Viltre bevegelser
Ok, Kjartan og Stian har lagt lista kjeeeempehøyt for typen ''bevegelses-bilder''..... Men prøver ett allikevel ;) Bildet ble tatt på Ekkilsøya nå i kveld med høljeregn og ekstremt dårlig fotolys (ihvertfall for min del). Dette er da 2 av 4 rådyr som hadde det kjempeartig ute på ei eng selv om det var møkkavær! De hoppet og spratt og var helt tussete. Bildet ble tatt fra bilen mens den stod og gikk...veldig mye vibrasjon ja!!
Det er mulig dette bildet ikke fungerer i det hele tatt! Men i mine øyne ble det litt artig og faktisk det eneste uskarpe bildet jeg noengang har beholdt! Ble litt inspirert til å prøve dette også av dere andre som er flinke til det ;) Håper dere ihvertfall liker posituren til rådyrene om ikke annet! Tar imot all slags konstruktiv kritikk med masse takk ;)
Utstyr
  • Olympus E-500
  • Zuiko 40-150mm 3,5-5,6
  • Brennvidde150mm
  • Blender-
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger581
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256335} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .

Jeg syns dette bildet ble artig jeg.
Masse fart og action her og en ser at de har det veldig kjekt disse to.
Syns det er greit at det er såpass uskarpt siden en ser så godt at de er i farten:-)Men det er vel litt smak og behag også.
Hilsen Tone!
Kjartan T.

Ahh... Jeg liker dette! Rådyra driver sin dans i disse dager. Snart er det brunst og dette er adferd du ikke ser så mye av i lyset. Bildet beskriver naturen på en helt annen måte en nærportreter og stemningsbilder. Her har du et foto som gir en historie, noe som etter min mening er svært verdifult.

(Tenk at råa kan bli paret en gang mmelom juni og august for så selv å bestemme når kalven skal bli født til neste vår. Ja, for forskning har vist at den kan utsette fødselen under dårlige forhold i naturen. De går normalt drektige alt fra 264 til 318 dager.)
Linda G.

Hei! Tusen takk for flotte tilbakemeldinger. Det er artig å se at dere også liker bildet;) Ekstra stor takk til Kjartan for utfyllende info om Rådyra... Det er virkelig en fantastisk egenskap disse rådyra har når det gjelder å videreføre arten. Og det er dessuten fantastisk å oppleve disse dyrene i en annen situasjon enn når de beiter....eller løper unna ;) Hilsen Linda
Avsluttet .

Hei.

Likte dette. Et bilde med masse liv syntes jeg. Bilde er uskarpt som du sier, men jeg syntes det funker:)
Fred S.

Helt opplagt bra. Jeg har stor sans for den visuelle slagkraften til bilder av denne typen, og du lykkes langt på vei her. Uskarpheten og det som ut i fra bakgrunnen kan virke som en slags panorering gir liv i massvis. Mye mer spennende enn de mer vanlige statiske og ''frosne'' variantene.

vh fred

Ola Alexander V.

Knallbilde! Flott utsnitt, fine fargetoner. Uskarpheten hever bildet.

Mvh Ola
Linda G.

Hei! Tuuusen takk for flere flotte tilbakemeldinger, var redd for at det var bare meg selv som likte dette bildet, men det er virkelig flott å høre at dere også liker det....;) Hilsen Linda
Thorbjørn R.

Kjempeflott! Du får virkelig fram bevegelsen.
Vidar S.

Visuelt vilt og tøft!!! Funker meget bra - fantastisk bevegelse og fart i bildet! :o) Vidar
Odd E. k.

Hei Linda!

Flott fanget dette Linda. Uskarpheten er god og fanger de gråbrune rådyra fint mot den grønne vårenga. Posituren på dyrene er viltre der de trener til høsten kamp om hunndyra. Meget flott dette, da du har fanget de i flotte bevegelser. Likte bildet godt.

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Marit O.

Hei Linda!
Her har du fanget et flott øyeblikk,finne bevegelser i bilde
mye action i bilde og bakgrunnen fremhever disse fasinerende dyra.

Mvh Marit
Tom E.

Hei!
Full action her ja,synes dette ble meget bra.
mvh tom
Kjell Ivar Ø.

Sånne bilder kan man gjerne lure på om fungerer. Synst dette
fungerte bra pga det såpass skarpe hodet til bukken til venstre.
Tross alt veldig mye bevegelse i dette bildet. Det er flott Linda
nesten litt malerisk. Mvh Kjell Ivar
Terje S.

Har sett innom ett par ganger på bilde og jeg begynner faktisk å få litt sansen for det. Er normalt anti til slike bilder men det må vel fordøyes på linje med Lutefisk og Gravlaks. Det som berger det her er den venstre ungbukken som er såpass skarp at jeg ser hva det er. Har begge rådyrene vært som det til høyre har det blitt for drøy kost for meg.

Terje
Linda G.

Hei hei! Tuuuusen takk for yttterligere kommentarer, er såååå glad for at dere liker dette bildet! Jeg synes selv det er så festlig. Takk til Terje for kommentar, så koselig at du liker det ''kreative'' bildet mitt ;) Hilsen Linda!
Knut H.

Hei Linda.
Syns faktisk med den lukkertiden at bilde ble
ganske skarpt.Bilde indikerer fart og bevegelse
og bukkens positur i spranget er fengende.
Tøfft og kreativt.Dette funker bra de.
Mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu