individuell konformitet
Utstyr
  • Canon EOS 500 N
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2580} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Tina E.

Bildet er fra den kjente utstillingen på sola-stranden.
Joar A.

Dette ble jeg glad i! De blå-grå tonene gir ro til et hav og en himmel i opprør.
Bildet er noe kornete, men jeg synes det bare kler motivet. Hmmm... får meg til å lengte tilbake til Stavanger.
Stephen F.

Nyyyyyydelig. Fy og farao, slik kan det da alltså gjøres. Tina, du er virkelig talentfull.
Tom B.

Javisst er det flott Tina. Jeg har også gledet meg over de andre flotte bildene du har her. (Jeg likte faktisk søylene også). Imidlertid lurer jeg på hvor riktig dete er å bruke andres kunstverk i sine egne bilder - hvor mye må man legge til av seg selv ?
Merkerlig at ingen av ''analog-ayatollahene'' har synspunkter på dette....
Stephen F.

Duuuuu eeeerrrr dyktig.
Kan også sies på denne måten. ''Dyktig, ja visst. Hun er så for...... talentfull.
Et tredje alt.: ''Makan til fotograf, puuhhh.''

Alternativ 4: ''Tina? Det finnes knapt den fotografen her i verden som vil kunne matche hennes forståelse for fotografi''.

Vel, det finnes mange måter å si det på.

Tåler du mer skryt nå?

Svend Y.

Det meste er blitt sagt, vil bare tillegge at jeg personlig ville beskjært bildet i venstre side for å fjerne landtunga som titter frem der, samt å få enda mer symetri. Dette bildet fungerer og som panorama med riktig beskjæring.
Svein Erik K.

Dette er et bilde jeg liker.
Meget bra.
Brede K.

Veldig bra dette bilde, værforholda satte prikken over i'en. Trudde først det var levende mennesker, men det var det jo ikke.
Tina E.

takker og bukker for alle flotte kommentarer, nå blir jeg så inspirert at kameraet ikke får fred på flere dager !
Tom, er enig med deg ang. problemstillingen du formulerer : hvor mye av seg selv må man legge i det for å skape noe ''eget''. Det jeg kan slå fast er at det finnes omtrent like mange ulike bilder fra denne installasjonen som det finnes fotografer, uten at det er noen ''løsning'' på problemstillingen.

Joar, bildet er noe kornete, det er egentlig de fleste av mine bilder, jeg synes korn tilfører bildene en kvalitet som jeg finner tiltrekkende.

Brede, enig i at værforholdene gjør mye her. Jeg bor en times kjøring fra Sola-stranden og har vært der med kameraet også i pent vær. Men dramatikken som dette ruskeværet skapte tilførte bildet noe ekstra.

Stephen...nå tåler jeg ikke mer skryt !

legger ut et annet bilde tatt samme dag, men med sort-hvitt film og rødfilter (samme tittel som ovenstående + II)
Tom Ståle E.

Knut Bry gjorde det med Frognerparken.Det er ikke noe som helst problem å bruke andres kunstverk, så lenge man tilfører noe i bildet. Synes forøvrig at det ikke er like vellykket her, som i s/h bildet...
Avsluttet .

Tekniskt väldigt snyggt men vad betyder detta??
Tina E.

Bildene er fra en installasjon på en strand i Norge. Rundt 100 av disse skulpturene i menneskeform er plassert ulike steder på stranden, men alle ser/går den samme veien. Det var en fasinerende installasjon, og bortimot umulig å gå upåvirket fra stranden !
Lars-Anders M.

Kunst! Du har meget bra bildsinne.
geir j.

Hvis du vil ha absolutt symmetri kan du naturligvis kutte vekk landtungen til venstre, men den er såpass stor at den ikke forstyrrer. Dessuten er ikke himmelen symmetrisk. Trudde et øyeblikk at du brukte levende modeller(da hadde bildet blitt enda bedere! Dette er naturligvis ikke kunst men fotografi! Og da trenger du ikke fortelle hva det betyr!
Avsluttet .

Men så igjen: Ville dette ''kunstbildet'' eksistert
hvis det ikke var for det kunstverket det avbilder?
Jeg syns dette har mer verdi som en verdig dokumentasjon
av installasjonen.
Tina E.

Bjarte, jeg synes formuleringen din ''dokumentasjon av installasjon'' er en god betegnelse på denne typen bilder. Poenget ditt (uten kunstverket, intet bilde) er selvfølgelig umulig å argumentere seg bort fra !
En av grunnene til at jeg ikke har lagt ut disse bildene før, er nettopp det faktum at de ikke er ''min ide'', men en avbildning av noen andres ide. Og det er viktig å gjøre oppmerksom på nettopp det faktum at man avbilder en annens kunstverk.
Denne problemstillingen angår forsåvidt en rekke bilder.

Geir ; for meg som har vært på sola-stranden og sett denne installasjonen (og sannsynligvis for alle andre som har vært der), ville det å bruke levende modeller på denne måten ikke virke som særlig annet enn en ''kopi'' eller et ''tyveri'' av en annens ide !
Jeg lurer også litt på hva du mente med kommentaren ''dette er naturligvis ikke kunst men fotografi''. mener du dette bildet spesielt (da kan jeg forstå det, siden bildet er en avbildning av en annen manns kunstverk) eller snakker du om fotografi overhodet ? I sistnevnte tilfelle må jeg si meg uenig med deg, siden fotografi er (kan være) billedkunst på linje med andre uttrykksformer. En akvarell er ikke nødvendigvis et kuntsverk, jeg har sett mange som ikke er annet enn kopier (og dårlige sådann) av andres malerier.
Kenneth K.

ÅÅÅÅ TINA, NÅ SKAL DU FÅ SÅ HATTEN PASSER:

IKKE UNDSKYLD DEG!!

Først så legger du ut et et utrolig bra bilde og så begynner du å gi etter for alverdens ''JEG ER IKKE TØFF NOKK-UNDSKYLDNINGER'' som disse kommer med.

''dette er jo mer dokumentasjon...''
''ville det være kopi....?.''
''Hva betyr det??????''
DUSTE-PRAT..!!!

Det høres ut som om du bare har vert der å ''knipsa'' et bilde, og at du ikke har noe med resultatet å gjøre..

Ansel Adams:'' foto er fun et spørsmål om hvor du står''.

Jeg går ut i fra at det ikke er tilfeldig hvor du sto, hvor høyt du holdt kamera, hvilken vinkel du holdt det,hvilken linse(brennvidde) du brukte, blender/lukkertid, når du tokk bilde i forhold til bølgene, osv...
Hvis du hadde stått en meter til høyre eller satt deg ned på kne hadde bildet blitt anderledes.....

ERGO: DET ER DITT BILDE!!!!!OG DIN FORTJENESTE AT DET BLE SÅ BRA SoM DET BLE!!!!

Ikke gi etter for de som finner tusen undskyldinger for at de ikke ''kom hjem fra fisketuren med like stor fisk''..

Tina E.

Ja...og nå sitter hatten så meget berdre ?!
:-)
Tina E.

Kenneth. jeg unnskylder ikke at bildet er bra, og ja det er mitt bilde (enig i det) og min fortjeneste at selve bildet ble så bra. Men det ikke min eller naturens fortjeneste at denne installasjonen så dagens lys, og dermed blir bildets motiv som egen ide et problem for meg. Installasjonen er et helt konsept i seg selv. Dersom det var et tre, en stein eller lignende ville jeg føle det mer komfortabelt. Men dette bildets motiv er ikke et resultat av allerede eksisterende objekter som naturen har lagt dit eller der. Motivet er opprinnelig overhodet ikke min ide, og det er det du oppfatter at jeg ''unnskylder'' ! Jeg synes fremdeles ''dokumentasjon av installasjon'' er en bra betegnelse på dette bildet. Det er jo fremdeles min fortjeneste at selve dokumentasjonen er bra ! jeg synes forøvrig, som tidligere nevnt, at denne problemstillingen gjelder en rekke bilder. O.K. Kenneth ?!
terje s.

Veldig behagelige farger og komposisjon med dybde. Bildet er bra, men er en bra avbildning en ”verdig dokumentasjon av installasjonen”? Finnes det overhode ingen retningslinjer for dokumentasjon – spesielt av andres kunstverk.
Erlend P.

Fin balanse i komposisjonen. Skulpturenes speiling i vannet synes jeg er et viktig element. Her fungerer midtdeling av bildet bra. Veldig begrenset fargespenn som gjør det behagelig å se på og personlig føler jeg en god melankoli.
Carsten A.

Det er selvsagt riktig at elementer i dette bildet skriver seg fra en annens verk. Her er det likevel dels foretatt et utvalg, og dels er scenen dominert av vær, vann og strand på en måte som utvilsomt gjør bildet til et selvstendig produkt.

Bildet går etter min mening utenpå sv/hv bildet fra den samme installasjonen. Bildet her har en fremragende teknisk utførelse, og i denne sammenheng er det et vesentlig billedmessig bidrag, egentlig et vilkår. Som vist (det understrekes) er sv/hv bildet preget av noen tekniske svakheter, som trekker en god del ned. Men der var det jo også en del å gå på, så også sv/hv bildet fremstår som meget bra. Men dette (og det har ikke all verden med fargene å gjøre) ligger altså langt over!
MVH CA
Frøydis A.

Faktisk Tina, så fikk jeg frysninger på ryggen av dette!!
Og jeg er VELDIG missunnelig!!
Jeg tror ikke det er et eneste et av bildene dine som jeg ikke liker...
Jeg tror jeg henger meg på kommentarene til Stephen...
;)
Torbjørn V.

Flotte farger--et nydelig bilde!
:-)
Avsluttet .

Kanon Foto, nærmest et maleri !!


Mange gode Fotohilsner :
http://www.rene.asmussen.as/
Ivar H.

Tenkte eg skulle anbefala eit bilete, ''til glede for nye lesere'', men fann ingen anbefalingsknapp (er det betalteneste?), så eg gjer det på gamlemåten ved å leggja inn ein kommentar.
Det vart brått stilt frå Tina Eikild Larsen på foto.no. Synd, for ho har mange fantastisk bra bilete. Dette er eit av favorittane mine. Eit av veldig få bilete frå foto.no som eg kunne tenkt meg å ha på stoveveggen. Vert aldri lei det, alltid noko som fascinerar meg ved biletet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu