- Morgonfrisk -
Aubrieta -hagepute er ein låg staude med med fine blåtonar som danner tuer om våren. navnet Aubrieta er etter ein fransk blomstermalar: M. Aubriet.
Her er det regn i lufta og ganske gratt ein morgon i mai.
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/3.2
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger348
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258603} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Stig Børre E.

Hallo!
Burde vel egentlig ikke kommentere noe som helst såpass sent på natten - men gjør allikevel et hederlig forsøk...

Mye jeg liker ved dette bildet. Det tekniske sitter godt. Duggen er svært viktig for at dette skal bli severdig. Plasseringen av blomsten i fokus er fin.
Tonene er myke og behagelige.

Det er en ting som ødelegger en hel del, og det er at blomsten som er ute av fokus tangerer blomsten i fokus. Litt avstand i mellom disse ville hevet bildet flere hakk etter min mening.

God natt, og god helg!

StigB
Simen B.

Denne var virkelig lekker med duggen som nesten ser ut som frost nede på stilken. Komp, farger og bakgrunn er delikat. Kan være enig med han over ang. blomsten i bakgrunnen, men allikevel et meget severdig bilde.

mvh Simen
Espen R.

Hei
Dette var et tiltalende bilde, duggfriskt, med fine fargetoner. Bakgrunnen er bra den også, men som allerede nevnt så forstyrrer den andre blomsten litt.
vh
Espen
Nely d.

Enig at det ble spennende med morgenduggen. Fint bilde. Men blomsten til venstre forstyrrer. Kanskje du kan kutte på venstre siden? Tror kanskje at det også hadde vært en fordel å få vekk litt av den tomme bakgrunnen.
Anna Rosa L.

Det har du rett i! Dette ble veldig morgenfriskt! Ah! Deilig!!!
-rosa-
Arvid M.

Hei! Flott bilde med friske og dogg-våte fargar. Lika komposisjonen og utsnittet av bilde. Mulig blomsten nede til høgre forstyrra litt. Mvh Arvid
Ronny A.

Hei Tone. Skarp og fin blomsten til høyre, men enig med noen av de andre at den til venstre tar litt mye fokus. Rundt det ene bladet på blomsten til høyre er det også en markant blå strek som kanskje burde vært bluret ned? Men, alt i alt et godt bilde å se på:-) Ha ei fin pinsehelg.
mvh Ronny
Sathees Isak M.

Hei.
Velkompenert og utsnitt messig flott fanget:-

mvh
Isak:)
Ann T.

Hei Tone, jeg synes at du har fått fram et pent bilde av denne bitte små hageblomsten. Som vanlig fra deg - nydelige, klare farger og lys. Fine, duse bakgrunns farger. Jeg er litt usikkert om komposisjonen fungere 100% - plassering av denne andre blomsten som er ufokusert er nevnt. Flott med fokus på regn dråpene. Det gir en fin stemning som i bildet.
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Du ska itte trø i graset, spede spira lyt få stå... Assossiasjonen til diktet av Skjæraasen kom raskt da jeg så dette bildet. Den vesle blomsten i forgrunnen får liv, har vokst seg frem og står nå til glede for alle som legger merke til dens vakre blåtoner. Spesielt her, med morgenduggen friskt over sine kronblad, begerblad og stilk er den spesielt tiltalende. Samtidig ser den kanskje enda mer sàrt ut pga. dette. Lekre farger, som alltid fra deg, Tone! Fin dybde innover i bildet der denne første viser vei til den andre, som dessverre tangerer den første noe. Jeg tror det ville vært en fordel dersom indre blomst ikke hadde tangert den første, og at dybden da ville virket lengre. Fin diagonal linje fra blomst til blomst. Lyset er kanskje noe flatt pga. det grå været, men likevel har du klart å få ''liv'' i enkelte dråper. Flott! Liker valg av høydeformat her.

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.

Duggfisk liten skjønnhet. Fine farger og reflekser som støtter opp under duggfølelsen. Valget av plasseringen av de to er jeg ikke helt fortrolig med. Synes de burde vært fristilt fra hverandre. Fokusplanet kunne også godt dekket hele frukten. Liker at du har såpass luft oppe.

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.

Doggfriske morgondråpar og ein vakker blomsefarge mot alt det grøne vårlege, det gjorde dette til eit severdig og fint bilete!!:=)

Mvh Inger Anne
Fred S.

Skulle til å kommentere treet ditt, men kikket nedover og fant denne. Du ER flink med slike følsomme og velkomponerte macroer. Trodde først at det var skogstorkenebb; men hageplante, altså. Har aldri hørt om den, ikke maleren heller. ...og apropos malere, har helt nettopp tilbrakt en langweekend i Amsterdam, og har selvsagt ( uunngåelig...) kikket på vanGoghs solsikker på van Gogh-museet. Synes aubrietaen din er vel så fin, jeg, og adskillig mer duggfrisk enn vanGoghens solsikker...

vh fred
Inger-Lise S.

Delikat, sart og herlig macro. Diffus og behagelig bakgrunn. Lekre fargetoner.
Noe drømmeaktig over dette:)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu