- Når det går mot kveld -
Dette bildet er tatt same kvelden som Einsemd II bilde nr. 308027 og her er det ''Windowsmarka'' som ligg på høgresida av den steingarden.
Her er det dei gylne solstrålene frå sola som får fram gløden i steinane. Eg ville ikkje klatra over piggtrådgjerdet i høgrehjørnet og bua meg over lengst mogleg for å ta dette bildet.
Sola er i ferd med å gå ned og difor er himmelen så lys i venstrehjørnet.
Dette flotte området ligg like ved eit traffikert kryss, og her ved enden av steingarden ligg dette like ved ein krapp sving. Så det var mange som senka farten ved synet av meg hengande over gjerdet.
Bildet inngår i albumet Motiv frå Time kommune -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-16 10:22:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger488
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256724} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
sherzad t.

Hei tone... Utrolig flotte linjer med god komposisjon, fine naturlige farger og fin dybde... du tar utrolig fine bilder... likte spesielt gjerdet som går innover i bildet...

Mvh. Taheri
Grethe S.

Hei!
Flottte linjer, både på himmel og bakke...
og supert lys!

Grethe
Geir N.

Her skaper muren en skikkelig dybde. Farvene er gode og et godt lys.
meget bra.
mvh
mvh
Geir
Tommy V.

Flott bilde, gjerdet er med på å fokuset innover i bildet, og gir en flott dybde. Er det noe å pirke på må det eneste være at begynnelse på gjerdet er litt forstyrrende, ville kanskje ha kuttet ved den store steinen. Men bevares flott komponering!

mvh
Tommy
Monika Frisvold V.

Hei Tone
flott komp med muren som skaper en flott dybde...
fine linjer både i mur og i skyer.... likte dette :)
mvh monika
Ole-Kristian T.

Hei Tone, liker bildet ditt veldig godt; elsker nemlig slike steingjerder. Og her bader det seg i et varmt kveldslys som gjør det ekstra dekorativt. Flott dybde der steingjerdet leder innover mot gjerdestolpene og trærne innerst. Jeg liker stolpen helt til høyre, som også bader seg i sollyset. Og så elsker jeg slike buede bakkekammer som det er her, helt nydelig! Litt minus for meg er de to stripene etter fly.
Andreas S.

Hei!

Det her var et herlig stemningsfullt bilde med supre farger, flott komposisjon og en herlig dybde. Kort og godt meget severdig!

Mvh. Andreas D.
Torbjørn K.

Stemningsfult Jær-bilde dette her Tone. Muren skaper fin dybde, men den blir kanskje noe vel dominerende i forgrunnen. Jeg liker veldig god haugene i bakgrunnen.

Torbjørn
Tom T.

Et veldig bra bilde:) Dybden er meget bra, flink er du:)

mvh Tom T
Avsluttet .

Vakkert kveldslys ovet et bilde med flott dybde og fine farger.
Helrig bilde Tone!
Ivar B.

Fin kveldsstemning Tone. Muren skaper fin dybde sammen med flystripene. Trærne i bakgrunnen balanserer opp vekten av muren i høyre side. Fin skildring. Mvh Ivar.
Thorbjørn R.

Herlig dybde her. Fine, behagelig linjer på marka i bakgrunnen.
Arild P.

Fint bilde.

Fine sterke klare farger, god komp og flott dybde. Bilde er i utgangspunktet veldig enkelt, men viser noen av de detaljene som kjennetegner jæren på en bra måte. Jeg synes derfor bilde ble dekorativt.

mvh
Arild
Ronny A.

Hei Tone. Det er utrolig hva dette kveldslyset gjør med det rundt seg. Steinene ser ennå ut til å være varm, mens gresset rundt har en mer kald karakter. Fin dybde og linjer som gir bildet liv. Flott:-)
mvh Ronny
Sathees Isak M.

Først trodde at dette kunne umulig være fra norge da:-
Der tok jeg visst feil!!:)
Flott landskap og passende utsnitt:

mvh
Isak:)
Jacob V.

Hei

Det meste er sikkert sagt her fra før av, så jeg slenger meg på alle de gode kommentarene :)


Mvh

Jacob
Laurberg G.

Hej Tone. En smuk aftenstemning med stengærdet der næsten gløder af den sidste sols stråler. Alligevel virker billedet en anelse rodet. I nederste højre virker hegnet der støder op til stenten lidt forvirrende. Og i øverste venstre er skyformationen lettere og lysere end resten. Også den enlige kampesten på marken virker med sin placering en anelse støjende, ligesom en næsten midstillet horisont gør billedet lidt stift. Somm jeg oplever dit billede kan du forbedre og styrke billedet med en anden beskæring. Fra neden i højre op langs den yderste sten. 1/3 af himlen skærres bort og i højre skæres midt ned mellen de to trægrupper . Dit billede hviler nu ( som jeg oplever det ) mere i sig selv.

Jeg sender dig beskæringforslaget pr. mail. mvh. lau
Avsluttet .

Hei Tone!
Godt utganspunkt i originalen, men synes v2 ble virkelig nydelig. Du har et øye for gode motiv synes jeg. Vennlig hilsen MV
Odd E. k.

Hei Tone!

Et meget fint landskapsbilde, med fine linjer innover i bildet og på himmelen. Et fasinerende steingjerde som skaper ettertanker. Tenker på alt det strevet en har hatt med å finne stein for så å lage gjerde. Flott lys inn fra venstre, som fremmer det flotte gjerde og gresset på bakken i fine fargetoner. Nydelig dybdeskarphet som gir fine detaljer i motivet. Horisonten med det vage rosa skjæret og den lettskyete himmelen gir en rolig stemning. Meget bra dette Tone, der komposisjonen og utsnittet er utmerket også.

Ha en fin 17. mai.

Mvh

Odd E.
Jan Frode A.

Jeg holder nok en knapp på versjon #1 her. Jeg syntes stolpen i enden av steingarden er viktig, både for motivets innhold og komposisjonen. Detaljer rundt med bl.a. nettinggjerdet skaper en god innledning til linjeføringen som steingarden gir innover i bildet.
Flott flatedeling, med en vakker himmel som forsvarer det noen kanskje vil betrakte som en midsttilt komposisjon. De 2 diagonale stripene fra fly er viktige elementer som krever såpass mye himmel i bildeflata.
Lyset er nydelig, fargene likeså. Dette er vakkert Tone, du har fått fram et nydelig bilde slik du presenterer det i den originale versjonen.

mvh Jan Frode
Inger Anne Maritsdotter V.

Her har du i tillegg til dybden også truffet det stemningsfulle varme kveldslyset. Steingarden og den flotte himmelen skaper en fin dybde.

Ei riktig fin 17.mai ynskjer eg deg Tone!

Mvh Inger Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Gløymde å sei at eg syns #2 vart veldig fin, og den beste:-)

Inger Anne
Tone A.

Hei
Veloverstått 17.mai feiring som på Jæren var i strålande som med ein kald bris frå nord. Men endeleg fekk me ei 17.mai utan regn!
Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Stor takk til Laurberg for versjon 2 som fekk meir av gløden fram i steingarden og den fine lyset i graset. Sola er i ferd med å gå ned i venstresida så det vart vel lyst på himmelen der. Denne marka i høgresida vert snart til bustadområde, pga at eg kom i snakk med bonden som eg desse markene.
:) Tone
Stig Børre E.

Flott. Veldig fin linjeføring, med diagonaler både på bakkeplan og i himmel.
Liker tonene best i v2, men syns kuttet i topp ødelegger for den nevnte linjeføringen. Mest mulig kondensstripe takk...!

StigB
Avsluttet .

Hei Tone & vel overstått.

Dette motivet kjente eg igjen med en gang, her har eg vandra i slutten av mars beg. av april 2006 bilde nr. 228317

Når eg ser på ditt resultat, blir mitt bilete bleikt og kjennslaus, eg informerar deg om at biletet mitt er tatt for eit år sia, og forhåpentlegvis har eg utvikla meg til det betre.
Tone du har fått fram alt hva naturen kan by på tatt i betraktning kor biletet er tatt i frå. Begge versjonane dine har sin sjarm. Eg syns det e godt å sjå at me har same smak for motiver og linjer frå den herlege naturen me har her på jæren.

Me tastas.

Arne

Anne Ø.

Å, kjenner igjen dette kvelslyset som er så vakkert.
Du får det så fint frem her der steingjerde lyser opp
med en herlig grønn mark på begge sider.
Liker kompen, dybden.
Fint at utsnite når helt frem til det enslige treet på toppen.
Litt usikker jeg da på V 2. men ser at dybden øker ved kutting av himmel.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu