Pollenbærerene
Løvetannen er kanskje en de mest forhatte sommerblomstrene vi har. Men den har faktisk rikelig med skjønnhet den også. Særlig hvis man kommer nært på den.

Dette bildet er tatt med et 28mm objektiv reversert på en belg, utstrukket til å gi en forstørrelse på omtrent 5:1. Det hele er håndholdt, men med støtte på bakken ;-)
Selv er jeg helt vill med dette bildet. Jeg syntes det har noe drømmeaktig over seg, med de gule fargene som går over i mørkt grønt i bakgrunnen. Videre er der en god skarphet, og de spiralformede pollenbærerne nærmest gir en gledelig utstråling. Kanskje tar jeg litt av her, gleder meg til å høre hva dere mener...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-05 20:07:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor AF-D 28mm f72.8
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetNikon PB-6 Bellows
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258881} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Odd E. k.

Hei Odd Erik!

Et flott bilde i gylne farger, der en går inn i blomstenes værden. Meget flott lys og en fin dybdeskarphet innover i bildet, noe som fremmer fint de flotte stævbærerne til blomsten. Pirk: Støvbæreren til høyre kunne gjerne hatt en lik posisjon som den i forgrunnen til venstre, dette for å fylle opp det tomrommet som er i midten av bildet. En umulighet dette naturligvis.
Uansett et flott macrobilde, der også komposisjonen og utsnittet er meget bra.
Ikke enkelt det med håndholdt på så nær avstand med noen millimeter dybdeskarphet. Flott fanget Odd Erik!

Mvh

Odd E.
Cornelia T.

Liker dette bildet, flotte mønstre og farger. Nydelig!

mvh, Lia
Anne-Lise S.

Odd E. sier mye i sin kommentar her. Upåklagelig skarphet i pollenbærerne. Det ser nesten ut som om pollenet er sukker, og det er det vel også for ivrige pollenhentere som får det klistret til beina sine, summende og varslende ift. vår varmere årstid. God dybde innover i bildet der fremre venstre bringer oss innover. Enig i at plasseringa av ''bærer`n'' til høyre har en noe feil vinkel ift. full uttelling form-messig i bildet. Det er kanskje derfor du ikke oppnår samme fokus på denne, men at fokusområdet forsvinner ut på venstre side istedetfor den høyre som nok ville vært å foretrekke her. Innover i bildet har du disse gjentagende spiralformene, lignende grisehaler opp-ned (så et bilde av dette her inne tidligere i dag..., og derfor assossiasjonen), noe som gir denne gode følelsen av symmetri. Dess lenger inn jeg ser, dess mer diffus blir formene til de forsvinner ut i et gulgrønt teppe. Svært elegant. Lyset her fremmer motivet på en utmerket måte også. Flott dette her!

Anne-Lise
Tor Inge O.

Syns dette her var utrolig fint! Fikk umiddelbart assosiasjoner til sukkertøy, som en slags godteributikk i et tåkete drømmeland. Samtidig fikk tåken meg til å tenke på fare - som om det skulle være farlig å falle for fristelsen til å plukke en av sukkerstavene... Hehe. Veldig bra, hvertfall.
Mari Louise F.

Hei:)
Et fantastisk nydelig bilde! Sjønner godt at du er litt vill med dette.. ble litt overrasket over at du har fått så lite tilbakemeldinger på dette bildet.
Bildet er litt drømmeaktig, og jeg er enig i det som er sagt om den fremste støvbæreren, men dette la jeg ikke merke til før jeg leste kommentarene som var skrevet under.
Fargene glir godt inn i hverandre, noe som gjør bildet svært begagelig å se på.
-Mari
Odd Erik G.

Takk for kritikken alle sammen. Flott at dere går litt i dybden med kommentarene, det er veldig inspirerende.

Jeg er enig i at det ville vært optimalt om støvbæreren til høyre i bildet var vendt mot kameraet som alle de andre. Men det ville altså ikke løvetannen. Litt diffusjon i den andre versjonen av bildet ser ut til å hjelpe litt.

Beste hilsner,
Odd Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu