Terne med Canon 400/5.6
Jeg har nettopp hatt anledning til å prøve Canon 400/5.6, og viser dette ternebildet som en erfaring mht. hvordan dette objektivet er på AF (bra) og hvordan det tegner på nesten full åpning (også bra) i et kraftig utsnitt.
Ordinært fluktbilde av makrellterne. lagt inn for dels å demonstrere objektivets egenskaper, dels for å vise hvordan inntrykket av dybdeskarphet endrer seg med forstørrelsesgraden (egtl. med målestokken).

Med såpass kraftig utsnitt som dette blir naturligvis bildekvaliteten deretter.
Bildet inngår i albumet Utsnitt - En serie som skal vise noe om hva som er mulig med kraftige utsnitt. Canon 1D MkII gir etter min mening omtrent samme resultat som ved opptak på film med tilsvarende grad av utsnitt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-24 11:53:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon EF 400/5.6L USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetISO 400. I en teknisk demonstrasjon hører opptaksdata med, her er det ikke snakk om noen billedmessig vurdering.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1667
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258301} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Det ser ut som objektivet er meget bra, skarpt og fokusen er helt på kornet her..
Ser litt fargestøy under vingen, så det er nok lettet opp litt i meste laget vil jeg tro...highlight/shadow i PS?? for det er ikke fargestøy på iso 400 på dette kameraet gett.. :-)

T
Geir Helge S.

Hei CA.
Så kraftige utsnitt gir som du selv antyder, redusert bildekvalitet, men dette er jo egentlig ganske bra likevel, utsnittet tatt i betraktning.

Jeg vuderer å bytte ut 300 4 L IS med dette objektivet for bruk på 5D, men er veldig i tvil. Har du gjort deg noen erfaringer med bruk av converter på 400 5,6 L?

Mvh Geir
Rolv B.

Vakker tenna som man sier her nord. Nydelig linjeføring og tydeligvis, i motsetning til meg, mere bygget for fart enn for last. Det jeg lurer mest på er hvordan du får til versjon 2, rent teknisk?
Mvh Rolv B
Carsten A.

GHS: Jeg har ikke prøvd dette objektivet med konverter, men jeg er redd det blir å strekke fellen lenger enn den rekker, iallfall blir ikke AF særlig effektiv, og selv med 1D Mk.II, som jo er helt rå på AF, er AF-funksjonen her som jeg skrev bra, dvs. omtrent som ventet, altså ikke på topp. Objektiver med f/4 er selvsagt bedre til slikt, og de med f/2.8 like selvsagt enda bedre.

Med 5D vil forøvrig Canons originale 1.4x konverter ikke gi AF, ettersom Canons originale konvertere stenger for AF når kombinasjonens effektive største åpning er f/8. Dette kan passere forholdsvis OK med et kamera i 1D-serien, men for andre modeller (altså ikke i 1D-serien) må man i tilfelle bruke 3-parts konvertere for å få AF. Jeg har funnet det helt greit å bruke en Soligor 2x konverter med 5D og et objektiv der største åpning er f/4, med 2x alstå f/8. Andre skal ha brukt Kenko og ha omtrent samme erfaring. Hva en konverter fører til rent optisk med dette objektivet vet jeg foreløpig ikke.

Ellers ble dette med hensikt gjort under litt vriene lysforhold, nettopp for å se hvordan objektivet taklet slikt.

RB: Screendump av utsnittsangivelsen i konverteringsprogrammet (DPP3.0) med pålagt tekst.

MVH CA
Rolv B.

Vakker tenna som man sier her nord. Nydelig linjeføring og tydeligvis, i motsetning til meg, mere bygget for fart enn for last. Det jeg lurer mest på er hvordan du får til versjon 2, rent teknisk?
Mvh Rolv B
Rolv B.

Beklager feiltasting på kopi av kommentar! Aner ikke hva som skjedde. Nå skal jeg finne ut hva screendump står for, stadig noe å lære.
Rolv B
John S.

Dette er et veldig bra eksempel på hva dette objektivet er god for. Det er ikke helt selvsagt at et bilde av Makrellternen blir så bra som dette.

Ut fra at du har fått 1/2500 s ved f/6,3 så antar jeg at det er brukt forholdsvis høy ISO. Versjon 2 gir vel også en indikasjon på lysforholdene.

Kansje litt vrient å svare på, men hvor på skalaen vil du plassere dette objektivet mot 300 f/2,8 ?

John
Gro K.

Slett ikke dårlig; Carsten. Er imponert, ikke over bildetinnholdet men over hvor bra objektivet er. Jeg prøvde meg på en and, omtrent samtidig ? eller før du tok dette bildet og omtrent på samme avstand. Det ble ''grøt''. Da brukte jeg Canon 70-200 med den originale Canon 2 ganger converter (hvor i all verden er gangetegnet på en PC ??? )
Hilsen Gro.
Lars-Anders M.

Fint som vanligt fra deg.
Avsluttet .

Hehe...Gro! Bruk X du..altså bokstaven eks..
Carsten A.

Takk for kommentarer.

Bildet som sådan er som alt sagt helt ordinært. Jeg er derfor ikke enig i kommentarer som går ut på noe annet. Dette er (og er utelukkende ment som) en teknisk demonstrasjon uten billedmessig verdi.

MVH CA
Kjell G.

Takk for hyggelig tur!

Objektivet ditt så så lite og puslete ut der du gikk rundt på stranden. Men resultatet ble jo riktig imponerende, gitt de rådende forhold. Et interessant objektiv, også for kravstore fotografer, serlig for den som vil slippe å bære digert og tungt på reiser.

Slike bildepresentasjoner er både interessante og nyttige. At du legger ut v2 med utsnitt er veldig flott!

mvh kjellg
Ketil K.

Henger meg på det Kjell skriver her, resultatet er imponerende. Nydelig toner, lys bakgrunn og kontrast. Flott skarphet og fokus. Og slett ikke dårlig detaljering når man tenker på avstanden. Tviler på at noe annet objektiv med samme brennvidde hadde klart dette særlig bedre. Jeg fikk ikke så bra bilde tatt i praktisk talt samme øyeblikk med D2X og 300mm f2,8.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu