Horndykkere
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300-800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_255897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Carsten A.
Skikkelig pent av dette paret i fine omgivelser!

På min skjerm ser det ut som presentasjonen kunne vinne litt på en forsiktig løfting av mellomtoner.

MVH CA
Per Einar G.
Hei,

Enda ett godt bilde fra deg, jeg kan ikke finne noe å pirke på, kansje prøve å få frem litt mer av skyggepartiet......glem det! Jeg ser at det ikke lar seg gjøre og bildet er bra som det er. Flott!

Mvh Per E.
Knut Børge S.
Hei Kjartan!

Et meget flott bilde av horndykkerparet Kjartan. Skarpt og fint med flotte farger, fint lys og en nydelig vannflate. Virkelig noen vakre fugler dette!

mvh KBS
Terje S.
Flott av Horndykker dette Kjartan i knall bra lys. Enig med CA vedr å løfte det litt i mellomtone.

Terje
Aleksander M.
Hei
Et meget vakkert bilde, der lys, linjer og fager i vannet er perfekt, men ser ut som du kunne fått det litt bedre teknisk?

Mvh Aleksander
Svein B.
Flott bilde av horndykkerparet der lys og fint harmonerende fargetoner i fugler og vannspegl danner en god helhet. Jeg liker bildet som det er, det er helt på grensen mot i mørkeste laget- men på skjermen min nå synes jeg dette ser bra ut.

Mvh
Svein B
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Liker bildet godt, særlig de fargene som danner bildet. Både i omgivelsene og fuglene. Veldig bra!
Kunne kanskje hentet litt i de mørkeste delene og om det kan gjøres skarpere vet jeg ikke, men det virker ikke helt topp. Men som presentert her blir det underordnet.

MvH, Johann
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et flott bilde av horndykkerne. Fin skarphet og et godt lys skaper fine omgivelser og detaljer i fuglenes fjærdrakt. Bilde har noe for mørke partien, der en kan justere kontrasten og mellomtonene som nevnt i kommentarene over. Flott fanget i et fint utsanitt Kjartan!

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Øyvind T.
Flott bilde av flotte fugler. Disse må være sjeldne her sørpå, tror jeg.
Øyvind
Kjartan T.
Takk for gode tilbakemeldinger på dette bildet. Det er tatt i litt hui og hast i forbindelse med test av en ny lokalitet for horndykker som jeg sjekket ut. Godt lys denne kvelden og tre timer i kamuflasjeteltet ga noen ok stemningsbilder, men jeg skal prøve mer på denne fantastisk flotte arten. Fuglene har også mye fin adferd som ikke er dokumentert så alt for godt på bilder.

Fuglen er nok ikke så alt for vanlig på dine kanter av landet Øyvind. Den havnet også på rødlista i år etter kraftig tilbakegang i Nord-Norge. Her i Trøndelag ser den derimot ut til å holde stand. Det blir gjort grundigere undersøkelser om dette i løpet av året. En flott fugl er det i hvertfall!
Carsten A.
Fuglen er vel egentlig sjelden her sørpå, men det til tross fikk jeg ifjor engang et glimt på langt hold av en horndykker på Østensjøvannet (innenfor grensene til Oslo). Men det var nok bare en på gjennomreise. Dvergdykkeren hekker derimot i nærområdet av Oslo.

MVH CA
Svein B.
Her i Oppland har nok horndykkeren blitt vanligere de senere årene, og hekker nå i flere fjellvann spredt omkring. Men noen svært vanlig art er den slett ikke her heller. Men for en vakker fugl det er!!

Mvh
Svein B

Kjetil S.
Fin fugl og bra lys. Skarpheten holder ikke helt mål etter min smak. I Midt-Norge har vi sett en klar økning av bestanden det siste tiåret, og det er jo gledelig.

Kjetil
Ivar B.
En lekker stemningsskildring rett og slett. Den mørke stripa bak fuglene bidrar til balanse i bildet. Ser litt soft ut i skarpheten uten at jeg synes det gjør så mye i denne stemningen du skildrer. Mvh Ivar.
Kjartan T.
Takk for nye tilbakemeldinger på bildet, og flere opplysninger om arten. Enig i at skarpheten ikke er på digitalnivået her Kjetil. Skal tilbake i dagslys og ta litt andre bilder av fuglen. Og takk til Ivar som er grei og ser mer på stemninga:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu