Kystregnskog
Et forsøk på å vise kystregnskogen i Trøndelag. Etter fuktige perioder ser det virkelig ut som tropisk regnskog når sola tar i den boreale regnskogen her hos oss. På grunn av klimaet i Namdalen domineres denne skogen av spesielle og sjeldene lavarter, det såkalte trøndelagselementet. Kystregnskogen er en av våre sjeldneste skogtyper.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259115} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Knut Børge S.
Hei Kjartan!

Har bare et ord å si til dette, fantastisk. Vanvittig tøft bilde som minner om et vakkert maleri, Dette er veggpryd!

mvh KBS
Thomas H.
Vakkert!
Terje S.
Trollsk stemning og vakkert landskap med fin linjeføring i pent lys.


Terje
Ben B.
Du er heldig som bor så vakker en plass. Fint bilde med god komposisjon. Men hva er de vage linjene jeg ser i øverste del av bildet? Skraper?
Kjartan T.
Takk for kommentarer. Synes dette ble ganske trollsk selv også. Et bilde som jeg kan drømme meg bort i, der jeg kan sitte lenge å undre meg over hva som finnes der inne i skogen.

Benjamin, det er mer skog du ser som vage linjer. Ingen himmel i bildet, og ingen skraper her.
Bjørn H.
Joda Kjartan, dette er både trollsk og drømmende det. En fin stemning har du fanget.

Eneste jeg har å pirke på er at bildet har for mye grønnstikk. Tok det inn i PS og justerte litt på fargebalansene og da ble det bedre, sjøhhh, i alle fall på min skjerm.

Bjørn.
Per Einar G.
Trollsk, vilt og vakkert. Opplysningene om omgivelsene er også viktig og gjør bildet enda mer intressant.

Per E.
Ronny A.
Et meget flott bilde hvor du har fått en trolsk og fin stemning. Diagonalen er der også. God dybde i bilde:-)
mvh Ronny
Kjartan T.
Takk igjen til dere som har skrevet under bildet.

Kan godt tenkes at det er for mye grønnstikk Bjørn. Jeg vet at jeg dro på ekstra mye gult og grønt. Prøvde meg frem både i blåtoner, med mindre farger og med en mer naturlig gjengivelse. Selv falt jeg litt for dette utrykket, men greit å få tilbakemelding og høre hva andre synes.
Svein B.
Fin skogsskildring Kjartan, og i forhold som forsterker betydningen av navnet skogtypen har fått. Jeg synes bildet kunne fått ørlite mer kontrast i skyggepartiene, selvfølgelig er det fint å kunne se detaljer i skyggene også- men i lysforhold som dette blir det ørlite livløst og flatt når bildet gjengis så lyst som her.

Mvh
Svein B
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Blir litt sånn tjaaa.. Kan se Amazonas feelingen i det regntunge været, men utover det så blir det ikke det store for meg. Syns det er nok så flatt i tonene, men det kan jo komme av tåke og yr. Pent nok, i og for seg.

MvH, Johann
Kjartan T.
Takk igjen for ærlige og greie kritikker. Skal jeg være ærlig synes jeg ikke dette er det store ''stand alone'' bildet. Det trenger litt tekst, det vil fungere i en overtoningsserie eller i en bok der vi tar en titt inn i denne skogen og på artene som lever der. Som et slik bilde synes jeg det er meget bra og jeg er glad for å ha fått det i arkivet. Har jaktet litt på denne stemninga uten å ha fått den i boks. Nå har jeg noe som fungerer sånn 90 prosent (helt fornøyd skal man jo aldri være:)
Reidun G.
Hei Kjartan
Jeg måtte lese meg litt opp på dette med Kystregnskog, kom over denne brosjyren og tillater meg å legge ved linken i tilfelle andre vet like lite som meg. http://www.naturfag.no/binfil/download.php?did=2577

Bildet ditt formidler en våt trolsk stemning, nå håper jeg bare du tar oss med inn i skogen og lar oss se litt nærmere på den.

mvh
Reidun
Kjartan T.
Takk for linken Reidun og takk for kommentaren. Jeg får se om jeg har noe å vise frem fra skogen. Har i hvertfall tatt en god del bilder i disse skogene.
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes at dette står godt som det er jeg. Tåke er et fantastisk stemningselement man kan gjøre mye spennende (og trolsk) ut av. Bildet har gode linjer hvor tåkedotten bryter forsiktig opp i midten. Det grønne laget (/skogen) bak gir en fin kontrast til grantrærne samt en fin dybde i bildet. Innslag av gule bjørk er meget god. Bildet hadde ikke vært det samme uten dem. Er bildet kraftig skarpet opp, eller er det bare regnet som sola treffer? Om ikke en kombinasjon.. !? Tema på eksamen i morgen er ''Gåter''. Fint å se litt slike bilder til inspirasjon.

vh ingebjørg
Caroline M. S.
Har ikke noe å tilføre utover det andre allerede har sagt, og vil bare si at jeg også synes dette er et fint bilde. :-) Det er bare noen få dager siden jeg hørte om denne skogen for første gang. Ante ikke at det fantes en slik en her i landet. Og nå, takket være deg og bildet ditt, har jeg også fått sett litt av skogen. :-)

Jeg er generelt glad i ''skog i tåke''-bilder. Her tror jeg du har funnet et sted det går an å gå tilbake til igjen og igjen og ta bilder i ulikt lys og ulike årstider (i hvert fall hvis det ikke er for strevsomt og tidkrevende å komme seg tilbake). Håper vi får se flere bilder fra denne skogen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu