Ha dere vekk, sa jeg!
Fra lunde-ura på Runde. Et forsøk på et litt annerledes fuglebilde enn de rene portrett-bildene. Fungerer det?
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 70-200mm f/2.8 VR
  • Brennvidde190mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 500
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger562
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257480} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ivar B.
Hei Torbjørn! Jeg er en tanke usikker her, men samtidig så er det et eller annet med situasjonen som skaper en fasinasjon ved bildet. Usikkerheten går på mange elementer. Ideelt sett ville jeg sett kameravinkelen mer mot høyre slik av fuglen i venstre kant forsvinner og at mer av fuglen i høyreside hadde kommet med. Slik hadde det blitt tre elementer og mer fokus på hovedsituasjonen. Men det er det jo for sent å rette på, og jeg tror ikke kutt i venstre side er noe godt alternativ. Jeg har sett en stund på dette nå, og jeg kommer mer og mer fram til at jeg liker situasjonenog bildet selv om blikket flakker litt. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes at dette ble veldig spennende. -Og annerldes er bra! For meg gir bildet et inntrykk av kaos, som det ofte kan bli på lundeplasser (riktig?). Bildet hadde ikke vært det samme uten karen til høyre, men det er muligens fordi det er det eneste man får av blikkontakt i bildet (selv om det er litt uklart:). Kontakten mellom han og hovedelementet med ryggen mot, fungerer godt. Samtidig er jeg litt enig med Ivars tanker om den andre vinklingen om det skulle ha vært et annet alternativ. Bildet har også gode farger.

vh ingebjørg
Torbjørn K.
Hei, og takk til dere begge for gode og konstruktive kommentarer. Jeg er enig med dere begge at noe mer luft til høyre, og en annen kameravinkel ville gjort seg. Dette skjedde dog såpass fort at jeg hadde kort tid på meg til å reagere. Det er også litt begrenset hvor man har lov til å gå pga. fredningsområdene på Runde. Jeg fikk et par av de mer tradisjonelle og klassiske lune-portrettene også, men denne synes jeg ble litt artig og litt annerledes i forhold til hva jeg har sett tidligere.

Torbjørn
Ann F.
Joda, det er klart man kan ønske seg både ''eitt og hitt'' - etterpå.
Det jeg synes er ''verst'' i dette bildet som vist her, er de uskarpe fargeblobbene som tilkjennegir en 4. lundefugl skrått t.v. ovenfor og like inntil hodet på den som snur ryggen til deg. De er for nær hodet på den skarpe.
Åkkesom ville jeg beskåret litt inn fra vest, noe mindre av den vekkflyvende.

På den annen side er dette en situasjonsrapport fra ura, og som sådan er det interessant. Spesielt posituren til den aggressive(?) helt t.h. i bildet gjør at bildet inneholder en fortelling.
På min skjerm er det litt for lyst i mellomtonene, men skjermen er ganske så ny, jeg vet enda ikke hvor ''sann'' den egentlig er.
Mvh Ann
Kjell Sigurd S.
Hmm... dette var interessant Torbjørn. Rotete - ja, men sånne er det vel ofte i disse koloniene. Situasjonen midt i kaoset, møtet mellom de to, er bra. Det blir kanskje alikevel litt for mye kutt på krabaten til høyre til at situasjonen får nok plass i bildet. Forstår at dette er en vanskelig øvelse å treffe på :-) Eksponeringen er heller ikke helt bra, med utbrente vingepartier på høyremannen. Resultatet er severdig men det er rom for forbedring.

Kjell S
Torbjørn K.
Takk til dere også for svært gode kommentarer.

Ja, jeg er enig i alt dere sier, og tar til meg kritikken. Bildet hadde nok vært et par hakk bedre med fuglen til høyre litt mer inni bildet og uten den uskarpe fjerde fuglen i bakgrunnen. Tiden ble litt knapp på Runde denne gang, men jeg fikk sikret meg et par klassiske portrett før jeg gikk over på det litt mer eksperimentelle som dette er et eksempel på. Jeg tar nok turen tilbake til Runde en annen gang.

Torbjørn
ingeborg w.
Hm, kaos er fint. Bakhodet er ikke så interessant. Skulle gjerne sett andre siden av hodet hans og like mye som skjedde i bildet. Alternativt fokus på en av de andre, den som er på vei ut av bildet eller den bakerste. Lett for meg å si som ikke var der. Jeg skjønner at du prøver å få fram kommunikasjonen mellom flere, men fokus på den som sitter med ryggen til passer ikke for meg her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu