Solnedgang på Zambezi
En ettermiddag på Zambezi. Dro ut med båt fra Livingstone på ''Zambiasiden'' av elva. Ble en stor kontrast i forhold til det andre jeg så på turen.

Jeg er usikker på horisonten. I det ene sekundet synes jeg den er skakk, i det andre ikke... Vanskelig med den brede elven som går innover i bildet. Hva gjør jeg?
Bildet inngår i albumet Afrika - tur m/ Tv-Aksjonen 2007 - Jeg har vært i Afrika på tur med de som skal ha tv-aksjonen i år (UNICEF, Right to play, idrettens fredskorps og NRK) på tur til Zambia, Sør-afrika og Uganda. Hadde med kameraet og sitter vel nå igjen med 500 bilder etter å ha slettet en del;) Mye er bilder som er tatt ''på bestilling'' som skal brukes i noen brosjyrer og litt slikt, men jeg tok jo en del på egenhånd. For meg var det utrolig lærerikt både fotomessig, og mentalt.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2007-05-18 10:54:16
  Versjon #2
Utstyr
 • Canon EOS 350D
 • Tamron 17-50mm f/2.8
 • Brennvidde19mm
 • Blenderf/7.1
 • Lukker1/200s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriLandskap
 • Lastet opp
 • Visninger318
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257099} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Andreas S.
Heisann!

Dette var MEGET vakkert! Herlig med solnedgangen og de dystre skyene. Speilingen i vannet er bare nydelig. Et severdig bilde!

Mvh. Andreas D.
Ronny U.
Hei Kristoffer. nydelig bilde med fin stemning. I nærheten av en såkalt naturklisje, men strukturen og fargene på himmelen gjør det spennende . Ikke heng deg opp i horisonten , det gir et synsbedrag med lyse farger på ene siden og mørke på andre, og om etter mye studering, den skulle være ørlite skjev gjør det ingen ting. Kanskje du skulle prøve å beskjære bildet fem cm på toppen . Fjern mesteparten av den blå himmelen og du får et mer dramatisk bilde med panorama følelse .Hilsen Ronny
Kristoffer Ø.
Takk for kommentarer:)
Nå i disse eksamenstider blir det litt tid til fotografering osv. siden vi har mye fri:) La ut ny versjon etter forslaget fra Ronny. Jeg kuttet toppen, men det ble jo litt dumt med den blåe i himmelen i vannet, så jeg måtte jo kutte i bunnen også for å balansere det...

- Kristoffer -
Arnhild A.
Syns begge versjonene var bra, men holder en knapp på v1. Flotte farger og flott dybde i bildet. Lekker speiling i vannet og liker skyene.

Mvh Arnhild
Anne Ø.
Liker utsnittet i V 1 med den høye himmelen og den fine speilingen.
Lyset som følger skyen diagonalt her er svært bra som går igjen i vannet.
Liker stemningen,fargevalørene og gløden du får frem her.

Anne:)
Thorbjørn R.
Stemningsfult og fint, dette. Jeg tror jeg hadde forsøkt litt større brennvidde, for bedre å få fram det dramatiske der solen treffer skyene.
Ivar B.
Fin stemningsskildring dette. Motivet fungerer selvsagt i flere utsnitt og formater, men jeg synes du har kommet godt i mål i versjon 1. Den formidler stillhet. Fin linjeføring som gir dybde. Mvh Ivar.
Kristoffer Ø.
Takker for nye kommentarer:) Det var en fin kveld, for å si det sånn;)
Jeg liker begge versjonene. v1 har veldig fint fargespill, som jeg liker. Jeg har et med større brennvidde men da skulle jeg være litt eksprimentell og kjøre det ut av fokus... skjønner ikke hvor jeg var:p heten som gjorde det sikkert. For jeg tok ikke noen med sola i fokus ''alene''. Jeg tror det også kunne blitt tøft her. Men nå fikk jeg vertfall dybde osv.
Som sagt, takk for kommentarer:)

- Kristoffer:) -
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu