Kvikkleireras i Overhalla
Det største kvikleireraset i Norge på over 20 år gikk i Overhalla denne uka. Ufattelige dimensjoner over denne utglidningen. Vi blir små når slikt skjer, og dette er også en del av naturen i Namdalen.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 18-35 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHelikopter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257423} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kjell Ivar Ø.

Dramatisk og flott prsentert. Har du vert i fly? (helikopter).
Naturen har krefter. Mvh Kjell Ivar
Vegard L.

Flott dokumentasjon. Interessant.
Vegard
Ivar B.

Ser ut til at husene har berget, men det er guffent når jorda begynner å flyte. Enorme maser som har blitt flyttet på her. God dokumentasjon. Mvh Ivar.
Aleksander M.

Hei
Enig med de andre i at dette er en flott dokumentasjon av de voldsomme naturkreftene! Jeg synes det virker som det er veldig mye som skjer i naturen i Namdalen, eller er det bare du som er så flink til å oppspore det?

MVh Aleksander
Kjartan T.

Jepp, bildet er tatt fra helikopter Kjell Ivar. Takk for kommentarer på bildet.

Jeg tror du har rett i at det skjer mye i naturen her i Namdalen Aleksander. Det kommer nok av at vi har mye natur og de fleste naturtyper innenfor et forholdsvis lite område.
ingebjørg fyrileiv g.

Dette er enormt, og det er fascinerende. Helt enig med deg om at vi blir små (og sårbare) når slike ting skjer. Bildet er som sagt over meget godt dokumentert. Jeg har ingenting å utsette på det (muligens litt lite himmel!?). Stakkars trær.

vh ingebjørg
Monika Frisvold V.

Hei
Jeg synes det er skremmende å se hva naturkreftene gjør... fasinerende å se treenesom ligger i ''suppa'' som som små fliser...
Et godt dokumentert bilde fra raset...
mvh monika
Thomas G.

Hei
Fint dokumetasjonsbilde. Du har vel kanskje noen bilder litt nærmere også, fra bakken?
Ronny A.

Et skremmende scenario. Trøndelag er full av leire. Lurer bare på når den store katastrofen vil komme? Flott dokumentasjon:-)
mvh Ronny
Kjartan T.

Takk igjen. Har mange bilder fra bakken, men de viser på ingen måte omfanget av dette raset. Liker dette selv med elva som renner ut nede til venstre. Gårdene blir små og menneskene på det ene jordet er bare små rusk (om du kan se dem:)

Sist det gikk et ras av denne størrelsen i Namdalen var i 1959. Jeg var ennå ikke født og opplevde det derfor aldri, men mange snakker ennå om raset på Furre og raset på Vibstad. Derfor er det greit å få dokumentert dette. Sikkert noe det vil bli snakket om i mange år framover.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu