Kåre Craakadi
Jeg har lagt ut bildet under Bildekritikken fordi jeg tror at din gjennomtenkte, direkte kritikk bidrar til at jeg blir en bedre fotograf og at også andre som leser din vurdering lærer noe av den.
Jeg tåler både slakt og ros,
men liker ikke snikksnakkos.
Bildet inngår i albumet Flyvende Marer -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger970
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258375} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
John S.
Som Skjære og Kråkefotograf gleder det meg at du har valgt et så motiv. Bildet har flere spennende elementer. Den som ramler av pinnenen klarer seg nok helt fint. Det beste elementet er den som titter opp i nedre venstre hjørne. Spennende.

John
Skjære og Kråkefotograf
Steinulf L.
Fornøyelig situasjon som gjør at listen for teknisk fullkommenhet ligger lavere. Men jeg synes bakgrunnen har en gusten blåfarge, den bør du gjøre noe med.
Fredrik T.
Dette bildet er i hvertfall mye bedre enn mobil bildene ''Craakadi'' presterte for en stund siden (sorry kunne ikke dy meg:).

Pièce de résistance er kråken i venstre hjørne, som sikkert er oppgitt over landings forsøket til arts frenden ( Craåkadi?).
Bakgrunnsfargen er nevnt. Den stedvise uskarpheten minner meg om en lensbaby, stemmer det?
Ann F.
Jeg trakk på smilebåndet, situasjonen er ikke til å ta feil av, og den i hjørnet er det viktigste i hele baletten.

Æ'kke så sikker å om en blå himmel ville blitt noe bedre. kanskje heller enda hvitere?

Mvh Ann
Tor Olav O.
Artig fuglebilde og nydelig flatebruk. Enig at han nede til venstre er selve kråka som gjør mye av bildet.
mvh
Tor Olav
Erlend M.
Dette var jo ganske tøft, av den grunn at det skjer så mye rart på en gang. Tøft med uskarpheten på den ene. Synes bakgrunnen er litt for steril og kjedelig. Jeg pleier å legge på ''vignettering'', prøvde det i PS her nå og det hevet bildet betraktelig etter min mening.
André M.
Morsom situasjon og fint trekandrama i kompen. Bakgrunnen er som nevnt noe flat og kjedelig. Svak vinjettering vil kunne bidra, men da ville motivet kunne tjent på litt mer luft. F.eks. bittelitt mer oppe og litt til venstre. Det gjør jo selvsagt sitt til at fuggeln i hjørnet nede vil titte opp fra den nedre dødlinja i stedet for hjørnet, uten at jeg tror bildet vil tape noe særlig på det.
Chr. G.
Stilig og komisk, men den gustengrå brede haloen rundt måkene trekker en del ned. At hun/han på pinnen overlever har jeg liten tro på, det er nok langt ned. Det er denne på randen av stupet som blir ''min'' og som jeg lurer mest på selv om situasjonen i seg selv også er et viktig anliggende. Gubben nede til venstre er akkurat passe garnityr, uunnselig og uunnværlig.
Dag T.
Kjedelig tenkte jeg...

...helt til jeg så fuglen der nede. Den reddet bildet.
Svein B.
Jeg henger meg på Dag Thrane, og de øvrige som nevner den mest anonyme i bildet som den viktigste. Tilskueren nede til venstre utgjør hele forskjellen.

Mvh
Svein B
Inger-Lise S.
God fangst, syns jeg:) Bevegelsesuskarpheten gjør seg godt, men den lille sjarmøren i venstre hjørne tar kaka her! Jeg tror ikke blå himmel ville gjort seg så godt som hvit.Kunne gjerne vært hvitere.Et aldri så lite blåskjær nå, men jeg syns ikke det skjemmer..

Inger-Lise
Eirik H.
Jepp, kråka nede til venstre gjer heile biletet. Den gjer ikkje berre balanse, men òg perspektiv og gir større assosiasjonar enn ein kamp mellom to kråker.
Kjell Sigurd S.
Situasjonen er god og tilskueren ubetalelig. Utsnittet er litt trangt rundt den øverste fuglen og medfører at øyet blir værende der oppe - ihverfall mine to :-) Bakgrunnen er ensformig og kanskje litt vel dus, men jeg er ikke sikker på at en sprekere utgave ville gjort dette bedre. Ellers god blikkontakt mellom fjærkreene. Har du mer av nysjerrigPer så fortjener den noe større plass.

Kjell S
Avsluttet .
Tamt lys og kråka nede til venstre forstyrrer mer enn redder noe bilde syntes jeg'' har du hørt om Raw prøv det, så for du litt glød i bildene''

Rune
Arne S.
Kråker er ålreite fugler, faktisk blant de mest fotogene fordi de har mange pussige bevegelser og uttrykk. Og det har du klart å fange her, til gangs, både bevegelser og uttrykk. Men du gir også et innblikk i kråkenes forunderlige verden, som ikke er så forskjellig fra menneskets. Pinnen er fortreffelig plassert i flaten. Og krabaten nede til venstre er en vinner. Synd med fargenyansene som trer fram rundt kråkene. Regner med at det skyldes dårlig skjerm, ikke et bevisst valg.

Et fugleblide slik jeg liker å se det.

:)
Avsluttet .
Som alle de andre over meg allerede har sagt, så er den fuglen i venstre hjørne en utrolig viktig del av dette bildet.
Jeg satt og lurte litt på hvordan det ville sett ut om du tok den bort, og gjorde bildet svart/hvitt, men fant ut at da hadde det nok blitt uhyre kjedelig og ikke på langt nær like originalt som det er nå.

Det er en komisk trio du har klart å fange med kameraet. Kanskje er det en idé å vurdere å forandre tittelen til noe som passer bildet litt bedre. Denne tittelen er litt for ''cheesy'' for min smak :p
''Kråkeballett'' hørtes ut som en passende tittel i mitt hode, men det er jo ikke sikkert at du er enig. Uansett syntes jeg at tittelen burde gjenspeile den komiske, nesten teatralske stemningen i dette bildet.
Espen A. I.
Kråka i hjørnet gjør jo bildet, helt klart, legger til en ekstra dimensjon, slik det nevnes ovenfor. Liker også de kulørte farvene som setter ting på spissen.

Espen
Line Kristin W.
Hjertelig takk for god, snikksnakkfri og svært nyttig kritikk, alle sammen! :-)

Ekstra takk til Erlend for å ha tatt seg tid til å sende vignetteringsforslag mm. og til Arne for redigeringsforslag mht. halo! :-)

Efter å ha blitt vippet kraftig av pinnen i går kveld har jeg nå halt meg opp i knestående og resatt hele monitoren til fabrikkinnstillinger.
Haloene (resultat av utmasking/feathering av kråkene) jeg i går ikke så spor av før mellomtonene ble dratt ned til 0,30 i levels, er nå pinlig synlige også for meg. Likeledes den opprinnelige gulgrå bakgrunnen jeg trodde var hvit og ''min'' redigerte (nesten hvite) lyseblå himmel som brått ble udefinerbart gusjete. Slik det fremstår på min skjerm nå, mister bildet også detaljering i fjærdraktene og desverre ikke minst i fuglenes ansiktsuttrykk.

Så da skjønner dere vel for pokker at det egentlig er et fordømt godt bilde og at det egentlig var akkurat slik jeg ville ha det! ;-D

Bortsett fra at bakgrunnen var/er akkurat like dønn kjedelig som dere beskriver den, det er jeg smertelig klar over.

Forhåpentlig til John's store glede har jeg flere bilder av Kåre Craakadi (kunne ikke dy meg jeg heller, Fredrik ;-) & his Craw Crew, så jeg satser på et mer oppkvikkende neste forsøk :-)

Et tillegg for evt. ''nye lesere'' mht. Rune's noe upresise, men ellers gode råd; RAW er et digitalt negativ som i seg selv er ''ubrukelig'' for presentasjon. Det ferdige bildets kvaliteter mht. glød osv., avhenger mao. av (optimal) konvertering/efterbehandling i et redigeringsprogram.

Rune; du skriver ''bildene'' i flertall, men jeg håper du ikke synes ''alle'' bildene mine mangler glød. I så tilfelle blir jeg megadeppa og annonserer kamera(ten) til salgs! :..(

Thomas; Det blir jo akkurat som om jeg skulle døpe om deg til Fin K. Ommentar eller noe det, - kan'ke drive å døpe om fugl & folk sånn helt efter eget forgodtbefinnende, vel! ;-)

Mange slags takk igjen for fine kritikker og uvurdelige hjelp, folkens!

- Line :-)
Andreas S.
Heisann!

Veldig glad jeg kom over dette bildet:) Likte utrolig godt at det er tre stk som utgjør totaliteten her, ''han'' nede i venstre hjørne er selve rosinen i pølsa i mine øyne. Herlig fanget øyeblikk med knallbra teknisk kvalitet! Stilig!

Mvh. Andreas D.
Line Kristin W.
Tusen takk for hyggelig kommentar til deg også, Andreas! :-)

Vedr. haloen (og gusjefargen på himmelen) viser det seg at den ''kommer og går'' eftersom temperaturen på lyset i rommet endres. Selv om jeg har resatt og kalibrert monitoren er den fortsatt usynlig om kvelden (når jeg vanligvis jobber med bilder), mens den er pinlig synlig i dagslys. Det forklarer jo også hvorfor noen ser det og andre ikke.
Så opplagt, så enkelt og så vanskelig.

Dog ingen unnskyldning, for den skulle jo ikke vært der uansett :-/

- Line :-)

Bjørn H.
Halloen -

Haloen skimtes svaaakt, mens gusjifargen er nok mer tydelig, jaaaa :(

Bortsett fra det Line, er jo dette et gøyalt og velkomponert bilde med mye flax og krakra !!!!! INGEN tvil om at luringen i bånn gjør det topp -

Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu