Jerpe
Etter å ha jaktet på et brukbart jerpebilde noen ganger gjennom de siste årene så kom dette da jeg sist ventet det. Tatt ut bilvinduet på vei hjem fra fototur i helga:)
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger524
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259475} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tomas W.

Svært imponerende skudd av denne sky skapningen:) En smule støy er det, men det er til å leve med, fremfor bevegelsesuskarphet pga lengre lukkertid. Bra dette her!

- mvh Tomas
Mathias B.

Skarpt og fint portrett av jerpa. Jeg kunne tenke meg å se litt selektiv støyfjerning på øyet, dette tror jeg ville forbedret bildet kraftig. Støyen ellers i bildet bryr jeg meg egentlig ikke om. Godt gjort å få et bilde uten mengder av rotete vegetasjon rundt.

-Mathias
Robin J.

Absolutt bra dette Kjartan. Skarpt og fint. Mvh RJ
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Et glimrende bilde, særlig tatt i betraktning at det ikke er tatt på serveringsplass. Godt gjort å unngå kratt av alle slag. Skjønner ikke maset om støy! Her er det neppe sjenerende, i hvert fall ikke for meg!! Forresten en veldig fin fugl som jeg ikke har sett før (tror jeg).

MvH, Johann
Kjartan T.

Støy? Joda det finner den som leter. 400 iso og utsnitt av fila som egentlig er i breddeformat. Men det sjenerer ikke meg heller:)

Synes det er imponerende at det er mulig å håndholde ''bigma'' linsa med støtte på bilvinduet og likevel få ut noe såpass skarpt. Mitt beste jerpebilde så langt, men jeg lover at det kommer bedre bilder av arten. Har bra opptak av den på video, der har jeg jobbet bedre med jerpa. Det er nemlig ikke så vanskelig enkelte steder der skogen ikke inneholder for mye buskas. Og jerpa den er ikke så sky. Faktisk en av de mer tillitsfulle fuglene i skogen. Jegere som skyter denne er vel ikke så veldig harde karer i mine øyne. En fugl for nybegynneren....

Takk for tilbakemeldinger på bildet.
Svein B.

Se her har du fått jerpefar Kjartan, pent bilde- miljøet og situasjonen er velkjent og troverdig. Tydelig at den er klar over deg og litt oppspilt der den sitter og reiser issetoppen og titter mot deg. Godt at du har fått litt lys på den, det gir fint liv i den nydelige fjærdrakta. Ett godt bilde dette.

Mvh
Svein B
Linda G.

Hei Kjartan! Vakkert som vanlig ;) Liker den duse fine blåfargen på bakgrunnen og den flotte posituren til jerpa... Den var en god modell ;) Hilsen Linda
Thomas G.

Hei Kjartan
Fint bilde av jerpa, og litt arti vinkel. Jerpa er vel nokså tillitsfull og ikke så sky, men fint at du ikke har fått med så mye kvist i bildet, da den ofte holder seg i tettere vegetasajon. mvh Thomas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu