorte G.
Kjempemorsomt sett, flott bilde! Så morsomt at de har pyntet med påskeliljer uten å flytte sykkelen!
Anne E.S. E.
Morsomt bilde og glade farger . Liker bildet ditt veldig godt.

MVH Anne
Brit M.
Gikk forbi sykkelen i ettermiddag. Du har gjort mirakler med fargene, syns jeg. Den virket grå og kjedelig der den sto. Liker veldig godt fargeskalaen du har fått fram i bildet, gult, orange, mørkrødt, til og med rosa! Og den flotte blåfargen på gelenderet, kjempemessig.

Brit
Torild H.
Bildet blir særdeles levende med denne blandingen av rød/orangefarger over hele bildet og de få blå innslagene i speiling på vindu og i rekkverk. Riktig lystig syn!
Ole B.: ...verste som er laget...: ikke helt enig i det. Har selv en slik som reservesykkel for hele familien, og bildet her viser jo at den er lett regulerbar. Og har hele to gir, triller som bare det!
Om ønskelig; se min ''versjon'', her parkert for vinterenbilde nr. 268795
Mvh Torild
Anne-Lise S.
Et artig og godt observert gatefotografi dette her, Jan Frode! Her har du fanget nostalgien både gjennom sykkelen og omgivelsene! Flotte farger får du frem, og jeg synes også du lykkes godt ift. strukturen i både asfalten og på veggene. Fint hvordan du får frem den avflakka malinga, som står i stil med rusten på sykkelen. Velbrukt denne her, and still going strong!

Anne-Lise
Espen A. I.
Et herlig motivvalg, som vanlig farverikt fra deg, jeg kan ikke si meg uenig i noe av valgene her. Nær perfekt komp.

Espen
Inger-Lise S.
Hei i natten! Et godt motiv med fine farger. Rent umiddelbart syntes jeg det ble rotete,men jeg har ikke greie på gatemotiv...Men hverken livet eller omgivelsene våre er ''ryddig'' , så det du formidler er jo virkeligheten. Bra!
Et bilde som forteller og samtidig gior rom for fantasi!

Inger-Lise
Steinulf L.
Fargerikt og sprudlende bilde. Likte dette.
Simen B.
En skikkelig farvebombe og et artig motiv. Flotte fargevariasjoner som går igjen i sykkelen og veggen. Speilingen i døra er også flott. Liker dette svært godt.

mvh Simen
Kjell Sigurd S.
Du har tydeligvis et godt blikk for motiver. Dette var en fornøyelig situasjon. Fargesterkt med mange små detaljer å beskue. Ustnittet virker kanskje trangt oppe? Severdig.

Kjell S
Stig Børre E.
Herlig bilde. En fargeeksplosjon.
I tillegg er kompen stram og fin.

StigB
Christer B.
Litt morsom. Pen etterbehandling og deilige farger. Skulle gjerne hatt en cm til i toppen så hele døra kommer med. (Ser først nå at jeg bare gjentar det alle andre har sagt.. vel,vel)
Odd Tore S.
Det var nok i sin tid et sykkelkjøp hvor sykkeltype og størrelse ble bestemt av parkeringsplassens størrelse.
Et friskt og originalt bilde.
Med de speilingene jeg ser i dørvinduene her, ville et opptak uten sykkel og med hele døra også hatt mye for seg.
Bakklandet er mange MPix verdt!
Odd Tore
Anne Lene B.
Hei Jan Frode
Stram fin komp med frekke farger, dette var rett og slett snadder!
Svart bra sett og fanget og et herlig bilde!

Hilsen Anne Lene
Per Olav V. T.
Grunnen til at jeg kjente igjen motivet tidligere her oppe var pga at jeg hadde sett meg ut motivet selv til en passende anlednig (sykler-går ofte forbi der). Men jeg syntes det var noe som ikke stemte i speilingen av bakgrunnen når jeg kikka innom bildet ditt igjen. Ble spesielt nysgjerrig på hva det røde var. Så i dag at det er en rød Seat som står der og som speiles i døra samt hvor nærme du må.
Dermed falt en del saker på plass. Det røde taket fortsetter i øvre vindusrekke mens du har klonet bildet i venstre nedre vindusrute. Det vises ganske tydelig med gjentakelsen av vinduskarmen og bruddet på rekkverket. Dermed falt anerkjennelsen for etterarbeidet et par hakk her hos meg... med litt mer tålmodighet ville kloningen blitt bedre, eventuelt tatt ett par bilder til med litt forskjellig innfallsvinkel for å ha bildemateriale til manipuleringen. Men hvis hensikten var at jeg skulle stusse på noe i bildet fikk du til det. Bildet er absolutt severdig og har flotte farger. Kommentarene over sier vel sitt.
mvh Per Olav
Per Olav V. T.
...eller tok jeg grundig feil nå? :)
Torbjørn K.
Det er jo bare å bøye seg i støvet av dette bildet, Jan Frode. Fargene er nok en gang helt i særklasse og komposisjonen artig og finnurlig uten at jeg helt klarer å sette ord på hva jeg liker. Et bilde som traff meg med en gang, og som jeg med glede gir min anbefaling på!

Torbjørn
Jorun Kristin N.
Hei Jan Frode!
Forstår ikke hva som skjer, noen ganger kommer kommentarer dobbelt,
eller så uteblir de.
Vel, husker ikke helt hva jeg nevnte i kommentaren som forsvant,
men en ting er sikkert;
Bildet er Kjempe,
utrolig flott.
Dette likte jeg særdeles.

Mvh
Jorun
Ivar B.
Et utrolig fasinerende og stemningsfullt bilde. Herlig fargesammensetning, speiling og motiv. Finner ingen ting å sette fingeren på her. Mvh Ivar.
Andreas S.
Hei

Herlige farger og et topp komponert ''portrett'' av min yndlingssykkel! I mine øyne er detaljen med pærta (les: hornet) på styret helt genial!

Mvh. Andreas D.
Tone A.
Hei Jan Frode
Dette bildet har eg sett på fleire gonger og det passar svært godt inn i ''Parkert-serien'' din, pga at også her der det linjer og fargar som gjer mykje for bildet.
Men dette bildet er det litt meir liv i pga dei småe grasstustane som veks opp gjennom asfalten og krukka med minipåskeliljer som forhjulet støttar seg til saman med grønskeflekkane på kantsteinen. Teksturen på dei avflassa murveggane står fint til den gamle sykkelen med rustprega rør under setet og sykkelstang. Hornet er ein flott detalj som forsterkar nostalgien.( Sjølv hadde eg ein slik sykkel i 1974.)
Sykkelen er jo flott plassert utanfor døra som med alle linjene og speglingane gir flott dybde. Løye å lesa at dette røde er ein Seatbil som reflekterar seg nederst i ruta. Sykkelen, døra og speglingane gir mest 3D-kjensle her.
Fine fargar spesielt orangetonane og ein fin komposisjon med skarpe detaljar.
God 17.mai!
Helsing Tone
Anne Ø.
Et herlig motiv og med de fargene da!!!!!
Virkelig godt jobba!!

Anne:)
Linde G.
Hei

Veldig artig bilde der dette med det massive fargeuttrykket kombinert med herlig sykkel ,skaper tilsammen et artig uttrykk. Du har sikkert dratt til på metning og her funker det fordi det er en del av det du skal uttrykke.

Hilsen
Linde Gilberg
Jan Frode A.
Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer og innspill/synspunkter.
Og takk for etpar anbefalinger :-)

Beklager forresten at jeg er seint ute med å takke dere. Bildet har jo nesten støva ned nå ;-) men bedre seint enn aldri håper jeg da.

Spesielt takk til Per Olav V. Tverfjell for engasjementet. Setter pris på din kommentar, og synspunkter. Jeg ser i ettertid at jeg kunne gjort en bedre jobb med å klone bort speilbilde av meg selv i døra. På den andre siden; gammelt glass med ujevn flate osv. kan jo godt lage slike brytninger i speilbildet ;-) Uansett, jeg føler ikke at denne lille 'tekniske svikten' forstyrrer det innholdsmessige, og det er jo trass alt innhold og stemningen i miljøet som jeg ønsker å videreformidle.

Takk igjen alle sammen.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu